Jump to content
Българският форум за музиканти

Здравейте Приятели!


Recommended Posts

Здравейте Приятели,

предварително моля за извинение ако съм сгрешил мястото във форума за тази тема. Става дума за работа по луксозни хотели и кораби за професионални музиканти - соло изпълнители и групи. Въпросът ми към всички Вас е следния:

След дълги години работа по света - по море и суша, родителите ми успяха да изградят и запазят до ден днешен топли връзки с обектите на които са работили - сами или с групи. Обектите са много тъй като те са започнали да свирят в чужбина от много рано – още от преди да се родя, а под обекти имам предвид луксозни хотели и кораби в Китай, Япония, Кувейт, Дубай, Норвегия, Мароко, Марсилия, Кипър, Турция и много други. Аз също съм музикант цял живот – скромните 29 години. Пианист. За това в началото на 2015 година родителите ми вече решиха, че след толкова дълъг професионален живот, имат достатъчно разработени обекти по света, които са жадни за професионални музиканти, и с които поддържат тясни професионални взаимоотношения до ден днешен. Започнаха да звънят и да пишат имейли на всички тях за да ги попитат дали биха работили с мен – техният син, който би могъл да им осигурява професионални български музикални изпълнители, които биха искали да работят в чужбина на големи заплати и добри условия, и тъй като родителите ми са работили не веднъж при тях през годините, и вече са се доказали като хора и професионалисти, те бяха уверени, че с радост биха поддържали такива професионални взаимоотношения с мен – техният син. Ето го и въпроса - аз както и родителите ми цял живот сме били от другата страна - като изпълнител, а не като мениджър. Искам и имам реалната възможност да създам импресарска агенция, която дори и в момента може да осигури работа на професионални български музиканти, но документацията ми е малко в мъгла. Моля поправете ме ако съм изпуснал или сгрешил някоя стъпка в процеса от представянето на музикантите до тяхното изпращане в чужбина. И така:

 

1) Създаване на импресарска агенция и нейното регистриране пред закона.

 

2) Намиране на потенциални работодатели, които са проверени, стабилни, коректни и които желаят да работят с български музиканти. Това вече е уредено.

 

3) Намиране на български музиканти, които са изпълнители на професионално ниво и ще покрият критериите на техните потенциални работодатели. Това също вече е уредено и в процес на по-нататъшно развитие. Всички желаещи и можещи са добре дошли.

 

4) Приемане на рекламни материали/рекламни клипове от желаещите да работят в чужбина музиканти и предаването на тези материали на обектите по света, с които вече са изградени професионални взаимоотношения и е гарантирано желание от тяхна страна да работят с български изпълнители.

 

5) При одобрение и интерес от страна на някой от потенциалните работодатели към български солист или българска музикална група... Именно от тук до успешното изпращане на музикантите в конкретната държава, процеса ми е малко в мъгла, а както вече споменах, аз както и родителите ми цял живот сме били от другата страна - като изпълнител, а не като мениджър.

За това...

Ще съм Ви Благодарен ако хвърлите малко светлина по въпроса. Аз пък от своя страна ще намеря начин да Ви се отблагодаря както подобава.

Благодаря за времето и вниманието Ви и още веднъж се извинявам на администратора и модераторите ако съм сгрешил мястото във форума за тази тема. Ако е така, моля да бъда насочен към правилното място. Същото важи и за темата – ако нямате информация по въпроса, моля да ми дадете поне упътвания къде мога да получа такава.

Успешна седмица на всички колеги!

Благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-лесният и прост за теб начин е да събереш на едно място договорите, които сте подписвали с различните работодатели през годините и като за начало да им прегледаш съдържанието вече от гледната точка на мениджър. Иначе - правиш една фирма, чиято дейност няма да е нищо повече освен посредническа. Евентуално може да се добави и една клауза за изключително представителство и в общи линии схемата ти е готова. За данъчното облагане на доходи, реализирани в други държави, вероятно ще се наложи да се консултираш със съответния компетентен счетоводител в съответната държава. Или някой особено компетентен у нас.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.