Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем с Vegas 12 64 bit


me6

Recommended Posts

При движение на мишката по траковете или каквото и да е действие в това поле , звука се накъсва. А при движение на мишката пак в програмата но не върху траковете няма никакъв проблем. Спешно ми трябва съвет , че не може да се работи така. Мисля да не е от Видео картата , която е вградена в дъното.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Каква е конфигурацията на машината? И, най-вече, с какви аудиодрайвери е настроен Вегаса - WDM или ASIO? Какво работи във фонов режим? (обикновено най-много ядове дава utorrent-a)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Надали е от вградения видео контролер. Ръчкам от време на време Final Cut Pro X с Intel HD3000 и въпреки, че софта е сериозен и тежък, такива аномалии няма.

Да не би да е включен т.нар. audio scrubbing и оттам да става това?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това са изизкванията за видеото - GPU-accelerated video processing and rendering requires an OpenCL™-supported NVIDIA®, AMD/ATI™, or Intel® GPU with 512MB memory; 1GB for 4K. Работи с АСИО драйвери но може и със Уиндоус класик драйвер. Не съм сигурен но картата на дъното ми е май е 256Mb. Конфигурацията на компа е повече от задоволителна Ram 4 gb . Процесор AMD Phenom 6 ядрен 3.4 Mhz. Aудиото интерфейса е Tc Electronic imapc twin. Забелязах също , че ако наредя траковете без да ползвам плъгините  това накъсване го няма и щом сложа и само един плъгин се почва с проблема. А във фонов режим не работи нищо , проблема е доста сложен за мен. А за инфо , ако ползвам на Vegas 32 bit версия този проблем го няма. Според мен видеото е слабичко за програмата , ще трябва да търся видео карта за проба само , че не ми се дават 100лв и нагоре ако се окаже че не е от видеото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм 100% убеден, че това ще помогне, но опитай да направиш клип със снимка вместо видео. Като тия в Ютюб, дето слагат обложката и звучи песен от въпросния албум. Така може би ще успееш да "натовариш" системата само с аудио и така да разбереш дали е от интерфейса/драйверите.

 

Не би било зле да се опиташ да конфигурираш ОС-а за мултимедийна работа, имаше разни туулове и упътвания как се прави (не ползвам Уин и не ги помня, за да конкретизирам), сигурен съм, че ако потърсиш ще намериш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Вдигни латенцията в контрол панела на Импакт-а (поже да пробваш да си поиграеш със safety нивата). АМД в никакъв случай НЕ е правилният избор за мултимедийна машина - за геймене и офис работа става. Виж си и FireWire (IEEE1394) контролера - ако не е на Texas Instruments са много възможни проблеми със стрийминга на аудиоданни. Провери и дали си с последните версии на драйверите и фърмуеъра на Импакт-а. Между другото - 4 ГБ РАМ е крайно недостатъчно за видеообработка - аз съм с 16 и понякога не стига. А ОС каква е?

Успех!

Редактирано от presly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С латенцията си играх не е от там. safety нивата - нямам софтуер за регулиране на тези нива или поне не знам как. Контролера е Texas Instruments , взех го от внесени компютри за части преди бях с LSI чип. Не ми се вярва да е от него. Драйвера е последния от сайта на производителя. Не е от рамта , стои на 1.75 гб използвани. Някаква голяма дивотия ще излезе , но не е по силите ми този проблем. Слагах първо снимки на видео трака да видя дали ще се товари ама няма проблем , само където на превюто не е добър образа. И щом сложих 2-3 плъгина се почна или ресурс губи някъде или се бие с драйвер някъде според мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

safety нивата са в регулировките на драйвера на Импакт-а. Имах преди време един Десктоп Конект 6, та оттам са ми спомените - драйвера е един и същ за цялата им гама аудио интерфейси. Можеш да провериш машината и с http://www.resplendence.com/latencymon , та дано оттам покаже, къде е проблема.

Пиши, ще го преборим!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Пускал съм я тази Latency Mon  но не разбирам показанията и за толкова години само като потребител се изявявах и софтуера го поизоставих. Но мога да пусна снимка какво показва. След много мислене стигам пак до извода , че е от видеото. забелязах , че колкото плъгина е по-обемист толкова повече се изразява това накъсване  а като сложа малък на обем плъгин се накъсва само като сложа още един. Единственото което се нарушава при появята на плъгина това е обема на прозореца на програмата и затова като вкарам снимки във видео трака не се променя обема на прозореца и не се накъсва звука. И обратно като сложа плъгин той се наслагва на прозореца и се разширява обема и видео картата се товари и компа като ресурс а накъсването ме залъгва че е от аудиото.

Редактирано от me6
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

пускам няколко снимки на Latencymon

http://prikachi.com/images.php?images/177/8243177A.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/178/8243178J.jpg

Но не разбирам показанията им.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Пусни чичко Гугъл по следите на драйверите с най-голям брой DPC - при теб три неща предизвикват проблемите - те се виждат, кои са. Има доста описани случаи на проблемите и тяхното решение - за всяка отделна система си има специфики. Разгледай описаните решения, прецени, кои подхождат на твоя случай и опитай препоръчваното - но под надзора на някой, който знае да пипа по регистри и т.н. Пиши после за резултата. А, и да не забравя - бекъп преди всяка промяна на системата - иначе боли....

Успех!

Редактирано от presly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.