Jump to content
Българският форум за музиканти

Съвет за първи бас


ka64abezgue

Recommended Posts

Съгласен съм с колегите, че трябва да се поразровиш и за инструмент втора употреба. Но ако си ограничил избора си до един от тези три баса- залагам на ibanez SR 300. Успех. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 54
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Честито, хич не е зле за първи инструмент. Електрониката има слаби страни, но грифа и тялото са ок, което е добра основа. Копай здраво и като дойде време за избор на усилвател в никакъв случай не взимай от производител с име, започващо с Б :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря. Като каза усилвател моя Cort за нищо не става. Пръщи дори на 1/8 volume. Ше пробвам да го върна и ше свиря на колонки с суббуфер. Някакви други идеи?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Китарата е удобна и не уморява ръката. Има тояги с грифове, от които може да намразиш свиренето за цял живот. Не е проблем, че електрониката не е перфектна, за начало върши работа. Отвори линка за усилвател, който ти изпратих и виж повече предложения. Все ще си харесаш нещо, не купувай с говорител по-малък от 10".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Весела коледа.

Забелязах че пращенето не е само от усилвателя а и от китарата както казахте не е перфектна електрониката. Какво мога да направя.

Извинете че ви занимавам с такива неща

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Пращене" е прекалено общо за да можем да помогнем. Определено нямах това предвид, когато писах, че електрониката може да бъде и по-добра. Басът ти би трябвало да работи без паразитни шумове. Кога се чува пращенето? Да не би звукоизвличането да ти е прекалено грубо и струните да докосват магнитите на адаптерите?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да паразитни шумове. Забелязах че има два вида. :D Единия е по глух и зависи от силата на усилвателя. Другия е високочестотен подобен на звука от електрическото напрежение (сещате се) и зависи от най-тънката струна дори когато е изключена активната електроника. Когато я допреш с ръка спира. Когато докоснеш адаптора се усилва много. Струните не се допират до него. Като намалиш високите честоти от усилвателя пак спира.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От това, което успяваш да обясниш, вторият вид шум се получава при лошо екраниране на кухините на адапторите и електрониката, въпреки че с humbucker-и не би трябвало да е проблем.Интересно защо изчезва само когато допреш само определена струна, гледам че струнникът е намазан с боя или е оксидиран. Вероятно прави електрически контакт само през тази струна...

За другото не знам, може да е от всичко китара, усилвател, кабел, звукоизвличане...

Ако си купил нещата от магазин, отиваш с китарата и усилвателя и искаш гаранционно обслужване, ако е на старо и няма гаранция, търсиш някой с опит и познания да ги погледне.

 

При този клас апаратури и инструменти, всякакви малки и по-големи проблеми не са рядкост, или електрониката ще прави някаква магария или праговете няма да са подравнени както трябва или някой ключ ще прави проблем или нещо по магарето и струнника няма да е наред...

Препоръчах ти ако ще купуваш от магазин да намериш някой, който има известен опит, явно не си ме послушал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+1 за коментарът на blr. Всъщност точно затова и ти препоръчах да вземеш Ibanez SR серията- за малко повечко пари отгоре получаваш доста по-добър клас инструмент. Както и да е, вече си направил своят избор. Стискам палци бързо да стигнеш до решението на проблема, защото знам колко е гадно да си купиш нещо, което веднага да започне да ти създава проблеми. Поздрави! :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление, това не е първия случай, няма да е и последния. Младежта иска, хем да е без пари, хем да е от магазина, хем да става за нещо. И това безумно търсене на магическата китара за 400-500 лв в магазина, която ще удари в земята всичко живо продължава... Резултатът е разочарование и нерви, чакане, носене на лютиер, подмяна на чаркове... В крайна сметка, след година разправии става нещо като инструмент, като са похарчени още толкова пари и пет пъти повече време и нерви. След още година се продава на много ниска цена и урокът вероятно е научен.

 

Дано все пак тази тема да е полезна на следващия (110-ти поред), който ще зададе абсолютно същия въпрос и след като му се отговори смислено, ще е готов да направи същата безмислица.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хахахах. Така е, прав си, но какво да се прави...мерак! И аз съм се прецаквал от бързане, но в крайна сметка- явно човек трябва сам да се опари за да си вземе поука. Идеята на форума е от ясна по-ясна, но явно не всеки я схваща. Прави ми впечатление, че хората задават въпроси, отговаря им се компетентно и все пак те правят каквото са си наумили. Не че има нещо лошо де, всеки си прави сметка. Както се казва в една много хубава поговорка- "Не съм достатъчно богат, че да си купувам евтини неща". :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, от известно време се оглеждам за бас китара J или PJ конфигурация. Освен да обиколя няколко магазина в София и Пловдив, не съм кой знае колко активен в търсенето, а и сега по празниците не съм намерил време. Може би е най-добре да си взема нещо на старо. Не съм професионален музикант, на времето си дрънчах на китарка, която от едно 5 години не съм пипвал. Обаче напоследък от време на време ей така за разтуха :) си дрънча. Бас, ако взема, ще е по същата причина ей така да си дрънкам за кеф в къщи (най вероятно през компютъра като за начало), а и ниските са ми били винаги по-на сърце :) Като кинти не мисля да надхвърлям 300 - 350 лева, даже мисля малко да си помогна като шътна едно старо китарно кубе и един драйв педал. По принцип разглеждам тук в базара и в olx разни обяви чета разни спецификации (то не че за тия пари може да се вземе нещо кой знае какво, ама все пак). Не знам за тия пари някой читав Squier дали може да се намери? Като че ли до сега ми е хващала окото ей тая китара http://bad_link/bas-kitara-maison-i37541291, проблема е, че не ми е много в парите и още повече не мога да ида да я видя/пробвам чак до Варна, но не знам дали да рискувам така на сляпо?

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Скарай му се на окото, това е абсолютна тояга. Продавачът съвсеч се е смахнал да иска такива пари за доказан БОКЛУК. Преди доста години взех същата от Фактор и за десетина дена я сменях три пъти, накрая ми върнаха парите. 

Ако събереш още малко кинти можеш да вземеш това, поръчва се рез Динакорд. Явно не се преритал за бас, прояви малко търпение за да имаш нещо, което няма да искаш да си разбиеш в главата.

 

http://www.thomann.de/de/fender_squier_affinity_p_bass_pj_owt.htm

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.