Jump to content
Българският форум за музиканти

Behringer FCA1616 vs Focusrite Scarlett 18i20


master_gamgee

Recommended Posts

Здравейте!

Някой има ли някакъв личен опит с някой (или двата) от тези два аудио интерфейси? Имам нужда от приличен интерфейс за домашното си студио с няколко аналогови входа и изхода и тези двата отговарят на изискванията ми. За негативите на марката Behringer е говорено много, доколкото знам Behringer закупиха MIDAS и започнаха да предлагат техни разработки в собствените си продукти, включително и преампите на този интерфейс...поне така се рекламира де.

Фокусрайта е малко по-скъп, но е в рамките на бюджета ми (и по принцип съм по навит на него). Но пък досега не ми се е случвало да се занимавам с какъвто и да продукт от Фокусрайт и нямам никакви впечатления от марката.

 

Ще съм благодарен, ако някой може да сподели впечатления.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип в момента е много модерно да се нареждат Behringer, не знам до колко е заслужено. Иначе Focusrite си е Focusrite. Аз си взех 2i4 и съм много доволен. Ако щеш чисто дизайнерски го погледни - солиден, стабилен и красив. Драйверите също са много надеждни. Като цяло - в момента в който го разопаковаш, знаеш за какво си си дал парите и не си разочарован. Препоръчвам Scarlett-а :)

Редактирано от The_Final_Cut
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Фокусрайт. При един интерфейс има няколко основни други фактора освен преампите- латенция на звука и стабилност на драйверите. Именно затова Фокусрайта е толкова популярен- просто добре обединява всички тези неща. Берито си е бери. Имат и успешно откраднати неща, но аз не бих рискувал с интерфейс пък било то с Мидас преампи (според мен само са минали покрай Мидас).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм твърдо за фокусрайд. Читави преампи, ниска цена и стабилни драйвъри. Лично аз имам Фокусрайд преамп и съм доволен.

 

Беритата видяха, че Ямаха тръгнаха да зарибяват хората с предусилватели по схеми на Neve и те почнаха - дай сега ние ще ги зарибим с уж преампи Мидас. Истината е, че колкото Ямахата звучи като Neve, толкова и Бери като Мидас, да не говорим че Мидас са марка, която произвежда конзоли за лайв озвучаване, а не за звукозапис. Това са две тотално различни неща.Никой нормален човек няма да помъкне по лайв концерти звукозаписна конзола, най малкото заради цената и. Макар, че света помни и такива случаи...:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.