Jump to content
Българският форум за музиканти

Микрофони - динамични против кондензаторни


IvanDTr

Recommended Posts

А на сайта на Behringer видях много озадачаваща информация - че Алис Купър ползвал техния ULTRAVOICE XM8500, който струва 28 евро. ;)

 

Само не пише за какво точно го ползва. ;)

 

Един такъв (вокален; динамичен) микрофон дали ще свърши някаква работа за озвучаване на кубе? :blink: А точно този модел дали ще върши и някаква работа за записване на вокали? питанка?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 61
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

А на сайта на Behringer видях много озадачаваща информация - че Алис Купър ползвал техния ULTRAVOICE XM8500, който струва 28 евро. ;)

 

Само не пише за какво точно го ползва. ;)

 

Един такъв (вокален; динамичен) микрофон дали ще свърши някаква работа за озвучаване на кубе? ;) А точно този модел дали ще върши и някаква работа за записване на вокали? питанка?

Възможно е да го ползва да препечели някой есктра лев от реклама :) Хахахах ;)

Без майтап, някой хора пеят даже и с Шур Бета 57, който по принцип е инструментален ?!?!?!?!

Алис Купър има много специфична бленда и нищо чудно този чепат микрофон да му пасва идеално ;) Наистина много интересно :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип темата е малко некоректно зададена - кондензаторни против динамични микрофони ?!

Това звучи като акустична срещу електрическа китара, или ... по скоро - комбайна срещу трактор :headbang:

Става дума за две съвсем различни неща, създадени с различна цел и предназначение :headbang:

 

Всичко споделено в първата статия е вярно и логично.

В крайна сметка избора на микрофон зависи от конфигурацията ви на работа. Аз работя всяка вечер в клубове и ползват и двата типа микрофони - кондензаторни и динамични.

В определени ситуации всеки от типовете мик е крайно неизползваем.

Скоро си купих последния модел на ISOMAX E6 headset - най-малкия вокален микрофон (между другото той има адски сериозен конкурент - DPA 4065 на датската фирма DPA, аз ги следя и двете фирми постоянно и "отблизо" с какво ново излизат на пазара) - адски скъп (600 евро ми излезе) и наистина супермалък - кондензаторната му капсула е малка колкото кибритена клечка. Бях адски разочарован - на сцена с големи децибели на работа изобщо не може да се ползва. А го купих защото преди това ползвах SHURE WCM-16 headset (който е пак с капсула на ISOMAX CountryMan) и съм АДСКИ доволен от него - никакъв фийдбек! Никакъв! Дори и при невероятно силна музика, а той е пак кондензаторен!!

Съгласен съм че широкодиафрагмените кондензер микове са по-добри за вокали и ел. китари (озвучаване на ампове) - по тези теми има куп информация онлайн, а тези с малки диафрагми са по-добри за озвучаване на акустични китари. Аз ползвам и двата типа - CAD VSM Tube Large Diafragm и Neumann Small diafragm микрофони.

 

Просто темата е зададена некоректно - КОНДЕНЗАТОРЕН СРЕЩУ ДИНАМИЧЕН МИК.......

1. Заглавието на темата е зададено изключително правилно. И това означава общо сравнение на две различни технологии, като характеристики и принцип на работа. Тук изобщо не става дума за пари. (втора по популярност тема в постовете ти).

2. Материалът е съставен от компетентни източници - доказани корифеи, и сътрудници на американски университети и съобразен и преведен за нуждите на българския звукозапис, на базата на дългогодишен опит на екипите на няколко елитни музикални студиа.

3. Доводите излагани в постовете ти и почиващи на твоя личен опит никак, повтарям ама никак не могат да ме убедят в правилността на твърденията им. По скоро намирам в тях признаци на самохвалсто, което естествено е породено от естеството на работата ти, където елемента на самореклама е първият ключ към успеха.

 

Целта на този мой пост не е да пренареди приоритетите в ценностната ти система, а да зищити статии, написани под влиянието на чисто идеалистични пориви, нападнати от теб по субективни причини.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Idinev,

целта на форума е излагане на гледни точки.

Нямам нищо против да смяташ че съм прав или не. Това е право на всеки участник във форума. Целта тук е излагане на гледни точки / правилни или не, точно това и правя - споделям опит и излагам мнение - било то вярно или не за теб.

Нямам нищо против ако ти не го приемаш, щом смяташ че не съм прав, просто не чети постовете ми или не си вади изводи от тях :beer:

Темата ЦЕНА е много важна в музикалния бизнес !!!! ако все пак не си разбрал, защото както всеки е чувал клишето - САУНДА СЕ КУПУВА :beer: Споменавайки цените помагам на хора като теб да сравнят и направят аналогия цена-качество на различни модели устройства :D

Щом това не е ценна информация за теб или някой друг - просто я пропуснете.

