Jump to content
Българският форум за музиканти

Антично пиано - запитване


Se7enLives

Recommended Posts

Здравейте! Мой приятел притежава антично пиано, чиято стойност се опитва да определи. Дали някой тук ще може да даде мнение, съвети, информация за него, на базата на няколко снимки и кратка история? Искаме да разберем дали си струва да се реставрира и ако може да се продаде след това, какво евентуално би могло да му се вземе?

(Доколкото разбрах след малко проучване, колкото по-близко е до фабрично нов вид, толкова по-висока е стойността му.)

 

http://s1310.photobucket.com/user/Se7enLives/slideshow/Piano%20-%20Bell%20and%20Co%20Berlin

 

Кратко инфо:

Произведено е 1905-та година. Закупено от фамилия Арон Левис и транспортирано с кораб от Германия по река Дунав. През втората световна война е продадено на българско семейство. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаше нещо такова, че до 1900 и някоя си година са ги правили с дървени лири, което ги прави супер зле и няма смисъл да се реставрира... Това могат да ти кажат някои майстори на пиана, имаше един, който влизаше във форума, но скоро не е писал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Общо взето, най-хубавите пиана, които са произвеждани някога са в периода между двете световни войни, в Германия, но и не само там. За съжаление, вече са твърде остаряли, за да говорим за стойност....Времето убива тези инструменти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Хм, разбирам. Благодаря много за информацията! Беше ми много полезна. Надявам се, че за всичките тези години поне е зарадвало хората, ако нищо друго не може да се направи повече. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 years later...

Не ми се щеше да пускам нова тема и реших да намеря някоя подходяща за акустичните пиана и тъй като тук предимно се пускат теми за електронни такива...с доста зор намерих тая. :)

 

Понеже покрай новото електронно пиано, което взех наскоро, вече ми станаха доста пиана вкъщи (3 електронни и 3 акустични), та взех, че се зачетох малко повече за различните хамъри, които използват различните фирми на електронни инструменти, както и за хамър-механиките на акустичните пиана и рояли, които знаем, че се различават доста. Покрай многото четене и гледане на клипове ми попадна и едно интересно японско клипче, което мисля, че ще е интересно за тия, които свирят основно на тежки клавиатури и в частност - на акустични инструменти. Пустите японци са успели с добавени пружини да преобразуват механиката на пиано така, че да заприлича на механиката на роял, като са вдигнали двойно бързината на репетиция на клавишите. Клипчето е от миналата година и съм го пропуснал, но винаги е добре да научиш нещо малко късно, отколкото да не го знаеш. ;)

 

https://www.youtube.com/watch?v=ivuczNJPubo

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.