Jump to content
Българският форум за музиканти

Някой може ли да изкаже лично мнение за мониторите на KRK: Rokit 8G3 и Rokit 6G3


Recommended Posts

Здравейте, прочетох доста мнения от чуждестранни форуми по отношение на Rokit серията, имаше смесени отзиви от сорта на "отвратителен звук за парите" и "доста добри"... Чувствам се объркан!

Имам в студиото си Yamaha HS5, но искам да си взема и нещо за вкъщи... Постоянната работа на слушалки хич не е ОК... :unsure: .

Ще ви бъда много благодарен ако изкажете лично мнение по темата. Заслужават ли си парите или по-скоро да се инвестира в по-високия клас, или въобще в друг производител?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Винагище има две мнения по въпроса за мониторите. Както и за всичко останало.....

Може да правиш чудно шкембе и все ще се намери някой да каже, че не струва....

Иди в магазина и слушай ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ползвам Tannoy near-field и KRK студиен съб и съм много доволен. Цената му не е малка - но на мен ми върши работа и ми харесва.

 

Въпросът е да познаваш добре мониторите си и да знаеш какво точно пресъздават. Не е изключение лоши монитори правят по-хубави миксове :) защото преекспонират дефектите в микса и по-лесно се чуват и отстраняват. Именно такъв е случая и с една серия на Ямаха, но не е тук темата за локуми. Понякога технологично недомислие може да се окаже от "дефект" един чудесен "ефект".

 

Ползвай каквото ти харесва и не слушай какво говорят хората. Концентрирай се обективно върху резултата (претендирайки, че не знаеш какви са точно мониторите и колко струват). В крайна сметка на кой му пука с какви монитори смесваш, като накрая най-важен е микса като краен резултат.

 

А - и да не забравя - няма смисъл от "скъпи" и "хубави" монитори, ако помещението, в което ще ги ползваш е "евтино". Монитори за 10.000 долара ще са лоша референция, ако помещението ти е лошо третирано и изчислено. Обратното също е в сила - бюджетни монитори биха имали чудесен резултат, ако помещението е добро и ако ги познаваш добре. 

 

Успех и смело напред!

Редактирано от visiondann
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всички монитори стават, стига човек да знае как да ги ползва. Може и на говорителчета от лаптоп да работиш и пак да правиш грандиозен звук стига да си добър. Единствената ми забележка около Рокит-ите е, че ако не случиш на читава бройка,  може да има проблеми с туитърите - започват да кривят и се налага ремонт. Това поне ми е впечатлението от 3-4 чифта в постпродукционни кабини в една телевизия ползвани ежедневно по 12-15 часа минимум. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Привет,

аз съм ползвал KRK Rokit 5 и мога да кажа, че съм изключително доволен от звука.Може да видиш малко повече информация от това ревю :)

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

И аз да изкажа моето мнение. Малко късно пиша, но за всеки случай. Имах същата дилема м/ Рокит 5 и Ямаха хс5. По принцип бях се навил за рокита, че бяха със стойка, но стана друго. Дойдоха двата модела и като ги пуснахме в магазина останах изумен от звука на ямахите. Това ми беше първия път в който съм слушал монитори. До сега съм миксирал само на слушалки. Аматьор сум, но в магазина ми пуснаха диск миксиран у мастериран който звучеша ужасно на тях. По принцип като се усилят доста малко се по отвориха. Ямахите направо се влюбих в тях. Взех си 5ците. След няколко часа кефене реших да направя някакъв бийт. За мое учудване на един 808 като кликнах по ниска октава се чувале аамо едно пук и нищо. Направо се вцепених. Средните и високите ги чувах страхотно. Чисто и ясно. Та реших да ги връщам и да си взема парите, но почнаха да овъртат ... няма проблем ама ще си купиш нещо друго дъра бъра. След няколко дни размисъл дадох около 100-200 незнам точно колко отгоре и си взех 7ци. Много съм доволен за цената и този говорител звучи добре. Чува се по голям диапазон. За 8ци нямах пари. Та най-добре е да чуеш няколко вида. Според мен тези сравнителни клипчета са доста подвеждащи, но диаграмите мисля, че са прави. За петицата там я дават да почва от около 100 Hz а в мюзик уорлд е към 56 Hz но бас в този диапазон трудно се миксира защото има проблем с възпроизвеждането. Препоръчваха ми Subwoofer, но и там кинтите са ... Зависи какво искаш да миксираш и най-добре е да ги чуеш наживо. Възможно е ако имаше възможност да чуя повече модели да со озбера нялои други, но ще се уча на седмиците. Много съм доволен от тях

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.