Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Няма лошо от отделен форум, защото подозирам, че е възможно другите хора в музикантския форум да се дразнят, че най-често се пише в кафеджийската тема в последно време :D Макар че е в говорилнята... От друга страна едва ли ще пиша в новия форум, просто защото по принцип малко съм се изчерпал и нямам много какво да кажа. Ще видим.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази тема е класика, но и аз се насочвам към coffeeforums.bg , просто тук се чуствам леко спамър :) даже е закъсняло стартирането на бг кафеджийски форум и се радвам че е факт.

Редактирано от EspressoH
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При положение, че никой не го прави на въпрос или повдига проблем, аз честно казано не виждам защо се чувствате така :)  

Но, всеки си знае.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз тъкмо това щях да напиша. Не искам да засягам никого с мнението си за кафеения форум, но тук с помощта на всички включили се, се получи интересна и богата дискусия и според мен ще е жалко да я напуснете. Стана хубава и полезна тема. Дали се пише повече в нея или по музикантските теми според мен няма никакво значение. Също така няма значение че пишещите тук са немузиканти. Нали обичат да слушат музика :)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 13 часа, synchu написа:

При положение, че никой не го прави на въпрос или повдига проблем, аз честно казано не виждам защо се чувствате така :)  

Но, всеки си знае.

Благодаря за което,

Не съм музикант, но има страхотни теми за историята и случки с групи който само съм слушал.,

Много бих се радвал ако направите някъде място със записи от концерти турнета заедно със снимки и разкази. Все пак неща който не са обект на авторски права.

Благодарен съм че по край кафето попаднах на тези теми

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре е да има български кафеджийски форум. Според мен това ще подобри кафе-културата на българина. Предимството на форума е, че е специализиран и може да се пускат различни теми и ще е полезен за някой, който търси нещо конкретно и не му се чете тема от 90 страници (тази) или от 70 страници (темата в hardwarebg). Всичко е много по-подредено в раздели и лесно за намиране. Аз основно следя (а от време на време и пиша) в тази тема и темата в hardwarebg, но ще преглеждам и новия форум (чуждите кафе форуми ги преглеждам само ако търся информация за нещо по-конкретно). В специализирания форум има и раздел купува/продава и ми се струва полезна за някой правещ ъпгрейд, независимо дали търси да купи или да продаде някаква техника.

Аз не се чувствам като спамър, понеже пиша в темата основно по темата. Според мен и другите не трябва да се чувстват като спамъри. Който се дразни от кафеджииска тема в музикантски форум може просто да я подминава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Well said.

Пробвах Йемена, ми мирише ми на камила :) Шегувам се разбира се. Хубаво е кафето, но е особено...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Характерно за кафетата, които се правят по сухия процес (понеже той представлява естествено сушене на целия плод, който в един момент се отделя и остават зърната, за разлика от мокрия, при който плодът се отделя от зърното чрез отмиване с вода) е, че се насищат с повече плодов вкус, тъй като плодът има по-дълъг контакт със зърното. Това обогатява доста аромата, но за различните хора това не е задължително желан ефект. По чуждестранните форуми понякога се казва, че кафета по сухия процес миришат на "земя" и дори на "мръсно". Както с най-различни вкусови усещания, не е задължително лошото да е лошо ;) Някои сирена миришат на чорапи, ама ги ядем... Тези неща са придобит вкус, но все пак и изобщо вкус, аз например така и не мога да свикна на синьо сирене... Друго при сухия процес е, че развалени плодове могат да влошат значително качеството и затова този процес се избягва при по-скъпите кафета, той затова и толкова рядко се среща, като основно го ползват стари плантации в качеството му на естествен процес, един вид по-чисто и близо до произхода. Предполагам затова и Йемен е толкова скъпо, защото има сериозен контрол при подбора на зърната. Само теоретизирам де :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес минах през Комбина бар, този път изключително доволен от консултацията.

Незнам защо съм решил, че се предлагат само нещо които са в сайта им. Правят поръчка всяка Сряди и доставката е в рамките на седмица - доколкото разбрах от Италия.

Та си поръчах "IMS Competition double filter basket 12/18g" под 30лв

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цената е добра. Ако спазят и срока и аз бих ги ползвал.

От тези (blue star coffee) чакам предишната поръчка трета седмица. Сега с идващите празници, тази поръчка може и за догодина да дойде :)

b385f6e5b2b46966ade12141266907b7.jpg


Sent from my iPhone using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едно време Домани ми казваха, че кафетата трябва да се пият поне на втория ден след изпичането, последно вече е 5 дни. А някои хора по сайтовете пишат и 15 дни даже :O А пък след месец вече не ставало... То много тесен мпрозорец остава :D Мен ако питаш, си му свикнал ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.