Jump to content
Българският форум за музиканти

Студийни монитори за електронна музика


mitko5000

Recommended Posts

mitko5000,

Явно главата ти не увира...

Ако щеш пак подскачай, ама опитите да се справиш сам или с помощта на некомпетентен приятел, няма да имат положителен резултат. Само ще докарате нещата до пълен банкрут! Ако започнете да човъркате по високоговорителите , най-много да изхвърлиш мониторите...

Знания трябват момче! Само с мерак не става. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 67
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Ама как така тръгна да купуваш нещо скъпо - втора ръка без да си го чул, видял.  Инъче ако се стигне до смяна на високочестотен говорител - чисто нов за този модел е към 70лв. някъде. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Parni_Valjak За това се стремя да намеря качествен сервиз във Варна :) . Нямам намерение да се опитвам да оправям каквото и да е, защото не разбирам. Dynacord имат сервиз, но чак в София и би било много скъпо да стигнат до там... А иначе от къде мога да си купя говорители за този модел ако се наложи. Разгледах, но попаднах само на американски сайтове, а там е сложно. Доставки, мита... Трудност е.
Благодаря, Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Примерно  английския ибей - Цък  . Не пращат дирекно до България, ни си има варианти с куриерски фирми. Но първо трябва да се установи дали това е проблема. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема е разгадан! Оказа се, че предишният собственик на мониторите явно ги е ползвал за бормашина и ги е издувал като за световно.. Това което им има е, че магнита за високите е леко изместен от мястото на което трябва да си стои. Моето обяснение е, че са били ползвани много дълго време без спиране увеличени супер много и говорителя се е загрял много и се е разширил и тогава е излязъл от мястото си. Може да греша, но така предполагам. 10952107_884865781566431_326094577777297

Сега следващата стъпка ще е търсене на tweeter. Иначе монтирането/демонтирането е супер просто.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Че грешиш е повече от ясно.

Изместването на магнита (ако това е вярно) е резултат на изпускане на монитора, или някакъв механичен удар. Предполага се , че е станало при пренасянето/ транспортирането, освен ако повредата не е била още при собственика, и самата идея на продаването да е била да се натовари следващия по веригата.

Естествено това в случая е митко5000 ...

Редактирано от Parni_Valjak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-вероятно си прав. Така предположих, защото нямат никаква следа от употреба. Ако бяха ударени или блъснати щеше да личи. За това се подведох явно и съм направил грешна преценка. Мислиш ли, че ако наместя магнита всичко ще е ОК и мислиш ли, че има надежда за tweeter-а.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Такава операция може да направи само човек с много опит. Има обаче голяма вероятност да не може да се осъществи технологически, защото ще трябва да се лепи магнита със специални лепила, а може да се наложи и пренамагнитване...

Единствено специалист може да се произнесе по въпроса.

Във форума има тема за ремонт на говорители.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.