Jump to content
Българският форум за музиканти

Аудио интерфейс... задължителен ли е?


Recommended Posts

Здравейте, интересува ме дали ще ми трябва аудио интерфейс за правене на електронна музика с VST? Няма да записвам вокали, външни инструменти и т.н... Въпросът ми е по-скоро, може ли да се направи нормален микс, ако мониторите се прикачат директно към  входа на вградената саунд карта на компщтъра?

 

Ако не може без карта, може ли да ми препоръчате някаква колкото се може по-достъпна карта, като ме интересува главно дигитално аналоговата конверсия , a не входове за инструменти или миктофони...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нищо не пречи да минеш и с вградената карта. Аз така си ползвам моя Mac като ходя накъде, миксирам си през изхода на вградената карта, само че на слушалки. Не пречи да си направиш някакъв преходник и да включиш и монитори.

 

Но, все някой ден ще се наложи да запишеш нещо. Това е неизбежно. И тогава ще ти трябва карта с добри конвертори. Така, че временно можеш да минеш, но ако ме питаш мен, започвай да събираш пари за карта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Попаднах на две решения...

 

Audioengine D1 и Focusrite Scarlett  Solo...

 

Първият конвертор много го хвалят за цената, второто е интерфейс с уж много добър преамп и входове, но не знам дали качеството може да се сравнява с предходния продукт...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дай малко повече информация с какво разполагаш в момента. Слушалки, монитори, ще ползваш ли миди клавиатура, каква, други миди устройства?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Качественото смесване и мастериране изисква колкото може по-равномерна честотна характеристика и нисък коефицент на изкривявания в изходния сигнал към мониторите (като се има предвид, например, че се работи с до части от децибела при еквализация, което, според зададената лента / Q-фактор, е чуваемо, дори и минимално, в тоналния баланс). Вградените карти имат посредствени конвертори и не могат да изпълнят тези условия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.