Jump to content
Българският форум за музиканти

Ibanez grg270 tremolo проблем с настройката


iansen

Recommended Posts

Тремолото е Edge 3.Китарата купувана от продавалник и в последствие видях проблема с тремолото.Беше и изядена основата при единия стъд.Инвистизия в нов Флойд ми се струва смешна за такава китара.Проблема-въпреки настройкоте на тремолото които направих и със сетнати 5 струни и заключени,шеста разстройва китарата тотално всички останали.Нямам да лъжа зелта я да я сетна и продам в последствие.Ако има някой решение(четох каквото намерих в форума не ми помага)ще съм благодарен.Или някой мераклия да я вземе и така за 270 лв.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Почти нищо не разбрах, как така заключени 5 струни и 6-та разстройва :) тя не е ли заключена и тя ? Или не я слагаш изобщо, тоест 5те струни дъжрат ли тогава ?
Нормално е когато една от струните излезе от строй и другите да мърдат също.

 

На ниския клас китари тремлото обикновенно разстройва, така че предлагам да свириш без да го ползваш, просто си я сетни нормално, обикновенно такива тремола, хората им слагат дървени блокчета отзад при пружините, така че дори и да го натиснеш да не може да се движи и да не разстройва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Взета е да я сетнеш и продадеш, но не знаеш как да я сетнеш. Това си е бизнес план :D

 

Иначе съм имал доброто желание да сетвам същата китара един път и основното, което видях като проблем е да се приведе флойда в хоризонтално положение. След това нещата не са чак толкова лоши. Също така бих заложил, че 5/6 струна не се държат достатъчно здраво в стъда (малките блокчета с времето се бяха .. смачкали?)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявам се за късния отговор.Не съм имал никакво намерение да я продавам.Сетвал съм я в хоризонтално положение на Флойда както си е по инструкция.Не съм имал проблем с оригинален Флойд но с този..Всъшност поради изяждането при едната остова Флойда е нестабилен и играе в едната част.Красен е прав - просто изработката и материала не са качествени.Но за тези пари толкова ;).Благодаря за съветите !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.