Jump to content
Българският форум за музиканти

Блусарски тон с софт - Le pou - Lextac


zanev 70

Recommended Posts

Здравейте на всички , на които им е интересна темата . В последно време правя доста проби със софт от всякакъв тип  - китарен , басов и прочие , но  в случая ще насоча вниманието ви към китарния . Общо взето е разпостранено  мнението , че софта не става - звучи изкуствено и прочие лампово-талибано-шериатски пинизи и както се казва в повечето случай съм съгласен с това - наистина повечето софт не става ...но ..винаги има изключения ..другото нещо , което е ясно , че в повечето случай софта е оиентиран главно към хай гейн звучене - това също е вярно и не случайно - повечето пичове дето свирят пред комповете си са си метълчета - каквото търсенето - такова и предлагането ...но ...и тук има изключения ... при това фрий изключения ..

 

..заиграх се със амп симулатора  на Lepou - Lextac - това е триканален софт амп , който на места съм чел , че имитирал някакъв митичен калифорнийски бутиков амп , а на други пише , че симулирал Богнер - няма идея , кое е вярно , но това няма особено значение - софта си е доста читав , както и повечето на Lepou ..В семъла , който направих на блусарски тон съм ползвал чистия канал с намалени високи и презънс - останалото е на 12 часа ...свиря на моята хеви метъл тояга Ibanez S 470DXQM на нек адаптера също с намалени високи от потенциометъра - адаптера е инфинити 2 на Ибанец .Ползвал съм каб лоудър NaDir с един от по новото поколение ипулси , които вече звучат свястно долу горе , има и ревърб .Барабаните са на Native Instruments , а баса е 6 струнен ЛТД звучаш през софт - Bass preamp by Roland passion .Това  накратко чейна . Аудио картата ми е на М аудио - аудиофил .

 

Семпъла е записван набързо и е без претенции за изсвирване и прочие шитни - аз съм преди всичко художник , а не профи музикант - бъдете снизходителни както се казва  :crying:

 

ето и семпъла 

 

 

... дано съм бил полезен . .... живи и здрави бъдете . Цеко  :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре звучи всичко.Не знам дали е мастерирано.Мисля че не е като слушам така.Lepou са си много яки за запис.То като цяло всичкия софтуер си е добре за записи, но не за лайв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

..хехех ....то само това оставаше и да помъкнеш и компа на сцената ... софта си е за у вас ...

 

 

... и по въпроса за мастерирането - няма да коментирам дали съм или не съм мастерирал , защото не е това идеята на темата ....не знам как прецени че не е мастерирано - не знам на какво слушаш у вас или може би имаш трениран слух щото си работил в студио 10 години примерно , но принципно е доста подвеждащо на слух набързо да преценяваш дали е или не е мастерирано дадено парче ... особено ако не става въпрос за продукция на сериозна група от западен тип , дала 50 -100 000 евро само за мастеринг на продукт с идеята да изкарат от него някой друг милион ... мхм....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На слушалки АКГ го слушам и ми звучеше малко разхвърляно, а мастеринга "залепя" траковете и звучат заедно.Имах предвид,че ако е смесено и мастерирано китарата ще звучи още по-добре и ще може да се оцени използването на Lextac.Според мен са ги направили повече за хай-гейн и не толкова за блус.На чистия канал също звучат добре.Може би на чистия с драйв отпред или буустер да звучи по-блусарско.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

..записа съм го правил и смесвал на студийни слушалки АКГ ...това за залепянето на траковете - не знам какво имаш в предвид , предполагам , че говориш за онзи тип мастеринг , който окастря честоти за да може продукта да се пуска на всякакъв тип звукови устройства - нещо , което е задължително ако правиш нещо с идея да продаваш продукта си - както ти е ясно не ми е това целта ..затова умишлено гледам да запазя максимално рошавото в записа - така ми звучи доста по автентично и внимавам с всякакъв тип замазващи ''залепящи'' плъгини особено  ..както знаеш мастеринга е в голяма степен концепция , като изключим червения сектор , който си е закон .. на 10 човека да дадеш да правят мастеринг ще получиш 10 резултата .... освен това заради факта , че са само три инструмента съм разпънал малко стереото - така по ми допада , щото става малко по пространствено , макар и да звучи по разхърляно ...както казах - въпрос на виждане ... 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Като за софтуер си звучи доста близо до истината и баса и китарата...супер е, има потенциал. Аз лично не съм отричал софтуера никога, напротив - преди доста годинки в джемовете на мистър Занев бичих само през софтуер и то винаги различен всеки път и успявах някак си да го докарам да звукне прилично.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.