Jump to content
Българският форум за музиканти

Озвучители


olygofren

Recommended Posts

да свириш със Зумче за стотина кинта и да звучиш като с лампов Маршал зад който бог знае каква периферия има, няма как да стане.

 

Наистина е така, но проблема е, че когато свириш с зуумче за сто кинта, със лошо озвучаване не можеш посмъртно да изкараш звук като от зуумче за 100 кинта, и още по-лошото е, че дори с лампов маршал пак не можеш да изкараш звук, поне като от зуумче от 100 кинта. Но проблема идва не само от озвучителя. Проблема идва и от техниката, помещението(сложете два усилвателя за 10000 един до друг в наш клуб, усилете ги докрай, и предценете, дали звука ства за нещо изобщо.

 

Проблема с лошия звук идва и от групата. Когато самите музиканти не могат да се разберат кой ще свири ритъм, кой соло, как ще са настроени ефектите им един спрямо друг, и спрямо вокала, колко силно ще свири барабаниста, ще свирят ли изобщо, или ще гонят публиката със силна тресня, кой ще е певеца, и докато всеки държи да е най-отпред в звука, и непрестанно да се опитва да се изяви най-много от цялата група, дотогава съответната група ще има лош звук.

 

Добре звучащата музика е такава, заради баланса в звука и баланса в аранжимента. Нали говорим за професионализъм все пак?

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 78
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Хайде да ви върна малко по към темата? ;)

 

Аз лично имам добри спомени от Васил Гюров - озвучавал ни е в "Маската" преди 6-7 години,и не го помня с лошо - т.е. доволен съм. :green:

 

От актуалните в момента по софийските "клубове"( :unsure: ) имам приятно впечатление от барабаниста на Skre4 - Иво (Пифа;) ) и работа му като озвучител,в "О'Шипка" например,както и веднъж в "BackStage".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хехе, всички имат приятни впечатления от Пифа :unsure:

 

обаче всички почти в тая тема са мнооого офф.

 

дайте да си говорим за озвучители С ТЕХНИКА.

 

между озвучителк в клуб на хонорар какъвто съм бил и аз и такъв дето си мъкне киловатите и оборудването има сериозна разлика....в оборудването ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мога да добавя още един узвочител казва се Румен от Пловдив е до сега които и да е узвочавал секи е останал със невероятно впечетления от него ето и номер за връзка със него 0888243016 :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Румен ли? Къде е озвучавал досега и с каква техника разполага... съответни и какви пари иска :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами техниката му е мечта само това мога да кажа и узвочава из цяла Бг.на 21 ще има концерт във панаира иди и ще се увериш за какъв звук ти говоря и разбирасе мощнос.техниката му не е збир щаин.и се другото което е сичко сие вкарвул от вънка.пари не мога дати кажа.чуи се със него дал съм номер.аз лично след нова година ще му ползвам ослугите както винаги

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А нещо да нямате роднинска връзка? :metalist:

 

Ебавам се, ама целта е да има конкретна информация, не суперлативи или плюене. Кажи "такава и такава техника има", щото не знаеш на кой какви са му мечтите... :virtuoz:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Мен ме интересува какви пари взимат на час ? Каква техника носят според това дали е на закрито или е на открито съответния концерт или мироприятие :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Румен ли? Къде е озвучавал досега и с каква техника разполага... съответни и какви пари иска ;)

 

 

Румен е бивш басист на "Бели Зелени Червени"(предполагам ти говори нещо B) ).Техниката му не мога да я коментирам защото не съм я виждал, а само съм чувал че разполага с кубета line 6(това разбира се може да не е така, но ако е, значи останалата част от техниката му ще е на ниво)

 

 

ПП Ще трябва да се поинтересувам по сериозно...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

KingdomX не е бил басист в Бели Зелени Червени.свирил е в група 3 1/2.и пича е бачкал сумати години като узвочител в наи-различни държави и пр.техниката му е закупена от щатите до-колкото знам.аз съм я виждал с басиста на Hell No.става въпрос за такава техника кудето е асъл за големи концерти светлини ефекти абе квото ти доиде на акъла ракове ау.и сичко е професионално оборудване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сашо Доктора от Варна (@Досс от форума) също озвучава. Мисля, че има около 60-70 киловата мощност, по това, което съм видял лично ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...мога да добавя още един узвочител казва се Румен от Пловдив е до сега които и да е узвочавал ...... ефекти абе квото ти доиде на акъла ракове ау.и сичко е професионално оборудване.....

За Румен писах още през ноември 2006-та....и вземи да размениш местата на "у"-то и "о"-то в горните думи, че така някакси не стои... :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

KingdomX не е бил басист в Бели Зелени Червени.свирил е в група 3 1/2.и пича е бачкал сумати години като узвочител в наи-различни държави и пр.техниката му е закупена от щатите до-колкото знам.аз съм я виждал с басиста на Hell No.

 

 

Верно че беше 3 1/2 ....ее да се е**!!!Много съм прост, но то си го пише под аватара ми :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.