Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

7 hours ago, blazarov said:

След кратко проучване установих, че тези лентички са безполезни за моя тип машина. :)
При тях не се затопля чак толкова видимата част на групата. Гледам че все на lever-и ги слагат, което е напълно логично.
Ще ги махам направо.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Ако си я залепил на пластмасата около главата(хромираната), няма как да стане :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пластмаса е и се бели много кофти покритието след 2г. Главата за съжаление е скрита отдолу, иначе там и е мястото на лепенката. Аз по едно време ползвах една Силвия без тази капачка :) беше интересна гледка

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първи шот с новата бездънна цедка:
https://photos.app.goo.gl/zFGaYrb1YGy9xt3e7

Тук ясно си личи една грешка, от лявата страна кафето е било по-натъпкано от тампера. Вследствие първо тръгва от дясно и след това "пробива" и от ляво.

кафето е печено точно преди месец в Италия и е това:
https://photos.app.goo.gl/REvfQYp6Mxy6wqir7

12,90лв за четвърт, от кафетерия Барка

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой да е виждал интересни машини за продаване 2ра ръка?

Виждам в olx има и gaggia classic и Brasilia.

Има и едно двойно rancilio за 600 дето ми се вижда супер изгодно, само мястото да не беше проблем..

Обмислям да взема втора да имам оборотна, а и да седи в офиса. default_smile.png

 

Силно клоня към Бразилия заради 58мм групата за да са ми съвместими аксесоарите със Silvia.

 

Другия вариант е пък да взема нещо по-добро, а Силвията да стане втора, но на местния пазар ми струва мисия невъзможна интересна машина втора ръка, освен ако не почнем тука да си ги менкаме :-) В UK форума има добри неща постоянно ма нещо хората не им се занимава да изпращат, иначе с Гъбко би се получило ако продавача добре я опакова.

 

Гледам втора ръка машини, защото по-скоро ми е мерак за ъпгрейд на мелачката, едно Niche Zero да ви разсея съмненията в нейните качества default_smile.png

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има една Bezzera, само не съм сигурен в олх или в базара, за стотина лева. Не знам доколко става за модове. Стара е доста...

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Решил съм да мина пак през всички кафета на Домани, а то има и доста нови, които не съм пил. В момента редувам Zambia AAA и Kenya AA+. И двете са много приятни, като се допълват, понеже замбията е тъмна и възгорчива, докато кенията е по-скоро светла и кисела. Определено много висок клас кафета, които не изпъкват с нещо специфично, но по тази причина биха се харесали на повече хора. Трудно ми е да описвам кафетата с неща като "ядки", "шоколад" и т.н., понеже такива неща рядко чувствам, освен в редки случаи като например Етиопия Иргачеф, която има вкус на нещо парфюмено, което впоследствие някой определи като цитрус и ще се съглася напълно с това определение :) В тоя ред на мисли, африканските кафета май ми става любими, а едно време твърдях обратно. Но все пак съм променял и доста по оборудването през това време, а това сигурно също дава отражение. Ще пиша сводки за останалите кафета.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер, чакаме сводките.

Да донеса и аз. За първи път взех от Домани - като за начало блендове Еспресо Виваче и Домани. Не са лоши...засега обаче няма да изместят Етиопия сидамо на Колумбус като фаворит, балансирано без горчивина или изявена киселинност, но достатъчно изразително на вкус, т.е не е блудкаво. Установих, че единичните сортове ми харесват повече от блендовете. Планирам следващия път да взема Хондурас на Домани.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В последно време в офиса някой много пипа настройките на мелачките и просто не може да се направи хубаво кафе от иначе най-висок клас техника :( Та по тая причина си правя кафе от ESE подове, което не е кой знае какво като качество, но със сигурност става с консистентно приемливо качество, за разлика от прецакани настройки на хубава техника. Понеже има избор от най-различни подове, пробвах някакви италиански блендове арабика/робуста и много ми харесаха, Чудя се някоя от пекарните в София дали ползва и робуста за италиански тип блендове? Според мен малко незаслужено са я низвергнали. Домани и Коферо със сигурност ползват само арабика. За Дъбов и другите не знам. Дайте идеи?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днеска минах през Колумбус и заминах с едно Гватемала ристрето - мноого прилично :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Язе па си взех един Хондурас от Коферо. Кафето хубаво, ама много надути теа господа бе? Гледаха ме като 16 лева на цяло и дотам :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В Коферо само веднъж имах прилично отношение, всеки друг път е имало снобария тип Дъбов, а един път даже ми се и заяждаха нещо... Затова пазарувам от Домани - хем са ми близо, хем са скромни хора и си говорим нормално и земно, без да усещам каквото и да е дуене.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сетих се случката в Коферо каква беше. Бях си взимал от тях Бразилия, която е по моя вкус. Отидох пак да си я взема и беше свършила. Исках да ми дадат някакво кафе, което не е кисело. Препоръчаха ми някакво, забравих какво беше, може би Ел Салвадор (?), Еми кисельоч :) На следващия път ги питам пак за Бразилия, отново нямат и ми препоръчват пак същия Ел Салвадор уж като кафе, което не киселее :D И аз им казвам, че тоя Ел Салвадор ми киселее. При което почва едно заяждане: "няма как да киселее това кафе!". Е, хубаво, щом казвате, няма, сигурно си внушавам. Но аз културно, изобщо не се заяждам, стига се до това да ми предложат на място да ми направят Ел Салвадор, за да видя, че не е кисело и евентуално да ме убедят, че е нещо от техниката ми на приготвяне. Правят ми на супер-дупер машините си и... пак кисело, че май и по-зле от вкъщи. Казвам им го и се започва някакво убеждаване как всъщност това не е кисело, как критериите ми са погрешни, как може преди това да съм ял нещо или да не съм ял нещо... И че трябвало да опитам повече кафета и да разбера, че всъщност това не е кисело. Да не съм сравнявал по улиците... Казвам им, че сравнявам с Домани :) И те почват да плюят по Домани и как им били остарели схващанията и прегаряли кафетата. Малко българска работа :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.