Jump to content
Българският форум за музиканти

Yamaha vs Sonor


Recommended Posts

Здравейте :)

 

Моля за няколко бързи съвета относно покупка на барабани. Целта е барабани за репетиционна която в процес да се ползва и за лични непрофесионални записи.

От години не съм се занимавал с музика и съм позабравил доста неща. Работата е там че си правя малка репитиционна за разпускане с приятели и едвали ще се превърне в нещо професионално ;) Но все пак искам да купя нещо което да си заслужава!

Спрял съм се на следните марки и сетове:

 

344402.jpg

Sonor Smart Force Series, Studio Model, Color: Black, Set containing 20"x17,5" Bass Drum (with Bracket), 10"x08" - 12"x09" thomann Tom Toms, 14"x14" Floor Tom, 14"x5,5" Snare Drum, DTH Doubletomholder, 4-pcs doublebraced Hardwarepack containing Hi-Hat Stand (HH174), Snare Stand (SS177), straight Cymbalstand (CS171), Bassdrum Pedal (SP273), 9-layer 7,2mm thickness Poplar Wood Shells, Sonor Designs Tune Safe Tuning Lugs, Ball Clamp Doubletomholder.

 

 

YAMAHA DRUMS GM 2 F5 GIGMAKER BLG - Black Glitter

1319-1834.jpg

22"x16" 12"x9" 13"x 9,5" 16"x16" snare 14"x5,5" HH stand, snare stand, foot pedal and cymbal stand
Gigmaker series is a full kit of drums – complete with hardware – all at a price that makes owning a set of Yamaha Drums easier than ever. The 5-piece set includes drums that are going to make you look and sound great whether you`re playing rock, country or jazz.
Shell Construction: Basswood Poplar 1.0mm x 7ply (Bass Drum), Basswood Poplar 1.0mm x 6ply (Floor Toms, Tom Toms, Snare Drums)
Hoop: Regular Type
Head (Top): Clear Type with Yamaha Logo
Color : BLG - Black Glitter
 
 
Главния въпрос е дали си заслужава парите или  да взема нещо по-евтино и какво да е то?
Кой от двата сета е по-добре според вас?
 
А ако ми препоръчате нещо хубаво в рамките на 1000-1800 лв за което няма да съжалявам след време ще супер ;)
 
 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този сет на Sonor не съм го пробвал, но на тази  Yamaha съм свирил. Мога да ти кажа, че като настроиш Йамахата и звучи убийствено, аз лично много харесвам този модел на Yamaha. Ако не си сядал на тия сетове да ги видиш как звучат, мисля че ги има в Yamaha Store, Дружба 1. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чуденето продължава с лека крива към един сет на ТАМА :)

227689.jpg

http://www.thomann.de/gb/tama_is72zhmnm_double_bass_rock_se.htm

 

моля моля моля за коментари че нямам търпение да се здобия и да потропам :P

Все пак до колкото знам ТАМА си е една стара световна марка която не вярвам да се изложат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е да, наясно съм но тия са 1000 euro :P Все пак  всеки си има предел на паричните възможности. Просто искам да купя оптималното за този бюджет ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти, колега!

 

Ако ще се свири рок музика и ще се настройват по тонове в квинтов кръг, аз бих заложил на Ямахата заради по-големите гърла.

Имам сет с 20" каса и 14" флор том и звучи тънко и сватбарски. Не позволява особено ниски регистри.

Имам впечатление от Silverstar (каса 22", томове 10", 12" и 16", соло барабанче 5") на TAMA и звучи приятно на сцена.

 

Цената: около 900лв без чинели.

От Imperialstar нямам впечатление, но е по-нисък клас барабани от Silverstar-а, за който говоря, а и дървото е друго (.

 

Ако не държиш на 2-те каси.. може да спестиш пари от барабани, за да си вземеш един среден клас чинели.

 

Давам пример: Tama Silverstar + Paiste PST5 + стойки (евентуално) = около 1700-1800 лева (и още малко за транспорта на барабаните, че трябва сам да си ги вземеш, понеже не са в България на тази цена).

Това май се вписва в бюджета си, но ще имаш само 1 каса.

Решението си е твое, разбира се :)

Редактирано от Akerfeldt
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен не трябва да вкарваш чак толкова пари само в барабани, така или иначе се целиш в нисък клас, каквито и да са с хубави кожи ще звучат добре за целите ти. Има Мапекси по 5-600 лв. Инвестирай повече пари в чинели, щото при тях има много по-осезаемо значение дали са евтини или не :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, и така не върви.

Едни скъпи и добре звучащи чинели за 1000лв няма да оправят звука на Мапексче за 600лв. Това си е почти стартер сет. Да не говорим за хардуера (фус машина, педал, столче).
Освен това (ако се не лъжа), Тамата, която аз споменах, идва с REMO... някакво си, не помня кой модел беше. 60/40 е едно нелошо съотношение за харч при покупка на барабани и чинели и това не съм го измислил аз, а са го споменавали многократно по света. Дървото на корпуса е особено важно за звука на барабаните, както и дебелината, дълбочината, диаметър, общо взето всичко. Така че каквито и кожи да сложиш, няма да звучиш добре ако си с много евтини барабани. Казвам го от собствен горчив опит. Но моят бюджет си беше по-скромен, затова си сърбам попарата. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Човека не е тръгнал да си купува амати на 58 години. Аргументът ти е невалиден. Да не говорим, че повече философстваш отколкото да даваш адекватен съвет, а с тва съотношение ме утепа :д. Сносни барабани + хубави чинели за мен е много по-изгодна схема от 15 % (кат' сме почнали с математиката) по-хубави барабани и чинели, които ще живееш с мисълта, че някога все трябва да смениш  :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи аз харесвам по-старата серия на сонор 705,томовете са по-дълбоки и едни хубави кожи вадят невероятен звук.Тук в Анлия един пич ми продаде същата серия:

2BD 22"

10,12,14TT

14,16 FT

14sd

Плюс целия хардуер с чинелите пайст-краш,райд,фус,китаец,сплаш,столче,колбел,на цената от 290 паунда.Барабаните са чисто нови,просто човека си чисти къщата

 

Забравих да спомена с сменени кожи Evans genera

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

cri64an23

Нищо лично, но с оглед крехката ти възраст и изказването за "сносни" барабани (ако визираш мапексите от 600лв), имаш доста лош поглед върху това кое е "добро" и колко пари струва това добро.

