Jump to content
Българският форум за музиканти

DI Box за клавир


kitaro

Recommended Posts

Всеки di box с достатъчно изравнена честотна лента би свършил работа, независимо какво пише на кутията му. Би било логично да се ползва пасивен, предвид факта, че всеки клавир си има вграден предусилвател. За keyboard съм ползвал два от този тип, съответно единия за левия, другия за десния канал (в стерео режим). Инструмента се чува една идея по-обемно и се тоноизвлича по-лесно. 

Редактирано от Koobenot
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Ама това е в случай, че искаш да го включиш в микрофонен вход. Ако го включваш в линеен вход мисля, че не ти е необходимо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И моето разбиране е, че когато се ползва линеен сигнал, какъвто излиза от повечето електронни клавишни инструменти (с изключение на електрическите пиана Rhodes и т.н., които имат адаптери и съответно слаб сигнал), не е необходимо клавирът да минава през DI box. Това при положение, че този сигнал влиза в съответен линеен вход на миксера. Ако трябва да се включва в микрофонен вход, тогава може би е друго. Някои от по-новите електронни пиана от по-професионалния клас, имат също и балансирани XLR-изходи за тая цел.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дали е нужно или не балансиращо устройство зависи от изходния импеданс на инструмента и дължината на връзката. За връзки по-дълги от 4-5 метра, аз бих предпочел балансирана връзка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Балансираната връзка се осъществява също и посредством стерео жак. Всички съвременни миксери са със балансирани линейни входове. Друг е въпросът дали изходите на кийборда са балансирани.

Редактирано от soundcraft
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Без да съм разбирач забелязвам,че навсякъде пускат кийбордите през ди ай боксове.Нещо като принцип,може и да не е необходимо,но го правят.В Бг не знам как е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Забравих да добавя,че групарите Родс пианата и Хамонд органите обикновенно ги вклюват в китарен усилвател,примерно Басман и ги озвучават с микрофон.Така получават лекото характерно кривене особенно за блуса и звукът е манияшки...плюс някой друг китарен ефект

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://www.behringer.com/EN/Products/di100.aspx - ето това ползвам и съм доволен и на доста места live съм виждал да ползват същото.

 

Повече от прилично е за цена качество.

 

И също освен за усилване на сигнала, ground loop-а също помага при ел смущения и тн.

Абе полезно си е за клавири със сигурност. :)

 

Вече ако искаш стерео... ще трябва да си вземеш 2 такива :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.