Jump to content
Българският форум за музиканти

N-audio Eva - нов микрофонен предусилвател


musicman

Recommended Posts

Тази година N-audio зарадва почитателите на звукозаписа с един нов продукт. Става дума за изцяло лампов микрофонен предусилвател.
 

600.jpg


Той е реализиран в стандартен 19" 1U рак и е предназначен най-вече за студийна работа. Визията грабва с елегантен машинно обработен преден панел и голяма функционалност, типична за продуктите на N-audio. Контролите на входа са стандартни: XLR балансиран микрофонен вход, бутони за -20dB пад, обръщане на фазата и +48 волта фантомно захранване за кондензаторни микрофони. Следва високоомен инструментален вход за директен запис на китара или бас. За по-голяма гъвкавост този предусилвател има двубандов пасивен тон контрол, който може да се изключва. Два потенциометъра за контрол на гейн и изходното ниво пък дават възможност да се наглася колко цвят да придава предусилвателя на записа. В наличност е и лампов лимитер с три фиксирани нива на лимитиране на сигнала.
 

preamp-front.jpg


N-audio определено надхвърлиха очакванията от към качество и изработка. Предусилвателят е прецизно проектиран - нещо което може да се види от предоставената снимка на платките в самото устройство. На лице са два сигнални аудио трансформатора, разделящи галванично входа и изхода на самото устройство. Лампите, използвани в този преамп са от от high grade серията на JJ tubes. Предусилвателят е направен безкомпромисно - нещо което за съжаление е рядкост в съвремените устройсва и може да се види само при модели от най-висок клас. На фона на други High end лампови микрофонни предусилватели N-audio ни изненадва с една наистина достъпна цена.
 

preamp-inside.jpg


Ето и част от спецификациите:

  • Size: 19" 1U rack unit 13cm deep
  • Weight: 2.4Kg
  • Power consumption: Max 15W at 230VAC
  • Freq response 35Hz-33kHz +0dB -3dB with EQ OFF
  • XLR input impedance: 600 Ohm
  • 1/4" instrument input impedance: 1Megaohm
  • Output impedance: below 600 Ohm
  • Noise floor: below -100dB
  • Maximum gain: 55dB
  • Tubes: JJ ECC803S, JJ ECC802S
  • Mains: Internal pre-selected 230/240VAC or 110/115VAC

Повече информация и снимки можете да намерите на сайта на производителя: http://n-audio.net/
Прочети още.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имах късмета да съм на представянето на този преамп. Страхотна изработка, външен вид и най-важното звук. Достатъчно цвят и характер дори за най-претенциозния вкус. В момента имам един брой вкъщи и уикенда ще го сефтосам. Искам да споделя, че Ники много е изпипал цялостния изглед- от кашона и протекциите до самото устройство. Вкъщи разполагам с по-скъпи устройства, които не могат да се похвалят със същото внимание към детайла.

Редактирано от anomandrus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз мога да се похваля, че присъствах на теста. Там творението Ники Фена се сравняваше с един доста по-скъп студиен предусилвател на водеща световна фирма. Доста хора и специалисти прослушаха записите. И повечето изказаха мнение, че резултатите на българскта разработка почти не се различават от тези на чуждестннания аналог. А според някои бяха дори малко по-дорби. Аз лично не успях да доловя никаква разлика в звука. Всичко това говори, че поредният продукт на Н-аудио е наистина на световно ниво!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^ Пак си с едни гърди напред :)

Още една демонстрация на знания и умения, и не на последно място - на вкус и прецизност от страна на N-audio.

Ше даваш по едно кръгче :)

Редактирано от jabs
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също бях на представянето, и до колкото гледането и слушането могат да преценят, останах напълно доволен от резултата.

Предусилвателят, до колкото успяхме да чуем, по нищо не отстъпваше на тези, с които го сравнявахме (Neve и др.), но придаваше "лампов" цвят на сигнала - точно това, което се очаква от лампов предусилвател. Предусилвателят имаше и интересен лимитер (ако не се лъжа, с няколко превключваеми нива на ограничение), които звучаха прозрачно, без да оцветяват звука по нежелан начин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.