Jump to content
Българският форум за музиканти

Търсят се 1000 барабанисти за световен рекорд.


musicman

Recommended Posts

За всички, които са решили да посетят MusicMesse 2015 с барабаните си, вижте с какво може да си запълните и без това плътния график.


Организаторите на MusicMesse 2015, търсят 1000 барабаниста с цел подобряване на световния рекорд. Най-големият барабанистки ансамбъл ще удари за добра кауза на Drum4Peace във Франкфурт.

 

Musikmesse във Франкфурт ще бъде сцена за уникален спектакъл на 18 апр 2015. Организаторите планират да съберат на едно място 1000 барабаниста с което да счупят рекорда за най-голем в света барабан ансамбъл. Целта е всички участници да поддържат един и същи ритъм за пет минути, като е официалното изискване от Комитета на Guinness World Records Ltd. При успех, всеки, който идва до Франкфурт с неговия или нейния комплект барабани в събота на панаира ще може да си тръгне вечерта като световен рекордьор. Събитието на Drums4Peace има за цел не само да спечели място в Книгата на рекордите Гинес, но и да послужи на една добра кауза. Организацията Drums4Peace подкрепя целите на Агенцията на ООН за бежанците и предоставя финансова помощ за благотворителни проекти.

 

 

drummer.jpg

 

И така, всеки който може да изсвири елементарен 4/4 ритъм, може да се включи в събитието. Всеки билет закупен с опцията за участие в рекорда ще отиде за благотворителност. В билета се включва и паркинг, за да може лесно да си пренесете барабаните. Естествено има и подаръци, всеки участник ще получи чанта с качествени барабанистки аксесоари. Възможно е също да дарят повече пари за проекта чрез уебсайта на събитието – това ви гарантира ценни награди, предоставенни от NATAL Drums, които организират Drums4Peace в сътрудничество с Musikmesse.

 

Опитът за световен рекорд ще се състои в зала 1.2 на Франкфуртския панаир в събота, 18 април 2015. Целта е да се подобри сегашния рекорд за най-големия Full Drum Kit ансамбъл, която е постигнат от 798 барабанисти в Англия през 2012 година.

 

Не знам за вас, но аз обмислям сериозно да ида на няколко урока при Ненчо. През този период спирам да разказвам вицове за барабанисти.

 

П.П. Един последен, по темата. Трима барабанисти си направили група, но нещо не ги харесвали. Събрали се те да решат какво да правят и единия предложил да вземат един цигулар. Речено - сторено. Излезли те на поредното участие и публиката ги освиркала както обикновено. След като слезли преждевременно от сцената, единия барабанист се обърнал към останалите "Аз казах ли ви да не го взимаме тоя с цигулката"!

 

П.П.П. Поуката от този виц е ясана. Няма да се включвам в мероприятието, защото ако нещо не се получи, ще съм им виновен аз.
Прочети още.

  • Like 4
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.