Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

CyberGene много ти благодаря за изчерпателния отговор.Да точно това ме притесняваше лекото кандилкане на конусите,но щом казваш че няма проблем ще си взема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според упътването трябва да внимаваш да не я стегнеш толкова, че да започнат да се трият двата керамични конуса един в друг. Аз оставих малко място между двата. При тази степен и следващите две нямам изтичане. По-следващата степен капе на капки и вече следващата е моята степен. Но аз все пак съм с кремадиск и е възможно това да е по-едро отколкото би трябвало за обикновена цедка. Но така или иначе има поне още няколко степени по-ситно от това, което при мен върши работа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Skerton може да мели повече от достатъчно ситно за еспресо, пробвано е на моята Brasilia Club. Аз я ползвам от дъжд на вятър за турско кафе.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лаваца вероятно можеш да си вземеш от много места - примерно, магазини. Повечето активни списвачи тук предпочитаме пряснопечени кафета. От популярните търговски марки по магазините, единственото, което на мен ми е харесвало, e Illy, обаче то струва около 80-100 лв/кг. Мляното кафе винаги е много по-зле от току-що смляното. Но дори да взимаш на зърна, ако е произведено преди 6-12-18 месеца, няма да се сцепва от аромат.

 

Когато искам по-евтино кафе, най-често взимам пряснопечена смеска от Aroma - Примерно равни части Колумбия, Кения, Коста Рика и Етиопия. Ако искам още по-евтино (около 20 лв/кг.) си взимам същата смеска от "нормалните" не-пряснопечени кафета, пак оттам. Там пряснопечените кафета струват около 25-30 лв/кг, а вероятно ще ти харесат доста повече от скъпите пакетажи на която и да е популярна търговска марка. Преди купувах насипно кафе от Bianchi, но установих, че за моя вкус Aroma го правят по-добре - препичат го по-малко, което според мен прави по-добър баланс горчиво/кисело, без да има вкус на прегоряло.

 

Домани Espresso Vivace ми е сред любимите кафета - мисля, че е една класа над най-доброто от гореспоменатите. Дъбов не съм пробвал, засега.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://www.bgmaps.com/link/5F0857AA4F35D8ED876902DC3FC1AFC7

На пазара Димитър Петков, близо до магазин "Европа" има магазин на "Арома".

Вътре продават кафе, бонбони, чай, мед и т.н.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти Ефтиме

Евтим е достатъчно скромен и не те поправи, но както сам можеш да забележиш името му не се пише с Ф :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.