Към съдържанието


Снимка

Процесори


  • Please log in to reply
116 отговора на тази тема

#1 Grig

Grig

    Ослушващ се

  • newbies
  • Pip
  • 17 Мнения:
  • Gender:Male
  • Инструмент:kитара

Публикувано 08 юли 2015 - 12:20

Здравейте ,  дилемата ми е между тия два процесора - DIGITECH RP 360 XP представен миналата 2014 година и ZOOM G3X. Като ще се експлоатират предимно в къщи и доста често  на слушалки. Благодаря предварително !



#2 musicman

musicman

    мракобесник

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 6781 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:София
  • Инструмент:Китара

Публикувано 08 юли 2015 - 13:19

Аз бих везел DIGITECH има повече функции от ZOOM-а.

 

 

 

П.П.

Ха да видим сега кой първи ще му предложи да си купи 100 ватов лампов амп за над хилядарка?


People who complain about problems don't change the world. People who fix problems do!

#3 Dirk

Dirk

    Редовно навъртащ се

  • Members
  • PipPipPip
  • 356 Мнения:
  • Gender:Male
  • Инструмент:Китара

Публикувано 08 юли 2015 - 13:46

:) xaxaxa

#4 Grig

Grig

    Ослушващ се

  • newbies
  • Pip
  • 17 Мнения:
  • Gender:Male
  • Инструмент:kитара

Публикувано 08 юли 2015 - 13:47

Аз също клоня към Digitech. Единствено ме спира това , че не мога да използвам ритъм по време на Looper , поне аз така разбрах от описанието.Kоето е доста разочароващо!



#5 musicman

musicman

    мракобесник

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 6781 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:София
  • Инструмент:Китара

Публикувано 08 юли 2015 - 15:56

Не те разбирам? Как така не можеш да ползваш ритъм?


People who complain about problems don't change the world. People who fix problems do!

#6 Grig

Grig

    Ослушващ се

  • newbies
  • Pip
  • 17 Мнения:
  • Gender:Male
  • Инструмент:kитара

Публикувано 08 юли 2015 - 16:39

Барабани или саундчека не се поддържат по време на луупър превключванията. Много бих се радвал ако бъркам!



#7 DaftFunk

DaftFunk

    Little Muff

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 820 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Варна, България
  • Инструмент:китара / акустична китара

Публикувано 10 юли 2015 - 07:55

DigiTech бих избрал аз. Zoom не са на нивото на DigiTech и най-вероятно никога няма да бъдат :)

Не китарата прави китариста!


#8 musicman

musicman

    мракобесник

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 6781 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:София
  • Инструмент:Китара

Публикувано 10 юли 2015 - 10:14

^^ Или имаш пропуски в концепцията или аз не мога да те разбера какво искаш да кажеш. Най-добре е да идеш в магазина и да питаш продавача, да пробваш на място и да си решиш.


People who complain about problems don't change the world. People who fix problems do!

#9 Grig

Grig

    Ослушващ се

  • newbies
  • Pip
  • 17 Мнения:
  • Gender:Male
  • Инструмент:kитара

Публикувано 10 юли 2015 - 21:11

OK . Приключвам темата



#10 edgecrusher

edgecrusher

    Ръб

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2265 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:London
  • Инструмент:Guitar

Публикувано 14 юли 2015 - 07:36

Забравихте да му предложите и едно роуди на момчето, да товари разтоварва гиъра и т.н. :)

 

И малко по темата...Проверих за какво става въпрос и доколкото разбирам функцията SoundCheck ти позволява да запишеш кратък фрагмент с една надстойка и го повтаря в лууп (т.е. непрекъснато) докато ти си експериментираш с по-различен звук/настройки върху готово записания откъс. Не мосля, че идеята на тази функция е да можеш да я ползваш и при свиренето си като преварително записан ритъм, с който да свириш успоредно. Можеш да постигнеш нещо подобно чрез Delay, настроен на най-дългото повторение така че да събере един 2-3 секундов откъс който да се повтаря докато наслагваш друга китарна партия отгоре.

 Надявам се да съм бил полезен!


