Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Здравейте!
Правя си копие на ENGL e530 но не мога да намеря по-достъпни като цена лампи. (12аx7)
Някакви идеи къде да търся?
Благодаря Ви!

Поздрави! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

А ти къде търси?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Предимно в ebay, по разни сайтове за ел. лампи в България (цените там са убийствени).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Е от Music Division по-достъпно - амин...

P.S. Гледам, че не си от София, но все ще се намери някой да ти прати.

Edited by Yo The Real
 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Относително най-евтиния вариант в Европа са:

http://www.banzaimusic.com/ECC83S-12AX7-JJ.html @6.95 EUR, като разбира се в това не е включен разхода за доставка. Но при няколко лампи общата цена остава все още доста добра.

като аз лично не съм фен на JJ в масовия случай, освен за определени позиции на определени усилватели и то само предусилвателните им лампи.

Лампата все още е продукт, който се прави с доста ръчен труд, което няма как да е евтино.

Цените в БГ са ок за оборота на нашия пазар.

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

И какво толкова "убийствено" има, 20 кинта за една лампа? Няма безплатен обяд. Поръчваш си ги, плащаш 5-6 лв за доставка и готово. Ако искаш да стане по мало по-трудния начин, поръчваш по-евтинио от чужбина и с доставката пак ти излизат толкова.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Съгласен съм и ви благодаря!
В Music Division цените наистина са добри. Скоро ще си имам лампи.
Благодаря Ви още веднъж! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • By Пламен Миланов
   На път съм да завърша един много дълъг и мъчителен период на избор на лампов китарен усилвател (който ще ми е първи такъв). По принцип съм се спрял на няколко модела и съм си изкарал някакви изводи, но ще ми е от голяма помощ ако хора, които имат опит с нисък клас лампови усилватели дадат някое друго мнение. Моделите в този ценови диапазон на които съм обърнал по-голямо внимание са : Vox AC10c1, Vox AC15c1, Laney Cub12r, Fender Blues Jr III, Orange Tiny Terror 15W head,  Marshall Origin 20 combo,  Marshall Class 5 (head / combo). Усилватели които съм отписал поради някакви си мои съображения са: Marshall DSL сериите и Fender Bassbreaker 15.
   Ако има собственици на изброените ампове, моля да споделят мнение ,дори на тези които съм отписал. Ако си променя мнението за тях е добре дошло!
   В момента най-много клоня към Vox AC15c1, Vox AC10c1 и Blues Jr III .. в този ред
    
  • By X_X
   Здравейте, искам да попитам кои от вас са използвали програмата Bias FX na Positive grid. Интересува ме какви параметри трябва да има компютъра ми за да нямам неприятна латенция на звука по време на свирене. Планирам да си купя audio interface Focusrite scarlett 2i2, но първо бих искал да знам дали компютърът ми има достатъчно добри параметри за да е безпроблемно свиренето.

   Laptop HP
   Процесор : Intel® Core i5-6200U CPU @ 2.30GHz     2.40GHz
   RAM - 4GB
   64 битова операционна система, процесор, базиран на х64

   Благодаря!
  • By DANEV
   Скоро мисля да си купувам усилвател(комбо),.. И се колебая какъв да бъде(нямам претенции дали да е лампов или транзисторен,но за транзисторен съм набелязал само един,ако имам възможност ще пробвам всеки един от тези,които съм набелязал,но засега съм пробвал само един .. на другите съм слушал дема,от които не мога да си дам обстойна преценка ... Та ако вие имате наблюдения,съвети и други предложения ще ви бъда благодарен да споделите.
    
   Свиря различни стилове,така че ми трябва нещо по-универсално. ( Blues,country,rock,jazz,funk,metal ,основно тези) , Свиря с Gibson Les Paul Studio 2000 

   Засега съм набелязал :
    
   Mesa boogie rectoverb 25 combo ( този е най-скъпия и единствения,който съм пробвал от тези,които ще изброя ,и останах с доста добро впечатление ) . 

   PRS Sonzera 50 combo

   ENGL Screamer 50 combo E330
    
   Peavey clasic 50
    
   Roland jazz chorus 40 ( този е транзисторния ,на който ми хареса много клийн канала и не особено драйва ,но така или иначе планирам в бъдеще да си взема и педалиера .. но хубав драйв от кубето въпреки това е плюс.)

   Месата очевидно измества всички като цена .. но нея може би ще я търся стара ако реша да е тя.. Или има сайтове ,в които е значително по евтина .. За горна граница слагам не повече от 3000 лева ..
    
  • By DVengeance
   Здравейте,
    
   Нямам усилвател и се чудя, колко добра идея е да се свири лайв със симулация за китарата. Съответно би било Китара - аудио интерфейс - лаптоп - един активен монитор от интерфейса плюс мониторите на сцената и от интерфейса към Ди Ай-а на главния миксер за фронт оф хаус.
    
   Потърсих из форума, но не намерих подобна дискусия, поне не някоя от скоро. Интерестно ми е дали сте опитвали подобно нещо, задоволителен ли е резултатът?
    
   Като изключим фактора надеждност на драйвърите и личен мониторинг, тъй като те не са ми проблем, какви други проблеми може да има този сетъп?
    
   Някой със сигурност ще зададе въпроса, защо просто не ползваш усилвателя на някого или не наемеш, затова нека кажем, че тези възможности не са удобни за този случай. За няколко концерта не ми се пръскат средства за усилвател, тунер, ноиз гейт, допълнителни кабели, носенето на всичко и т.н. като се има на предвид, че ми трябва просто един метъл ритъм звук, гейт и тунер, който са в софтуера. Дефакто не ми се налага да сменям между два канала.
    
   Поздрави,
    
   Денис
  • By zdravko0o
   Здравейте,
   отварям въпросната тема, защото мисля, че напоследък тези малки кубенца станаха доста популярни и желани. Моят въпрос е, ако може някой просветен да ми обясни тънката разлика между VOX Mini 3 и VOX Mini G2, защото аз не можах да намеря кой знае каква разлика, а пък цената им е една и съща в магазина. 
   Какви други Mini Amps използвате, или ви харесват, дайте примери и прочее.
    
   п.п. аз лично не намерих такава тема, искрено се извинявам ако съществува. 
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.