Jump to content
Българският форум за музиканти

Полиране на глоса


teodor222

Recommended Posts

Здравейте,китаристи !

 

Искам да ви помоля да споделите личния си опит, относно полирането на глоса на финиша.Не говоря за някакви сериозни драскотини(но все пак и за тях ако имате опит споделете),а за онези свръх малките които се виждат само когато повърхността е много добре осветена и гледаме отблизо финиша.Прегледах тубата и намерих клипове на разни лютиери, които ползват пасти за полиране, вакси и тн. Само че марките които препоръчват очевидно в БГ трудно ще ги намеря,затова ако някои има опит с местни продукти да сподели. Благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Върлосът е сериозен, защото и аз имам подобен проблем с китарата ми. В магазините на CONRAD видях два вида полиращи пасти - за едри и по-финни драскотини. Цена около 15лв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ползвах следните няколко продукта върху доста китари през последния месец. Няма да казвам от къде са, за да не излезе реклама, търсачката може да свърши тази работа. Ползвах ги остновно за полиране на прагове, подхранване на фингърборда и заличаване на малки драскотини по лака. Някой от тях образуват защитен слой върху лака, който предпазва именно от такива драскотини. Китарите върху които ги ползвах са с финиши лак, натурален и мат. Ефекта беше очеваден :)

 

Ползвам съм и други марки като Dunlop, които са ок :)

 

 

 

Ето, част от пациентите, на които приложих въпросните продукти: 

 

2chm5qo.jpg

cqe5j.jpg

 

Ако ти е интересно ще ти кажа от първа ръка кой продукт точно какво прави. Клиповете в сайта им също са достатъчно добри. :)

Редактирано от G.Varbanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

^

Всъщност да, би ми било интересно.

 

-----------------------------

От друга страна знам, че повечето продукти за китари - масла и тн. са излишно оскъпени от разни марки като Дънлоп, Фендър, Гибсън и тн.. За 50-100 мл шишенце с някакво масло или паста за полиране ти искат 10-15 кинта.В нета бях гледал много от лютиерите да ползват разни полирпасти за автомобилна боя и ефектите, които постигаха говореха сами за себе си.За същите пари бих си взел 400-600~ мл. паста/гел за полиране за автомобилна боя,но нямам никакът опит и не знам какво да взема, ако реша.Някой с това опит има ли ?

Редактирано от musicman
Не цитирай предходно мнение
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм използвал полираща паста за автомобили,среден размер на частиците и има добър ефект. За 5 минути търкане изчезват по-дребните дефекти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.