 

Не философствам, братле, никак, защото съм му дал марка, модел, размери, впечатления и ЦЕНА, която е достатъчна за бюджета му.

И сега ако кажеш, че Paiste PST5 са лоши чинели, а Мапекс за 600лв са сносни барабани, аз спирам да пиша в тази тема.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега! Интересна тема, аз имах същата дилема. Така всичко е относително, не е важна марката а настойката и кожите и най-вече озвучаването. Свирил съм и на 3 комплекта и са си добри, ако ги пипнеш. С 20 каса и 10 том имаш по-лесна настройка и чист, ясен звук, но за рок малко не стига и звучи модерно. Големи барабани по-трудна настройка но по-масивен звук ако не ги натегнеш прекалено. С маслени кожи повече обем и мекота, по-малко ринг и дърво. Тънки кожи повече джаз и чувствителност, но винаги едно бгххгхгх. Важно е педала да е удобен и да се вдигат томовете високо, защото Гигмастер 20 каса има много къси железа и ако си висок, се гърбиш яко. После малки томове се целят трудно, малко е смешно, но е така. За мен Тама е най-добро, пробвай соло барабана да е отчетлив, да не маже. За кожа препоръчвам Ремо Емперър здрава, мазна, хрупкава и ЕВТИНА. За томове става също. после лепенки с за махане на онова бгхгхб което имат всички барабани. Заложи на настройката и кожите, моя пасифик е канадски клен и като го купих правеше бйхдгхдфгхл, мислех отврат. след 3 дни настройка и псувни,имах най -мазните и пълни с дух барабани. Играй си до милиметър с настройката и на двете кожи, супер важно е. Успех от сърце.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега! Много интересна тема, аз имах същата дилема преди време. Така не е важна марката а кожите и настройката, ама вчрвай ми. Когато купих моят Пасифик от канадски клен звучеше бббнффггхгхгх, мислех край минах се. След 3 дни настройка и мъки имах най-мазните и пълни с дух барабани. Същото ми се случи с един Пърл Форум на който свирехме, най-гадните барабани с тухла за педал, собственика ги барна един ден и купи кожи, ами не можех да повярвам на ушите и ръцете си, супер чувствителни и лесни за свирене. Така малки барабани повече чувствителност и по-лесна настройка,конкрети са, но за рок малко слаби и високи. Звучат кристално и модерно. Големи барабани, повече обем , е ако не опънеш като циганин на свадба или негър от 50 година, трудна настройка, но минаваш от високо към ниско. С 10 том трябва на настроиш соло барана винаги високо. Кожи- много важни, маслени-повече обем по-малка чувствителност ,ринг и дърво. Тънки кожи чувствителни,но чупливи и за джаз, повече бгхгхгх, трудна настройка. Препоречвам Ремо Емперър-здрави,мазни ,хрупкави и Евтини. Свирил съм и на 3 сета барабани, но всичко е относително,казах го. Ако е ниска касата гледай да се вдигат томовете високо, на гигмайкъра са му къси железата и се гърбиш яко. Педала на вкус, Малък том трудно се цели от метъляга. Гледай солото да е отчетливо, хрупкаво да не маже, да прави пррррррррррррр при малък допир. Сложи лепенки или салфетки да оберат всичкото гхгхгхг. Тама империал са много добри, ама педала е много плавен и мазен, труден е.Чинелите са по-важни, залегни на тях.Вземи 2 ръка барабани и хубави чинели,не бързай.аз купих клен със събиан за 300 евро в Испания. После озвучаването прави чудеса, вяврай ми. Успех!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Akerfeldt

Зависи какво имаш предвид под сносни. За мен това са барабани, които могат да се настроят (с хубави кожи) и не звучат зле след това. За томове и каса, според мен ниските класове на мапекс, дори и стартови, отговарят на тези изисквания. Барабанчето наистина едва ли ще е задоволително и смятам, че само то трябва да е по-висок клас от стартов. За пст5 съм имал "удоволствието" да свиря само на краш 16 и китаец 18 и да, не са 101, но убиват кефа. Попринцип свиря на ААХ, Пайст Сигничър, зилджан А и знам какво е хубаво, може и затова да съм толкова груб към пст5. Не казвам че няма разлика между евтини и скъпи барабани, но смятам че тя е най-забележима при барабанчето, заради което няма смсл да купуваш цял сет по-скъпи барабани.Съвета ми към човека е - сносни барабани  (предвиди 200 лв за кожи), хубаво барабанче (най-добре да се пробват повече варианти и да си намери най-пасващото на неговите изисквания) и яки чинели. За мен лично чинели като пст5 и прочие много по биха ми редуцирали кефа от свирене, отколкото факта че барабаните ми не са от 7 слоя клен :)

 

И да не съм бил полезен

Поздрави и добри чувства :д

Редактирано от cri64an23
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.