Jump to content
Българският форум за музиканти

Музикални продуценти и спонсори


Recommended Posts

Здравейте приятели! Предварително се извинявам доколкото съм объркала мястото за тази тема, но имам един въпрос за който се надявам от вас да получа отговор или просто съвет. Театрален режисьор съм и имам едно представление, в което свирят музиканти.. понеже имаме проблеми с изплащането на хонорарите (за актьори и музиканти, те са общо 13) мислех си, че работата може да се улекоти ако намеря продуцент, който да покрие поне музикантите, а актьорите да са си отделно... та това ми е и въпроса. Дали има и как да намеря продуценти или спонсори или някой, който ако има интерес да може да ни помогне и подкрепи?

 

Благодаря предварително,
Ана Б.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз мога да подкрепя като си купя билет за това представление, но какво е то и как ще го анонсирате? Ето един простичък, но важен проблем, който трябва да решите преди всичко.

Редактирано от Лими
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей приятелко, 

от написаното виждам, че някъде си чула думата продуцент и си решила да дойдеш и да се поупражняваш в използването и точно тук. За това ще се опитам да ти обясня смисъла и. Понеже почти съм убеден, че темата е някакъв майтап ще ти отговоря съркастично, но все пак до колкото ми е възможно изчерпателно.

 

Продуцент - от английски producer, човек, който произвежда нещо. И както всеки производител влага някакви средства и ресурси в него, като очаква някаква възвръщаемост. В сферата на изкуството, това е човек, който финансира контролирано от него представление или концерт или песен с цел да ги продаде и да спечели от това. Или с други думи да, той плаща на артистите, но парите му се връщат после от продадени билети или закупени песни. В случая, ти се явяваш нещо като продуцент. Имаш продукт, който трябва да продадеш за да може поне да покриеш разходите на екипа.

 

Допускам, че от твоето представление няма да се изкарат пари достатъчни да покрият хонорарите на всички участващи. Съответно това което търсиш се нарича спонсор или благодетел. И между тези две думи също има разлика. Спонсорът очаква срещу парите си някаква реклама а благодетелят го прави (да кажем) безкористно. 

 

И така на въпроса ти. Има как да намериш всичко за което питаш, но нито си казала какво ще правиш, нито колко пари ти трябват, нито знаеш кой да търсиш, нито знаеш къде да го търсиш, нито знаеш какво да му кажеш.

 

От това, което прочетох разбрах само че ти трябва някой да ти даде пари поне за хонорари на музикантите. Тук не познаваме човек, който да дава пари само защото на някой му трябват. А също така и не познаваме човек, на който да не му трябват пари. 

 

 

Обаче да не кажеш, че само негативни неща съм намерил в твоя пост, намерих и едно позитивно нещо. И то е че имаш желание да платиш на горките музиканти. :) А това е едно добро начало! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.