Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Музикално-теоретична литература, обхващаща хармония, полифония, форми, композиционни техники, акустика, цифрово аудио, електронна музика, звукозапис, смесване, мастеринг.

 

https://app.box.com/s/z9lcgr11ud65kmimais2c2so01zk2od9

https://app.box.com/s/csc7uw3amtwdo8lgkw6d

 • Like 14

Share this post


Link to post
Share on other sites

Благодарности и от мен!

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Благодарности :)

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Попадна ми една архивна книга от

Dr. Hugo Riemann, (1849–1919)

Harmony Simplified or The theory of the tonal functions of Chords

 

Може да се свали от моята тема Техническа Литература - 

http://forum.muzikant.org/topic/160544-техническа-литература/?p=875264

Дано да е полезна.

Edited by Parni_Valjak

Share this post


Link to post
Share on other sites

Поради огромното количество информация, което минава през мен, често губя връзка кое от къде е. Тази книга е от списъка предоставен от 

Steppenwolf

Моля за извинение за недоразумението! 

Edited by Parni_Valjak

Share this post


Link to post
Share on other sites

Извинявам се, линковете са неактивни. Има ли начин да се споделят отново?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ресурсите бяха временно споделени около новогодишните празници. Ще проверя дали мога да ги вместя отново в box акаунта, но не давам гаранция.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • By Vasil Belezhkov
   https://www.youtube.com/playlist?list=PL6UJ7eDBcXcANGBteDQjTEVDDD8mOi3qc
   Сюита "Родни пътеки" за кавал и симфоничен оркестър е един своеобразен музикален разказ за пътуването на млад тракийски кавалджия из различни фолклорни области на България. Солистът Кирил Бележков тази година (2018) защити успешно своята докторска дисертация в област "Музикология", а съществена част от нея бяха именно пътуванията му до старите майстори-свирачи от различни краища на страната ни и изследването на характерните за тях орнаменти и похвати на свирене. И тъй като един докторски научен труд не е нещо, което всеки би прочел, композиторът Васил Бележков разказва тази приказка за пътуванията на своя брат чрез езика на симфоничната музика. Сюитата е от 7 части и в някои от тях ще откриете стари народни обичаи, свързани тясно с инструмента кавал, които са изключително редки в днешно време и почти са изчезнали. Написана е за около 8 дни в края на месец юли 2018 г. и с нея авторът се класира за финала на 18-ти "Международен конкурс за композиране на симфонично произведение в 7/8", създаден и организиран от д-р Георги Лазаров и неговата фондация "Св. Георги".
  • By mrdurandt1
   Интересно ми е да прочета коментари, мнения и критики относно това парче. Музиката и аранжименtа са мои. Текста е на един приятел а вокалите са на Racquel Roberts. Пишете на воля
  • By kriskooo
   Здравейте, един от учителите по музика ми препоръча да си взема тази книга. Каза ми, че има диск към нея и е много полезна за развитието на слуха, а и има музикални тестове, които се предполага, че ще са ми интересни и ще ми покажат на какво ниво съм. Какво мислите, дали си заслужава? Чудя се откъде да си я поръчам, понеже не съм от София, а в нашата книжарница я няма и ще ми излезе по-скъпичко с доставката. Дайте мненията си.
  • By Airborn
   Случайно се натъкнах на вокал на Porter Robinson в една рандом папка и реших да го използвам за да запълня място между фразите на първия вокал, който семпълнах.
    

    
   Ако ви звучи интересно и искате да го развием, да го обсъдим.
   Въпреки, че по този начин е доста елегантно, няма да попречи и втора версия.
  • By tachovalski
   Здравейте на всички, пребиваващи в тази мелодична частица от интернет пространството!
   Затрупан съм от информация и източници, извинявам се, ако темата е изтъркана, но тъй като имам малко по-специфични въпроси и имам нужда от мнения на хора с опит, разбиращи за какво иде реч, ето я и моята тема, звучаща съвсем сурово. Та! Минавам към съществената част:
   Преди 4-5 години започнах да ходя на уроци по електрическа китара, не научих никаква теория, по-скоро усвоих основни техники, така да се каже, си дрънкам за кеф, макар че в последните две години това ми хоби поугасна.
   Сега обаче усещам ново вдъхновение, което е доста по-далеч от гаражно свирене или зарибявки, а именно - искам да се науча да композирам музика, просто го искам! Знаете... мелодии в главата, невъзможност да ги възпроизведеш... дори не умея да свиря толкова добре, нивото ми е около средното. Тук се появява една моя дилема: да тръгна на уроци по класическа китара, защото имам основата и да уча теория на музиката, или да запиша уроци на пиано.
      Според моите впечатления от това, което съм видял в нета, пианото е по-добър вариант за композиране. Не знам, може би греша. Но! Логиката ми е, че първо трябва да се упражнявам доста, за да имам самочувствието, че съм усвоил определен музикален инструмент заедно с всички неща, които са ми необходими, за да започна да експериментирам в създаването на звуци, композиции, да мога да миксирам и т.н. и тогава да му мисля. 
      Откъде да започна? Теория усвоява ли се добре на класическа китара, има ли наистина добри книги за самообучение? А какво ще кажете за пианото... там юе ми е нужно повече време. А има ли вероятност да се уча на пиано, там да уча и теорията и да пренасям всичко сам на китарата, упражнявайки се сам и така паралелно да се движа и с двата инструмента? Знам, че всичко е въпрос на желание и мотивация, но искам неюо, което ще сработи, нямам време да си губя времето с недоизпипани методи или усложнени до не знам си къде литератури. Имам цел, от тук търся най-добрите средства за реализирането й.
      Тъй като се интересувам и от електронни звуци в музиката, мога ли с някоя програма да правя демота, без да съм съвсем ошашавен от опциите на програмата и изобщо става ли с това мое начално ниво, без почти никакви познания за нотите? Стилът, в който искам да създавам, е рок, метъл, електронен, наситен с бек вокали, създаване на звуци, окраски с различни инструменти, ритъм... Абе искам да си извадя музиката от главата ми и да ви я пусна! 
      Хора, искам да започна отнякъде. Трябва ми посока, съвет и... някой добър учител. Ще се радвам, ако някой отдели време, за да ми помогне с моите дерзания. Peace Y'all!
    
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.