...нещо си там...период.

#11 svet.k

svet.k

    Редовно навъртащ се

  • Members
  • PipPipPip
  • 333 Мнения:
  • Gender:Male
  • Инструмент:Китара

Публикувано 16 август 2015 - 17:05

Трудно ще напаснеш и ритъм върху луупа. Той служи според мен за записване на бакинг трак от външно устройство. С дилей пак няма да стане по същата причина. Виж колко е максималната продължителност на възпроизвеждане.


Казват че имало два вида рибари, дет' разбират от такъми и такива дето разбират от риба.

www.svetlinkolev.free.bg


#12 p.kostov

p.kostov

    Ослушващ се

  • newbies
  • Pip
  • 13 Мнения:
  • Инструмент:ел. китара

Публикувано 17 август 2015 - 16:56

@ Grig
 
Дано не е  късно, но мога да ти дам малко инфо.
Аз имах DIGITECH RP 360 XP, но го подарих (за което естествено съжалявам вече).  Сега съм със ZOOM G5 и също свиря предимно на слушалки.
 
При DIGITECH-а ценното е, че е компактен и много лесно се работи с него. Looper-а му е 30 секунди и може да наслагваш многократно. Но не можеш да използваш барабните по време на работа с Looper-а. Иначе готовите мостри с ефекти, които са настроени по подразбиране са добри и почти няма да ти се наложи да правиш свои собствени. Аз лично използвах 6-7 от всичките стотина :)
Има и функция SoundCheck, която е споменал edgecrusher.
 
ZOOM-а го избрах заради 60-секундния Looper. Като краен резултат не е много по-добър от DIGITECH RP 360 XP, но може да се използват барабаните по време на работа с Looper, а педала се върти освен по оста Х и по оста Z (наляво и надясно). Все още не ми е останало време да го разцъкам добре, но доколкото разбрах могат да се комбинират 7-8 ефекта в една мостра, които могат да се командват бързо и по време на свирене т.е. да включваш и изключваш ефекти от готовата мостра, докато при DIGITECH-а трябва да се настройват ръчно от менюто. При готовите банки на ZOOM-а не можах да намеря моята и затова си поиграх доста, докато си направя любимите комбинации. 
 
Общо взето и двата процесора са перфектни, ако ще ги използваш през слушалки (не мога да дам мнение дали стават за професионална работа), но DIGITECH-а е по евтин и върши почти същата работа. Мисля, че има отделни Looper-и като модули, които може би ще са и по-удобни от вградените.
 
ПП: Това е лично мое мнение, съжалявам ако някой не е съгласен с мен.



#13 Grig

Grig

    Ослушващ се

  • newbies
  • Pip
  • 17 Мнения:
  • Gender:Male
  • Инструмент:kитара

Публикувано 16 октомври 2015 - 16:51

Здравейте едва сега видях че има  развитие по темата. Благодаря на 

p.kostov и edgecrusher за изчерпателните мнения по въпроса ! Дилемата все още стои но....   , наскоро гледах едни клипове в Ютуб където озвучаването и моделирането става със софтуерни мултиефект процесори в частност с Гуитар Риг 5 Про и Амплитубе 3 и бях впечатлен от качеството на звука.Може и да е реклама ,но изгледах доста и мисля че си заслужава да се провери. Отделно пък не знам колко изисква като ресурс от компа. Като пълният  пакет е на приемлива цена.Та пак се двуомя , дали да не се впусна  в тая ниша със софтуера или да си карам с нормалните мултиефектпроцесори ? :blush:

#14 Grig

Grig

    Ослушващ се

  • newbies
  • Pip
  • 17 Мнения:
  • Gender:Male
  • Инструмент:kитара

Публикувано 30 януари 2016 - 17:49

Взех си JAMVOX3



#15 valtondim

valtondim

    Редовно навъртащ се

  • Members
  • PipPipPip
  • 105 Мнения:

Публикувано 31 януари 2016 - 11:34

Честито ! Сподели мнение , моля те , доволен ли си ?!
P.S
От къде го взе и на каква цена ?




0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни