Jump to content
Българският форум за музиканти

Помогнете ми да си избера подходящ лампов амп


Akerfeldt

Recommended Posts

Не съм отписал марката ENGL, но ми се струва, че онова, което търся ще ми излезе солено ако се спра на нея.
H&K Tubemeister 36 комбо ме устройва като предложение, но без да му чуя драйва няма как да разбера. Казвам, защото съм тествал 18-ватовият, но през кабинет 1х12" с говорител Jensen и това е мнооого различно от V30. Също и драйвът ми се стори малко странен, все едно китарата ми е със сингли.

Palmer FAT50 ми допадна като алтернатива, но няма къде да го изпробвам, което е гадно.

Ако някой може да ме увери, че EVH5150 III mini head има отделен клийн, по-добър от на Peavey 6505+ 112, сигурно ще посъбирам малко пари и за него.

 

Може да ви звучи малко снобарски, но ми е леко неприятно да купувам 2-ра ръка неща, от които не разбирам особено. А аз от лампови усилватели не разбирам. Просто съм любознателен и търся отговорите на въпроси, както и вашата помощ. 1500-2000лв за усилвател на старо бих дал само ако знам какво купувам, но уви - няма как да знам, поради липса на компетенция. Новото си е ново - има гаранция.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 100
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

@Akerfeldt

Аз гледах схемата на Peavey 6505+ 112 Combo (линк към схемата). Мисля, че е точния модел, който ми каза, че имате. Има ритъм и лийд канал, като ритъм канала има цъкалка за нещо като клийн. Но не е отделен трети канал, по-скоро режим (mode).

 

Има си добри и лоши страни, както повечето неща. Лошо е, че сте останали разочаровани от покупката, но за съжаление се случва.

 

За мен не е проблем да използваш/цитираш информацията за усилвателя (която ти пращах на РМ) както намериш за добре, стига да ти помогне в битката за по-добър звук. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбира се, че не всеки обича да купува на старо. Виж обаче, няои неща в ММГ колко струват.

Отделно, има доста приятни усилватели, които отдавна не са в производство.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вземай някое от всичките с корав high gain, една кухарка с електроника и не се занимавай с глупости :)

 

6 страници с коментари, целия google и youtube би трябвало да са достатъчни да вземеш зряло решение. 

Имаше скоро EVHIII 50W във фукнята, ако искаш го намери и разпитай.

Редактирано от G.Varbanov
  • Like 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^

Бейби томас също нещо спомена, но кажете - кое, според вас, не им е наред?

Редактирано от Evtim Djerekarov
  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

https://www.youtube.com/watch?v=ItIjk5BwymU

 

Свири много добре на тихо (виж мастера), максимален, като за 50 вата чист хедрум, работи добре с педали. Вдига много шум, като се усили. В клипа по долу, мастера е на 1 часа и ампа е вклчен в бокс 2x12. За солата с съм с педал отпред.

 

https://www.youtube.com/watch?v=wcJjLDebKMQ

 

 

  • Like 4
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^

Бейби томас също нещо спомена, но кажете - кое, според вас, не им е наред?

 

Сериозно. Какво, според вас не е ОК. Компонентите, изпълнението, или просто не ви допада звука, който обикновено е гонен с тия ампове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво си го захапал това като питбул автомобилна гума. Аз каквото имах да пиша относно тези ампове го написах в онази тема за ефектите.

 

Конкретно в тази тема VMB е доста неадекватно предложение според мен, тъй като няма доста от опциите, които искаше Akerfeldt. Нито е хай-гейн, нито има два канала, нито ривърб. Поне моделите, които аз съм виждал (лично и из нета) няма тези опции. Предложеният от теб също ги няма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

^^

Бейби томас също нещо спомена, но кажете - кое, според вас, не им е наред?

 

Сериозно. Какво, според вас не е ОК. Компонентите, изпълнението, или просто не ви допада звука, който обикновено е гонен с тия ампове.

 

Ако става въпрос за усилвателина на Владо Балев, не виждам какво лошо може да се каже за тях в контекста на ценовия им клас. Изработката им е на светлинни години от на предлаганите за подобни пари китайчета, като Bugera/Behringer, Blackheart, че и на някой "реномирани" марки...  Качеството на частите е компромисно, но винаги има възможност за upgrade за неголяма сума отгоре. Усилвателите си работят, а и да има проблем се остстранява бързо и качествено, за разлика от псевдогаранционното обслужване на други места, обслужващи големи марки.

Относно звученето, не са ми правили впечатление да имат нещо в звученето, което да дразни. Звучат си като фендерски лампови усилватели. Не стават за бичкии, но и оригиналите са такива.

 

Нормално е тези усилватели да са недолюбвани в български форум. Българинът е зависливо животно и чуждопоклонник. Ако усилватели със същата изработка, но от чужда марка бяха налични на същата цена, със сигурност щеше да има венцехвалие и дитирамби, но понеже се правят от българин-естествено е други българи да ги плюят.

  • Like 3
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^ Не съм се хванал като питбул, просто подобни констатации, както и техните тихи лайкове, стават малко като партийно събрание.

Ясно е, че ампът, който съм посочил, редом с другите, не е никак близо до първоначалните спецификации на автора. Но и цената му не е никак близко то тази, на останалите кандидати, особено предвид мощността (дори да приемем, че това е "рекламната" мощност, каквато е практиката обикновено при ламповите ампове). И понеже стана дума за модификации, предположих, че може да се има предвид, ако разбира се, модификаторите не обичат да модифицират ампове само за над 2000 лв.

Имаше и атенюаторче, пак за немного...

 

Въпросът ми е технически, тъй като има много неща, които биха могли, да не са съвсем ОК в един усилвател, като най-фатално е това, при изходният трансфирматор. Когато се правят констатации е добре, да се подкрепят с някакви факти, иначе си е просто плюене.

 

 

 

^ И аз съм ги пробвал и макар, че не са точно моя звук (хай-гейн звук за рок и хеви метъл), бих казал, че не им откривам някакъв дефект в звученето (в смисъл, не звучат грозно или лошо). Звукът им е чист, като може да стига до лек крънч и може би лек овърдрайв при много голяма динамика на свирене. Вярно, че никога не съм ги пробвал с банда, но сами ми звучат съвсем приемливо, особено предвид цената им.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изходните трансформатори в тези усилватели са компромисни в известен смисъл, но как стоят нещата с фабричните изделия от същия (че и по-горни) ценови клас? Още по-зле. Владо поне не пести ламарина.

В крайна сметка, винаги има опция да се закупи подходящ изходен трансформатор и усилвателят да се изработи с него. Оскъпяването е от порядъка на 15-25 %

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази тема е поредната, в която авторът пита едно а всеки му отговаря каквото му дойде.

Ако събера 10 лайка я затварям на момента :)

 

И за да не съм офтопик, според изискванията на питащия - 2000 лв, 2 канала, единия хай-гейн, до 50 в. лууп, фуутсуич, кубе, 1х12, и има дъми лоуд ( изключва му се говорителя) предлагам Koch Studiotone. 

 

koch-studiotone-ii-487403.jpg

 

studiotoneback.jpg

 

Имах такъв и го продадох, за което сега съжалявам до някъде. Единственото, което може да не допадне на питащия е дефиницията на "тихи нива". Може да свири и тихо, обаче не съвсем тихо, поради това, че крайното стъпало винаги работи на максимална мощност. Намаляването се случва реално от предусилвателя. Дугото, което може да не му хареса е това, че няма еквалайзер за всеки канал, но като включиш китарата и виждаш, че не е нужно.

  • Like 9
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.