Jump to content
Българският форум за музиканти

Epiphone Les Paul Standard или ESP LTD ec-256


assassina123

Recommended Posts

Здравейте ,спрях се на тези 2 китари и не мога да реша коя да си взема.Голям фен съм на Лес Пол дизайна и щях да грабна епи-то ,ако не слушах доста по твърда музика от блус,рок и хеви метъл.Слушам доста дет,траш,спийд метъл ,а съм чувал ,че един Гибсън/епифон не е подходяща  китара за такъв стил ,но пък и слушам наравно с това както казах по-горе блус,рок,хард рок и по-леки разновидности на метъл музиката.И затова това ЕСП ми се видя като добро решение (вие ще кажете по-добре) ,защото съм чувал ,че ЕСП са по-метъл ориентирани китари попринцип. Ето и конкретните обяви :

http://www.thomann.de/gb/epiphone_les_paul_standard.htm


http://www.thomann.de/gb/esp_ltd_ec256_fm_csb_bstock.htm

 

 

Принципно не храня чак такива големи надежди ,че ЕСП за 300 евро с стоковите си адаптери ще извади хубав звук какъвто искам аз за стиловете ,които слушам , но кажете като за начало ще мога ли да карам с тях и по-добри ли са от на Епи-то. Ами това е като цяло и благодаря предварително за отговорите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

LTD-то което си посочил е B-Stock. Това означава, че или при QC са открили някакъв фабричен недостатък или е върнато в thomann от клиент, който в последствие го е отказал. Това става в срок определен от закона.

 

Една от основните разлики между двете китари е изрязания гръб на LTD-то. Въпреки, че съм фен на Epiphone/Gibson, винаги съм намирал тялото на ESP/LTD Eclipse серийте за по-удобно. В мензурата, нека и бриджа няма съществени разлики, така че усещането ще е сходно. 

В твоя случай бих заложил на LTD, понеже имам наблюдения, че бройките им са една идея по-читави от ниския клас на Epiphone. 

 

Виж раздел Фукня, един колега съвсем скоро взе същия модел, но с друг финиш и адаптери, можеш да го разпиташ. 

Хвъли едно око и на това: https://www.facebook.com/groups/163079233827262/permalink/613263058808875/?pnref=story

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък съм точно на обратното мнение.Епифона е много по-як и е много по-лес пол от ЛТД.И двете китари няма да те задоволят от към звук(за метъл)така че ще трябва да сменяш адаптери,но съм имал ЛТД леспол китайско и беше най-фалшивата и гадна китара която съм имал.Сещаш се че Епифон са на Гибсън и няма как да имаш по-добра леспол форма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

отговорих в фукня .. преди да видя че има и отделна тема за това сравнение....

 

иначе не съм търсил нещо което да звучи и да се сравнява с LP

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както са ти казали, LTD-то си е истинска метъл машина. Качеството при този клас китари е малко на по-добро ниво, а цената малко по-ниска! Сътветно Епи-то си е среден клас китара със съответните положителни страни, като гъвкавост на тона и покриване на почти всички стилове в рок музиката. Съответно моят съветт клони към Епифона! Задължително този клас китари трябва да се пробват!

Аз лично говоря за тези двете: http://www.thomann.de/de/epiphone_les_paul_standard_honeyburst.htm и http://www.thomann.de/gb/esp_ltd_ec256_fm_ld.htm 
Дал съм за пример по-скъп Епифон, но адаптрите са по-добри и няма нужда от смяната им.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На принципно ниво ЛТД-тата са също и с по-тънък гриф. Епи-тата не са с дебели сопи като 50-арските Гибсъни, но все пак би трябвало да са една идея по-дебели от LTD.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.