Sign in to follow this
Followers
0
-
Similar Content
-
By ognian
Здравейте, имам въпрос за свирене на китара - постановка с лява ръка.
Става въпрос за 9 годишно дете. Той е левичар - и в момента има интерес към класическа китара и учи основните акорди. Но хваща китарата като за дясна ръка. Пробвал е и обратната постановка (за лява ръка ) но поне за сега - казва, че не му е удобно така.
Въпроса ми е: Трябва ли в последствие да започне обучението си по китара с постановка за лява ръка?
Благодаря!
-
By emosms
Някой правил ли го е?
Празна намотка, противофазно свързана на сингъл адаптер, за премахване на брум.
Вариант - последователно свързване. Само че не с бобина от друг адаптер, а по-голяма, с възможно по-дебела жица. С приблизително същата индуктивност (бр. навивки), за да прихване същото ниво на брум, и да се потисне при противофазно свързване.
При последователно свързване нямаме загуба на сила на сигнала, само загуба на високи. Грубо казано, заради dc съпротивлението на жицата от втората намотка. От там, идеята за по-дебела жица.
-
By wiseppman
В този материал има много истини. И ми направиха впечатление изреченията: "Защо през 70-те и 80-те години и най-добрите музиканти са използвали традиционните усилватели и кабинети? Защото не са имали друга опция! Тогава не е имали истинско HiFi."