Jump to content
Българският форум за музиканти

Paradise Lost - Benneat Broken Earth


Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Видео към първия сингъл на новия албум 2015. Някой от интересните неща в клипа са Mayones Regus 7-струнна левичарка китара и 2х Kemper Power Amp версия включени в Peavey, и Marshall 4x12 кабинети  :)

 

Редактирано от G.Varbanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен интересното е, че са се върнали към доста първично звучене. Напомня ми на нещата на My Dying Bride- доста е funeral, но ми допада. Дали това ще е идеята на този албум? Back to the roots? Като дуум изпълнение не блести според мен- хубаво е, но не е шедьовър. Саундът ми харесва- хем звучи доста в стил, хем продукцията е с високо качество и звучи обемно и хубаво.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно такива roots никога не са имали, MDB-то в тази песен няма общо с първите албуми. Което е хубаво, защото групата беше отписана от 10+ години с гадните им бози. Но с появата на Vallenfyre и последният Bloodbath отново се поиздигнаха в очите на хората. Върнаха гадното в музиката, дуума в дета, пънка в дета, като цяло всичко необходимо върнаха там, където трябваше. Да изслушам три песни подред на Paradise Lost не се е случвало от първите ми сблъсъци с Gothic и Icon в бледото ми юношество. Ставали и чудеса, един вид.

 

Което не значи, че Vallenfyre няма да откъсне главите на която и да е от мейнстрийм групите им, де. Който е ценител, да се запознае. 

 

А майонезите набраха популярност точно с Katatonia, Paradise Lost, Tiamat и забравих още кой от лъхащите на скандинавски мелодет. Преди прогресивджента да разкаже играта на цялата история, де. Но Regius Gothic-а си остава много шведска китара на вид, мокра мечта е.

 

От цялата история, солото на Макинтош ме разцепва. Грам не ме интересува дали е посредствено, точно на място е. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, може би трябваше да уточня, че любимите ми албуми не са точно корените им :)

 

1997 - One Second

1999 - Host

2001 - Believe in Nothing

2002 - Symbol of Life

2005 - Paradise Lost

 

Значително по-леки от тези в началото на 90-те :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпреки, че съм зъл траш-манияк - любимия ми албум е One Second. И аз тогава за пръв път можах да изслушам цял албум без да ми омръзне.

Относно новия им албим, все още нямам впечатления. Интересно е да се отбележи любовта на ПЛ към моделинг технологията. Те бяха едни от първите банди да излязат по големите сцени с Line 6 Flextone. Гледъл съм ги няколко пъти през периода 2002 -2005 и винаги ползваха това, а говорим за ера в която модулациите се считаха за богохулство.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.