Jump to content
Българският форум за музиканти

Зафазена китара


AXE

Recommended Posts

Е така няма да стане - аз като прекъсна схемата откъде да знам дали шума е спрял :think:

Единствения начин е да разбера какво може да го причинява...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Значи аз имах същия проблем с китарата и кубето. Решавах го, като свързвах масата на жака откъм кубето с парното. ;) Мирише ми на лошо екраниране на адаптерите. Ако и ти си със Скуайър Страт Афинити (или подобна) като мене, май решение няма да се намери. Адаптерите им са гнусни по "рождение". За проблема допринася и фактът, че държавата ни е шибана и в управленските структури няма ни един педераст, дето да се наточи и да оглави държавен стандарт за трипроводна мрежа. Тия плаващи нули, дето са ни ги наджаскали с тез кирливи трафопостове, са голям трън в гъза на маса народ. Та, нормално е да ти текат тоци по китарата. И мен ме плющат искри, когато затворя веригата през себе си към земя. Особено, когато китарата ми е включена в компютъра. :bravo: А с другата нямаш проблем, сигурно защото е с хъмбъкъри. Там ожицването в самия адаптер е противофазно, доколкото знам. Затова нямаш шумове. А дали те бият тоци - това не знам. Би трябвало да те друса, според мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И кво ся? Трябват ни повече педерасти в Народното събрание, а? :bravo:

 

/сори за офтопика, ама не можах да се въздържа. ;) Иначе и аз го имам тоя проблем с едната ми китара - мисля, че ще се реши ако сменя всичко живо вътре - потенциометри, суич, жак, кабели + wax pot-ване на предния адаптер или смяна с един много привлекателен модел на DiMarzio. И след тва ако има шум - на боклука и нова.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

при мен имаше същия проблем, но само при едно положение на включване на адаптерите (преправяна кремона, незнам на кой адаптер, не съм обръщал внимание). Та понеже същата тая **** шумеше отвсякаъде и един хубав слънчев ден реших да махна всички потенциометри и превключватели, които предишният и собственик беше слагал вътре и да си свържа само единия адаптер (щот другите 2 бяха счупени). Та закачих си аз адаптера който ми трябваше директно към жака, пуснах я и хоп, гореспоменатия проблем. Пробвах номера с кабелче от струните в масата на контакта, като преди това естествено проверих с фазомера, да не зема да са изгърмя. Имаше малък ефект, но трябваше да стоя на метър от контакта, за да не се вади кабелчето, а тва супер дразни.

 

Отворих отново китарата, хванах кабелите на единия от изключените адаптери и го свързах и него. Пуснах го, файда йок. Обърнах му кабелите на обратно и оо чудоо, вече го нямаше тва пукане и бръмчене и т.н. Та оттогава си седи така. Какъв е проблема? Въпреки че съм почти дипломиран електроинженер, не мога да си обясня, най-вече защото не помня паралелно или последователно ги вързах. Но все пак, ако проблема се е появил след ровичкане по електрониката, а не след смяна на кубе или на стаята, бих ти препоръчал и ти да пробваш. Ама внимавай, все пак кремоната струва 40 лева B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами и аз така реших проблема - една жица от жака на кубето до парното :green: Са е тихо като в гробница :) А това с обръщането на жиците е интересно, ама Никифена наскоро за около 4ти път ми запои електрониката и мисля за са да не я барам B) :green: Пък и мисля че така няма как да ме удари тока - дано не греша :):) :green:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.