Jump to content
Българският форум за музиканти

Процесори


Grig

Recommended Posts

Здравейте ,  дилемата ми е между тия два процесора - DIGITECH RP 360 XP представен миналата 2014 година и ZOOM G3X. Като ще се експлоатират предимно в къщи и доста често  на слушалки. Благодаря предварително !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз бих везел DIGITECH има повече функции от ZOOM-а.

 

 

 

П.П.

Ха да видим сега кой първи ще му предложи да си купи 100 ватов лампов амп за над хилядарка?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също клоня към Digitech. Единствено ме спира това , че не мога да използвам ритъм по време на Looper , поне аз така разбрах от описанието.Kоето е доста разочароващо!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^ Или имаш пропуски в концепцията или аз не мога да те разбера какво искаш да кажеш. Най-добре е да идеш в магазина и да питаш продавача, да пробваш на място и да си решиш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Забравихте да му предложите и едно роуди на момчето, да товари разтоварва гиъра и т.н. :)

 

И малко по темата...Проверих за какво става въпрос и доколкото разбирам функцията SoundCheck ти позволява да запишеш кратък фрагмент с една надстойка и го повтаря в лууп (т.е. непрекъснато) докато ти си експериментираш с по-различен звук/настройки върху готово записания откъс. Не мосля, че идеята на тази функция е да можеш да я ползваш и при свиренето си като преварително записан ритъм, с който да свириш успоредно. Можеш да постигнеш нещо подобно чрез Delay, настроен на най-дългото повторение така че да събере един 2-3 секундов откъс който да се повтаря докато наслагваш друга китарна партия отгоре.

 Надявам се да съм бил полезен!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Трудно ще напаснеш и ритъм върху луупа. Той служи според мен за записване на бакинг трак от външно устройство. С дилей пак няма да стане по същата причина. Виж колко е максималната продължителност на възпроизвеждане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@ Grig
 
Дано не е  късно, но мога да ти дам малко инфо.
Аз имах DIGITECH RP 360 XP, но го подарих (за което естествено съжалявам вече).  Сега съм със ZOOM G5 и също свиря предимно на слушалки.
 
При DIGITECH-а ценното е, че е компактен и много лесно се работи с него. Looper-а му е 30 секунди и може да наслагваш многократно. Но не можеш да използваш барабните по време на работа с Looper-а. Иначе готовите мостри с ефекти, които са настроени по подразбиране са добри и почти няма да ти се наложи да правиш свои собствени. Аз лично използвах 6-7 от всичките стотина :)
Има и функция SoundCheck, която е споменал edgecrusher.
 
ZOOM-а го избрах заради 60-секундния Looper. Като краен резултат не е много по-добър от DIGITECH RP 360 XP, но може да се използват барабаните по време на работа с Looper, а педала се върти освен по оста Х и по оста Z (наляво и надясно). Все още не ми е останало време да го разцъкам добре, но доколкото разбрах могат да се комбинират 7-8 ефекта в една мостра, които могат да се командват бързо и по време на свирене т.е. да включваш и изключваш ефекти от готовата мостра, докато при DIGITECH-а трябва да се настройват ръчно от менюто. При готовите банки на ZOOM-а не можах да намеря моята и затова си поиграх доста, докато си направя любимите комбинации. 
 
Общо взето и двата процесора са перфектни, ако ще ги използваш през слушалки (не мога да дам мнение дали стават за професионална работа), но DIGITECH-а е по евтин и върши почти същата работа. Мисля, че има отделни Looper-и като модули, които може би ще са и по-удобни от вградените.
 
ПП: Това е лично мое мнение, съжалявам ако някой не е съгласен с мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Здравейте едва сега видях че има  развитие по темата. Благодаря на 

p.kostov и edgecrusher за изчерпателните мнения по въпроса ! Дилемата все още стои но....   , наскоро гледах едни клипове в Ютуб където озвучаването и моделирането става със софтуерни мултиефект процесори в частност с Гуитар Риг 5 Про и Амплитубе 3 и бях впечатлен от качеството на звука.Може и да е реклама ,но изгледах доста и мисля че си заслужава да се провери. Отделно пък не знам колко изисква като ресурс от компа. Като пълният  пакет е на приемлива цена.Та пак се двуомя , дали да не се впусна  в тая ниша със софтуера или да си карам с нормалните мултиефектпроцесори ? :blush:
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.