Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Този PID има много добър замисъл, но за съжаление има и доста гръмнали, защото изпълнението не е като за условията в кафемашина, за изгорелите гаранцията е сложна. Най-евтино за PID  е китайско контролерче XMT7100, SSR 25А, платинена термодвойка PT100, излиза не повече от 40 долара комплекта, поръчано от извора(Китай).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз четох ревюта на разни ревюъри, не съм попадал на такива на собственици, а те наистина са по-важни. Жалко, изглеждаше обещаващо. Иначе всеки допълнително поставен PID си е малко или много DIY, ако не е от производителя. Има машини с фабричен PID, например оня ден гледах Lelit PL81T, която може да се намери на цената на Силвия. Аз лично бих предпочел този вариант пред човъркане, но ти така или иначе вече си взел Силвия и не ти помагам особено [emoji4]

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Lelit | PL 41 PLUST PID е много добър избор за машинка с един бойлер, имаш си PID, 58 мм, общо взето всичко необходимо. Взима се около 1100-1200 лв.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, нея също много я хвалят, но не е със saturated brew group, докато PL81T има. Но пък PL81T е с нестандартен 57мм портафилтър и е малко трудно с аксесоарите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, това пък е причината да се откажа от PL81T, докато PL41TEM ми стои в количката в Амазон, но и на нея ѝ се назлъндисвам също... Няма пълен кеф.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето как се лекува Silvia E, мостчето е за 9 и 10 пин, като оригиналните кабели също се включват. Другата заготовка с ключа и кабелите служи да прекъсне захранването към целия контролер. На парктика проследяваш вътре захранващия кабел в машината и той завършва със кабелни обувки към различните елементи. Разкача се и се прекарва през ключа син/кяфяв мисля бяха, а зелено/жълт е заземяване и не се пипа.

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази тема е доста полезна и понеже я изчетох цялата искам да допълня, че на старите Силвии се сменя нагревателя(запоения към горната част на бойлера. Изрязва се внимателно с дремел и се разпробива на колонна бормашина с нужният диаметър. След тази интервенция нагревателите са по 30лв(Miss Rancilio, Nancy) и може да се сменят без проблем. Ето и едно видео по въпроса макар и малко аматьорско :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой може ли да ми препоръча читава електрическа кафемелачка, която да не струва 1000+ лв? :) Ползвам ръчна японска мелачка (от сайта на Dabov), но вече ми е доста досадно всеки ден да въртя ръчката :lol: , обаче с елетрическата за 50лв от Техномаркет става доста неравномерно и кафето не се получава толкова ароматно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже аз съвсем скоро оглеждах ще споделя макар че съм напълно зелен. :)
Ако условията са нова и под 1000 фаворита ми е baratza sette 270.
Аз реших да мина една стъпка по-надолу в бюджета и купих Eureka Mignon. Другата причина беше, че за нея има доста добра локална наличност и сервиз и я купих директно от БГ фирма в София на място на много конкурентна цена.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Sunsleeper, електрическите за 50лв от Технополис са за джезве и подобни кафета, защото са като блендер - въртящ се нож, който размазва кафето и го прави на “дроб”, нямаш и контрол над едрината на смилане, за консистентност да не говорим. За еспресо се ползват специални мелачки с конични ножове (подобно на ръчното ти японско Hario), при които зърната минават покрай конусите и се раздробяват на фини зрънца с точно определена големина. Затова и такива машини са скъпи, защото са тясно специализирани. Вече много хора тук сме с Eureka Mignon и никой не се е оплакал, така че не мисля, че човек би сбъркал с нея :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

5 hours ago, sunsleeper said:

Някой може ли да ми препоръча читава електрическа кафемелачка, която да не струва 1000+ лв?

Какъв е бюджета?

Нова или втора употреба?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговорите. Ами надявах се на някакъв вариант до 300-400лв, но такъв май няма. Май засега ще си продължавам с Харио-то :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.