Jump to content
Българският форум за музиканти

Озвучители


olygofren

Recommended Posts

Повлиян от скорошна дискусия, предлагам да си направим такава тема и да я боднем да се вижда. Нека всеки напише каквото знае за конкретни озвучители: име, координати за връзка и условия на работа (ако ги знае). Естествено със съгласието на самите озвучители, може някой да не иска реклама. И който е работил с някой от тях да напише впечатления, препоръки и т.н.

 

Мисля, че ще е полезно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 78
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Аз познавам един и съм работил с него.Има около 20 kW звук и доста осветление (вече не знам какво има,защото често купува нови неща).Озвучавал е един Берксток и 2 Рок-Предела и още много мероприятия.Предлага много добри цени и се справя много добре със звука.Препоръчвам го.

Казва се Любо Кабадийски и е от София.Тел:0888 51 56 56.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Макар, че и аз се занимавам чат-пат с озвучавания няма да се рекламирам, защото моят сетъп е по-камерен с възможности за средно големи зали и освен това съм в Пловдив.

Но що се отнася за Пловдив, с чисто сърце бих могъл да препоръчам Румен (който е и музикант) - постоянно добавя нови неща към сетъпа си. Има всичко необходимо за качествено озвучаване, вкл. всякакви прожектори (от най-новите...и скъпите...с компютърно управление), пушек машини и т.н. Може да озвучи всичко - от малка зала до стадион. Ако на някой му дотрябва нещо за региона - да ми се обади, ще му дам координати. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А какво ще кажете за озвучителите по софийските клубове?

Аз лично имам кофти впечатления от озвучителските способности на Пецко - единствено на себе си праи горе долу некъв звук. Не коментирам изпълнителските му качества, просто не ме кефи как озвучава.

За разлика от него примерно Мони Воев в Маската смея да твърдя че се справя много прилично - даваш му кабелите и ти праи звук.

Тва е надявам се и други впечатления да прочета.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знчи и аз си имам поздрави от арменския поп. :metalist:

Аз също съм доволен от работата на Любо.

Редактирано от Mandalay
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От моя скромен опит бих казал, че голяма част от озвучителите (поне тези, които бачкат в Софето) не струват или ги мързи да ти направят звука. Не знам защо много от тях си мислят, че ти като музикант или човек занимаващ се с музика (дори на ниво хоби) трябва да си наясно с всяка тънкост и от тяхната работа. Хм! Аз не мисля, че е нормално. В крайна сметка аз, ако мога да си направя звука точно както трябва за какво ми е тонрежисьор? Има го и другия момент: на чека уш всичко е ок, обаче по време на концерта тонрежисьора ти е вече къркан на мотика и доста по-глух. Съответно звука отново се насира (ша ме прощавате за цинизма).

Разбира се имало е случаи, при които всичко на чека е било перфектно, след това на лайфа също и се разбираме чудесно с озвучителя, и хората на концерта чуват точно това, което трябва... Пример за такива случай са концертите ни в О!Шипка, на които ни е озвучавал Пифа от Skre4. Пича винаги е давал всичко от себе си за да звукнат нещата и те са звуквали.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз искам само да споделя , че не озвучителя трябва да ти направи саунда, а ти самия, защото тои не може да знае какво ти е на теб в главата.Ще се подкрепя със следното: преди време много оплюх един озвучител на име Любо от Пловдив, защото го гледах как озвучава другите и си мислех че може да озвучава само Рокаджии, каквито са си нашите Еинджъл. Но това не се оказа так....имах възможността да се възползвам от неговите услуги и останах изумен - звука който излезе през големите говорители беще убийствен, точно какъвто аз исках...така че аз се убедих че няма лош озвучител , защото съм ползвал и услугите на други такива, има музиканти който не знаят какво искат, или искат невъзможното( абе като тъщите например :nono::) )

 

 

ПП Ся да не земете много да ме критикувате.Това си е лично мое мнение и не искам да го налагам, а просто споделям наблюденията си.

 

 

Поздрави Ренадаков

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шъ въ замола.... придържайте се към темата, давайте имена, телефони и оценки на конкретни хора, а не принципни положения, които вече са доволно обсъждани. Не говорим за "Доколко групите трябва да разбират от звук" или "Са ли софийските озвучители профани", ок?

 

Благодаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

KingdomX -хубаво е, че еволюираш в мисленето - и още повече, че може да се извиниш

да работата на озвучителя е да ти помогне да изкараш това което идва от системата ти- там рак ,комбо или с каквото свириш и да направи цялостната картина

 

Беше истинско удоволствие преди 2 години да гледам как се справяше озвучителя на Саксьн( концерта в Каварна) - просто факир

и както той самият ми каза - работя сьс Саксьн 15 години - и вьртеше един ТС електроникс - на всяка песен - и сменяше и по време на песента различни присети и врьтките на мишпулта (един вид си беше като мембьр на бандата)- но у нас това е невьзможно, поради липса на такьв концертен живот

аз не знам наша група да си има свой озвучител

(но не, примерно Приятеля от махалата който може да ти мине за постоянен озвичител - а такьв на който да му плащат заплата ,за добре свьршена работа)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Жоро от Рефлекс, пича няма собствена апаратура, но ако свирите във Фенс и искате да звучите добре изисквайте от шефа на клуба да ви озвучава Жоро, Човека познава акустиката на клуба и апаратурата,всеотдаен е и винаги подхожда към изискванията на бандата с разбиране .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе Баи ти Любо секи си го знае;

мога да дам номер не един които е нов и предполагам че ще преуспее можеби във този бранш.не мога да кажа търсете него.може да се обърнете кам секи един от изброените за Пловдив Румен,Любо а етови и номер за човека които ви разправям Стефан номер за връзка 0887707160.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мони от Маската ме изкефи страшно. Направи невъзможното с ужасни барабани и една доста хаотична смяна на хора и инструменти по сцената.

 

Жоро от Фенса е наистина много всеотдаен и се опитва да слуша какво прави групата. За съжаление на моята група обаче, той си разбира предимно от тежкия звук и винаги успява да го наложи, дори когато става дума за по-леки стилове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.