Виждам че сме на едно мнение също по въпроса за статиите - те са преведени както ти каза - както и аз предполагах. Точна против това бях - въпроса тук НЕ Е ДА ЧЕТЕМ ПРЕВЕДЕНИ СТАТИИ, а да споделим личен опит. :P

По-горе някой ме обвини в клубно ниво на музикални способности - че то има ли по високо от това :P Клуба е НАЙ-ГОЛЯМАТА школа за един действащ музикант :D Това едва ли ще се приеме от хора чиито музикални изяви са само в рамките на форума, но това пак е смо моя гледна точка :D

 

Sturmfhurer, ти излезе пич. И в крайна сметка се радвам че се запознахме лично и обменихме опит :P:beer:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Idinev,

 

исках само да довърша...

Ти предполагам че не участваш в нито един международен форум като този тук. Извода си го направих по последния ти пост.

Въс всеки международен форум, в който се обсъждат музикални устройства и т.н. ако не в първото, то във второто изречение ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се споменава откъде е закупено устройството и на каква цена!

Тази информация е безценна и може да спести много пари на хора които планират подобни покупки. В същото време за теб тя не значи нищо :beer: Все пак се надявам да ми простиш за порочната ми практика :beer: да споменавам цена :beer: просто така правят хората по белия свят :D Отдели време и поразгледай малко какво става и за какво говорят хората по света :D Може да ти е от полза, но това пак е само мое мнение :P

Това което бях малко против статиите на IvanDTr e че поства чудесни статии, които истински се надявам да не са плагиатство. По никакъв начин не подлагам под съмнение способностите му ако има такива. Нито го познавам нито искам да го обсъждам.

Просто всичко е впечатление на пръв поглед и четене което изглежда така:

гледаш хубава статия и т.н. и в един момент човека заговаря за това колко хубав е EVENTIDES, което всъщност е EVENTIDE.

Това ме навежда малко на мисълта че човека говори за неща които едва ли е виждал! Нищо лично, но все пак ми прави лошо впечатление... А ако бях сигурен че той е навътре в нещата - с удоволствие ще го разпитам за повече информация за Евънтайд хармонайзерите, понеже планирам скоро покупка на такъв, надявам се да не ми се обидиш за това отново :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

'Ми за IvanDTr не само аз - половината форум може да ти каже, че е по-навътре в тия неща от почти всички тук, взети заедно - 'ма това е при положение, че искаш да ти го кажем. :(

 

Той няма никаква нужда от самореклама и я дава из форума скромната, а това, че може и да бърка по малко тук-там е от фактa, че по цял ден бачка и едва гледа понякога(сорка, Иване - издадох те, 'ма те знаят хората как е с тебе).

 

Понеже, ако напиша повече Иван може и да се разсърди, ще кажа само още едно - човекът разбира толкова много колкото ти пожелавам един ден ти да достигнеш като ерудиция.

 

:godbless:Мир, бира, музика, любов и никакво малтретиране на животни, заради козината им, незадължително в този ред ! ! ! :headbang:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въс всеки международен форум, в който се обсъждат музикални устройства и т.н. ако не в първото, то във второто изречение ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се споменава откъде е закупено устройството и на каква цена!

Абсолютни глупости!!!!! Не знам на какви форуми ходиш ама аз това за първи път го чувам а не е като да съм от вчера по интернета и малко по-професионалните форуми от този.... Не се излагай така плийз!!!!!! Каква точно полза ще е за някой в БГ да му кажа че интерфейс-а ми съм го взел за $950 от samedaymusic, които не доставят навън а в същия аспект моля ти се кажи колко са компанийте които доставят изобщо в БГ.......

 

Малко се пооля със хваленето на "gear"-a ти..... пък като гледам и какви очакваниа имаш от Омни-то ми е ясно и колко си наясно с това какво може да прави :godbless: .....

 

а за "Eventides".... аз ползвам един DSP7000, уж върши работа ама като че ли ако почна да го наричм правилно ще вади по -добръ саунд, а? Какво мислиш? Нещо не съм много наясно, сорре!!!!

Редактирано от ____
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей Йорданчо

СИНЕ!

 

:headbang: Ама ти не мирясваш, бе, пич, явно си се самозабравил... :evil: Или си някакъв смешник, шегаджия, психо някакво ? :(:blink:

 

:exclaim: Веднъж обявяваш , че дадена тема е била зададена некоректно. (плюс многоточие, за изразяване на иронично превъзходство над знанията на някой, който безспорно има повече такива от един закостенял кръчмарски увеселител.) В последствие се оказва, че твоето мнение било споделяне на лично впечатление, а не безпричинно обвинение към някого в масова заблуда !? Извърташ се като фурнаджия. Какво си ти точно, бре - д"п"д"вец ли, що ли ?

