Jump to content
Българският форум за музиканти

Озвучители


olygofren

Recommended Posts

Преди няколко години /3-4/ имахме с групата ми тогава концерт на открито в Казанлък.Организаторите на събитието няма много пари,за да си позволят някакво невероятно озву4ение и викнаха един пич от Габрово.Той дойде с един бус техника,стовари я на сцената,за отрицателно време навърза всичко,започнахме да правим чек,който приключи точно за половин песен време.Тогава ни каза 'Елате отпред да чуете..' и ни пусна запис от чека.Признавам си лошо ми стана от звука..беше просто перфектен,по-перфектен звук още не съм чувал.Нямам думи...Пича се казва Пламен,телефона,който му имам е 048842709.Взел съм го преди около година,има вероятност още да е с него.Това за мен е най-добрият озвучител,с когото съм си имал взимане-даване до сега.Много хубави неща мога да кажа и за Данчо Лазаров,но той май попада в категорията 'озвучител на хонорар',но въпреки това ще кажа,че той е най-добрият от тези,с които съм си имал работа в София.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 78
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

За съжаление съм работил, с доста некадърни озвучители. Казвам го, защото съм завършил звукорежисура и си мисля, че имам добре развит слух, за да мога да оценя, качетвен ли е звукът или не!!! Е работил съм и доста добри озвучители!!! Значи един от най-добрите е Генчо(фамилията му забравих), той е озвучител на Лили Иванова, Васил Найденов, Д2, Сигнал, Б.Т.Р. и др.!!! Друг добър поскоро звукоресёр от БНТ и озвучител на джазови концерти е Светлозар Илиев!!! Има и доста други добри озвучители, просто всичките добри, са и добре платени, те не ходят по малки фестивали и концерти!!! Пожелавам ви, да попадате винаги на добъри или поне на прилични озвучители, за да не ви окалпазяват звукът!!!

 

УСПЕХИ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...
Повлиян от скорошна дискусия, предлагам да си направим такава тема и да я боднем да се вижда. Нека всеки напише каквото знае за конкретни озвучители: име, координати за връзка и условия на работа (ако ги знае). Естествено със съгласието на самите озвучители, може някой да не иска реклама. И който е работил с някой от тях да напише впечатления, препоръки и т.н.

 

Мисля, че ще е полезно.

 

 

0886 882314 - Оги Киосовски - НАЙ-ДОБРИЯ според мен

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Имам много добри впечатления свързани с Жоро от Рефлекс :music336: - винаги съм си представял тази работа по точно този начин.

Човек, който близо 5-6 часа не спря да обикаля заведението, да слуша, да коригира.... и докара възможно най-адекватен звук(В атмосфера, която много хора използваха като изкупителна жертва за собствената си некадърност - "кънятло", "кофти апаратура"....... )

Много хубава тема - поздравления. ^_^

Интересно ми е дали няма да е лошо да се отвори една тема от професионалистите в бранша (извинявам се, ако има отворена такава).

Един вид...да се сближим малко с хората, на които сме се доверили и от които наистина зависи много.

Да ни обяснят...особенно на тези, които сега стартират, и на които е много ценно, какви са основните правила, с какво трябва да се съобразява музиканта, какво сме в правото си да изискваме и какво е чиста проба каприз и непрофесионализъм

Предполагам, че така ще се спестят доста допълнителни разговори, а и ще имаме самочувствието да изискваме необходимото.

Много от писалите в тази тема дадоха интересна насока за разяснения

Мога да бъда по-обстоен, но предполагам, че озвучителите във форума ще разберат какво ме интересува.

Не искаме да ни разкривате магията на професията си... обогатете общата ни култура. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност със закъснение открих една много подходяща тема :) ....сигурно има и други, за което моля да бъда извинен.

http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=11484

И все пак.....убеден съм, че има още какво да се пише......

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 months later...

Здравейте, аз лично искам да изкажа голяма благодарност на лицето Огнян Кьосовски! Всеки път когато ни прави звука, всичко е перфектно. Съмнявам се някой да не може да му намери кординатите, но за всеки случай е ви ги на: 0886 88 23 14. На който му требе звук да стиска палци Оги да е свободен :)

 

Поздрави на всички,

Бурян (Mind Trips)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз искам да кажа едно огромно БЛАГОДАРЯ на Боби Зашев. Освен ,че е страхотен музикант, композитор и глас(и Приятел) , това е и човекът от който трябва да се учим как се прави sound. С две думи приятел в нужда се познава. Един човек , на когото дължим много.

 

P.S. Радваме се че те познаваме и че си толкова пич. И аре по бира де............. :rockon:;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хмммм...силно съм изненадан да си видя името в тая тема :(

 

Ники, благодаря ти за суперлативите :)

 

 

Бирата - когато кажеш :drummer:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Ми знам че повечето озвучители не разбират нищо и винаги като излизаме се някакви такива "профисиналисти'' ни озвучават ама то късмет.Наи-добре е групата да има собствен жичкаджия :(;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Данчо Лазаров според мен е най-добрият озвучител и тонрежисьор а освен това е и добър музикант.Просто няма друг като него.

Редактирано от Mark Avrelii
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Ние преди години направихме едно концертче в кино Влайкова

при добрия стар воден дух, хаха.

Много добре се получи звука, едно приятелче ми даде телефон и име

още го пазя :-п

 

Юрий 0878 372184

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В тази връзка, има ли в БГ изобщо някакви наченки на образование в тази насока? Тва е може би единственото нещо, в което няма как да стане номера да си самоук, освен ако си милионер и можеш да си позволиш всичката техника, за да експериментираш 10-20 години докато преотркиеш науката.

 

 

Не броим пре-комунистическата учебна база, с която разполагат сегашните учебни заведения, и още по-старите познания на пенсионерите, по акустика :happy:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.