Jump to content
Българският форум за музиканти

лампи за engl screamer


vlai4o

Recommended Posts

Предвиждам смяна на лампите на предусилвателя. Знам, че тук има фенове на engl screamer. С какви лампи свирите? С какви ви харесва как звучи ? Какъв звук търсите и какво получавате?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моят съвет е да вземеш мерени/тествани от сигурен търговец. Напоследък прочетох някои матреяли за лампите ново производства и нещата варират между зле и трагични. ;)

Става въпрос, че силно не си отговарят на спецификациите и разликите между отделните бройки е доста голяма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предусилвателните лампи не са натоварени и могат да работят много дълго, без да си променят параметрите.

Разбира се, че зависи на кой производител са, но не очаквам да са Telefunken. Такива и след 50 години работа са на 90% от емисията си. Сегашните като нови нямат такава. Би имало смисъл да се поставят NOS Telefunken, Black Anode, Diamond mark,  но като цена ще са повече от, или съизмерими със, целия усилвател. Така, че... Един съвет от мен - ако няма дефект, не ги пипай. 

Редактирано от Parni_Valjak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблемите са следните. V1 със сигурност е за смяна вече. Доста микрофонична стана и усилвателя стана мнго чувствителен. Дори само леко замърсен потенциометър на китарата пращи, пука. Другото е , че лампата на сенд ретърна няма хич вътък. Като включа ефект в сенд ретърна с индикатор за ниво, последното е доста ниско, а преди не беше така! Има и нещо друго , като свиря напоследък усещам , приоритет на високи и бучащи неясни ниски, за разлика от средите и топлината. Незнам дали е биаснат правилно и дали и крайните лампи и фазоразделящата не са на път, но засега има сила :) Прочетох из нета, че препоръчват JJ за този амп. Вмомента лампите са всичките различни. V1 - Fender, V2 - EH, V3 JJ, V4 Rubby, V5 и V6 - EH.

Редактирано от vlai4o
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Посоченото не води непременно към проблеми с лампите. Може разбира се да има някакви проблемни лампи, но така, без измервания, е бой на негри в тъмна нощ.

Какво ще стане, ако се изръсиш за ламбета, обаче не получиш желания резултат? И в същото време проблемите да си останат там, където са били и преди това?

Редактирано от Parni_Valjak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Публикувам това с единствено с информативна цел, ако някой има съответното комбо или глава. С JJ 6L6 усилвателя има малко по-малко високи, но абсолютно достатъчно, тъй като според мен си е проектиран да има доста. От към ниски звучи доста стегнато, топло и ... немога да ги описвам с думи нещата. За разлика от EH 6L6 които звучаха по изрязани от към среди , сега е по-отпушено някакси. Много по-агресивни и типични за ENGL станаха нещата сега , и по-пробивно обажда с банда. Ламбетата ги купих от banzaimuzic.com , доволен съм. Двойката крайни е добре подбрана. 2mA разлика между тока на крайните 39mA vs 41mA (Засега го оставих така). Дано съм бил полезен поне на един човек!

 

Е след това смених и предусилвателните с JJ. Като цяло се смени картинката. Но мога да кажа само , че усилвателя ми иска вече само JJ. Други ги неще ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.