 

:exclaim: Втори път обвиняваш във целенасочена заблуда на останалите по - некомпетентни, един знаещ и можещ човек, с доказани знания и способности като музикант. Тук , в БГ. Не на майната си, в Гренландия, сред ескимоси и пандизчии.

 

(:idea: Бтв, не бъркай клубната музика с работата на кръчматрубадур - няма нищо общо. Да копираш чужда музика нескопосано не те прави музикант, още по - малко професионалист. :killyou: )

 

:stop: Целта ти не е излагане на лично мнение и опит, а налагането на твоето мнение като неоспоримо и висококомпетентно. Обясни ми тогава, защо твоето мнимо творчество изглежда толкова, как да се изразя, `айде - нескопосано и несъвършенно откъм звук, вокално изпълнение, аранжимент, със доста посредствен миди програминг :godbless: ; защо не отговаря на високите ти технически възможности и изисквания? :think:

 

Ти с тази техника, която притежаваш, би трябвало да звучиш в пъти по- добре, бре!

:evil:

 

Все пак, има кой да ти отговори на словоизлиянията. На мен ми е противно да продължавам да ти обръщам някакво внимание. :(

 

Айде. :arrow:

 

:evil:

Редактирано от Боян
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

в един момент човека заговаря за това колко хубав е EVENTIDES, което всъщност е EVENTIDE.

А ако хвърлиш и един поглед към клавиатурата може да забележиш, че Е-то е до С-то и не се изисква много, за да натиснеш едно копче в повече :headbang: .

Нямам намерение да се включвам в споровете ви, най-малкото, защото не е част от интересите ми. Интересно ми е обаче да науча повече специфично за записването на звука от китарно комбо...има ли желаещи да поспрат спора и да кажат нещо по тема? (освен Synchu :godbless: )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...въпроса тук НЕ Е ДА ЧЕТЕМ ПРЕВЕДЕНИ СТАТИИ, а да споделим личен опит.  :godbless:

Да си призная, честно, бях се разсърдил, но размислих!

Всеки прави изводите си според нивото на интелигентност, което притежава, според начина, по който сам би постъпил.

Коментар няма да правя и отговор няма да давам, но позовавайки на баговолението ти:

Щом това не е ценна информация за теб или някой друг - просто я пропуснете.
смятам да продължа да се занимавам с "превода" на статиите си. :headbang:
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е тоя път нападнахте човека прекалено много... за щастие липсва ръбат модератор, който да ви банне, но как да е :godbless:

 

Та... това, че понякога изказванията му са меко казано изхвърлени, определено не означава, че трябва да го обиждате.

 

Той явно си е намерил начин да живее и ако не ви харесва, не значи, че трябва да говорите така.

 

 

Все пак Дан, лично те моля да промениш малко начина си на изказ тук. Явно е че не само на мен не ми допада... ако ме разбираш...

 

А междудругото спорът тък, доказва неправотата на бана ми, но как да е:headbang:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...въпроса тук НЕ Е ДА ЧЕТЕМ ПРЕВЕДЕНИ СТАТИИ, а да споделим личен опит.  :(

Да си призная, честно, бях се разсърдил, но размислих!

Всеки прави изводите си според нивото на интелигентност, което притежава, според начина, по който сам би постъпил.

Коментар няма да правя и отговор няма да давам, но позовавайки на баговолението ти:

Щом това не е ценна информация за теб или някой друг - просто я пропуснете.
смятам да продължа да се занимавам с "превода" на статиите си. :blink:

:godbless::headbang::(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

'Ми засега се спазва (полу)добрият тон, 'ма аз дебна зад ъгъла със секирката, завещана ми от АХЕ :green:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:read:

 

Та да се върнем на темата.

 

Аз предпочитам да прочета нещо избрано и смислено, отколкото мнението на някой глухар , лаик или загубил ориентация "клубен" музикант. :)

 

:exclaim: Ако нещо е взаимствано от чужда литература, форуми, статии - дори така да е, е, що да се игнорира ? Ползва се чуждия опит, плюс собствени знания; крайният резултат е от полза на всеки, който не си е направил труда овреме да осмисли нещата теоретично; Намерил се Иван да ги поднесе готови на останалите във форума. Вместо да се търси, да се превежда - прочиташ синтезирано това, което те интересува. Улеснение до мах степен.

 

После всеки да пробва, да експериментира, да намери това, което не му достига. :)

 

:idea: А че плямпо ще сподели някакви впечатления и ще натяква нещо от неговата си позиция - бОли ме мене дръжката . Ша знаете.

 

:evil:

 

 

 

 

:hello:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.