Jump to content
Българският форум за музиканти

marshall jcm 2000 tsl 122 combo


Ibrahim

Recommended Posts

Здравейте.
Някой може ли да изкаже мнение за този усилвател, имайки предвид продуктите произведени...там... дали заслужава 700 лева (разбира се втора ръка)?
Темата за новите продукти и "винтидж" такива е дъвкана многократно и знаем, че разликата между едните и другите в качеството на вложените материали, изработка, звук и инженерна мисъл ако щете е сериозна, но въпреки всичко нещо ме гложди да му се не види. Притежавам чудесен усилвател, но тежи колкото мен и е почти толкова голям.
Този няма да имам възможност да го чуя преди да го взема, все пак ще го погледне приятел преди това,  той не е музикант, но поне се занимава с ремонт на аудио техника, та имa вероятност, ако го взема да е в добро състояниe.

 

Поздрави на всички!

482788000000000-00-750x750.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този комбо усилвател тежи 30 килограма -  местил съм такъв и щеше да ми откъсне китката. Лично за мен комбото е компромисен вариант - не печелиш нищо от него а само губиш.

Бих предпочел колона и глава - защото ги пренасям поотделно.

 

100 ватов лампов усилвател няма как да бъде кранкнат с 2х12 говорители на макс, говорителите са в отворен обем и саунда няма много общо със нормална затворена колона с 2 или 4 говорителя. Ще ти липсват ниски и ще опитваш да ги компенсираш с еквалайзер - но няма как да се случи с отворен обем.

 

Цената изглежда съмнително ниска - за напълно изправен и неамортизиран такъв.

Редактирано от metalhammer
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей това се казва отговор!  :godbless:  Моят усилвател е 22 кила само главата. Добре, че имам колела на колоната или от. :) , защото тя е двойно по-тежка (ако не и тройно). Представлява проблем пренасянето им, защото са не само тежки а и големи. Побират се в голфа (хаха) само ако сваля задните седалки и пак ми е трудно да ги наместя и забрави за други неща и хора. Мисля, че ако взема нещо такова ще реша проблема с пренасянето, но за звука вече нещата са други явно... Все пак като усилвател добър ли е или за толкова пари има и по-добри? Ъъъ 100W, лампов на макс... едва ли ще го причиня на момчетата, съседите или на мен. :rolleyes: 

 

Цената е ниска мамка му...
 

Чакам още мнения. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако има спец във форума по темата Маршъл, това е metalhammer. Не чакай повече мнения, приеми го като крайна инстанция :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цената е ниска мамка му...

 

 

Цената е съмнително ниска и най-вероятно към нея ще трябва да добавиш и цената на нов комплект лампи.

Също питай дали е с оригиналните говорители, ако не какви са.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.