Jump to content
Българският форум за музиканти

Процесори


Grig

Recommended Posts

  • 1 year later...

Продадох джамвокса. Оказа се прекалено ниска топка. Сега умувам BOSS GT-100 или  Line 6 pod hd500x. Като чета форуми и гледам клипове в ютуб, повече клоня за BOSS. Имам време до септември. С интерес бих проследил и ваше мнение! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам за JAMVOX-а а и се включвам на слабо време в темата, но едно време VOX ToneLab LЕ много ми допадаше.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вече си похарчил пари за половин усилвател със следващата покупка ще станат за цял.

Имам усилвател, но цялата тая история с ефектите вече не ме кефи( няма лууп и заема много място) а с жена и деца ...затова търся нещо по компактно и с повече възможности.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да поясня понеже виждам, че съм го написал подвеждащо. Не приключвам с усилвателя, но той с оборудването си остава за шумните сесии и репетиции. Трябва ми нещо за вкъщи компактно с възможности със софтуеар с което да мога да свиря и на усилвателя.Jack Thammarat има един клип от 2012г в което прави представяне на BOSS GT-100 Това което той прави аз искам да го правя в къщи в спалнята дори. Да пробвам идея, звуци на слушалки ако трябва. Възможност за алтерн. дом. студио и запис. Това е в общи линии стремежът ми.  Усилвателят ми e MARSHALL DSL 15C  - много добър звук.   

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Компактно с възможности - Yamaha THR10 (има и X и C серии, в зависимост каква музика искаш да свириш). Най-добрият "домашен" усилвател, който съм пробвал (Аз си взех X серията). Има изход за слушалки и aux in - да си пуксаш backing tracks каквито искаш. Има usb вързка с компютър, където от интерфейс можеш да си настроиш ефектите и да си направиш присети. На самия усилател можеш да запазиш до 5 присета. През usb-то можеш да записваш директно на компютъра и го ползваш като recording interface. Моят дойде и с лицензиран Cubase интерфейс за записване и миксиране на музика. Усилвателят може да работи и на батерии, което също е плюс. ако ще го мъкнеш насам-натам.

Поздрави!

Редактирано от ThrasherDge
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам за JAMVOX-а а и се включвам на слабо време в темата, но едно време VOX ToneLab LЕ много ми допадаше.

^ Аз в къщи си ползвам JamVox и бих казал, че върши работа, но му изключвам ефектите и през проц го ползвам за саундкарта и по-късно вечер със слушалки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

И от какъв усилвател искаш да се върнеш на проц.Обикновенно е обратното.

Ламби, със всичкото ми уважение, бих искал да припомня, че има два метода на мислене- индуктивен и дедуктивен (от частното към общото и от общото към частното). Ако свириш в група, която изпълнява само свои песни, естествено е да търсиш някакъв свой звук, по който да смяташ, че ще си разпознаваем (осъзнах го, когато ми го каза Сашо Мариновски. И си е прав човека.) Когато групата свири кавъри (което смятам, че е по-трудно, от технична и от технологична гледна точка) тогава наистина ти трябва ДОБЪР процесор. И ето, че вече съм във темата. Понеже аз съм повече от втория вид и съм пробвал много джиджавки съм сигурен, че ZOOM си е добър избор, особено за one-man-show. Свирил съм с по два в паралел преди да си взема синтезатора и XLR изхода (G3, G5 имат и ground и loop) към PA не ми е създавал проблеми. Когато си купиш процесор, трябва да му отделиш необходимите любов, време и желание да седнеш и да извадиш от него това, което искаш. Забелязал съм, че повечето фирми дават готови презети, с които просто се фукат какво са направили, но никога тези 5-6, които наистина ти трябват. Затова- сядаш и въртиш копчетата (или натискаш, според случая) и в един момент (дай Боже) вече звука ти е като на....

И пак към Ламби- ти обичаш усилвателите, а аз процесорите. Това са две субективни мнения. Нито твоето, нито моето едва ли са меродавни. Музиката е толкова обширно понятие, че от 8 тона (по Шонберг 12) всъщност има милиарди комбинации...

Извод: Свири това и с това, което те кефи!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм ... не бих казал , че процесорите улесняват наподобяването на кавър звуците, по скоро улесняват музиканти - тип "кръчмария" :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност си прав за Зоом Г нещо си беше не помня.В тубата Уил Адлер му прави реклама с Китара за 720 000 йени.Няма такъв смях,коментарите отдолу цепят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

:virtuoz:

Май зависи от музиканта

На тоя явно му е платила конкуренцията :secret: 

Тук пък пише други работи, можете да видите в тубата

Редактирано от wiseppman
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.