Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Здравейте, Колеги! :) 

Обръщам се с едно питане към вас:
Заслужава ли си да се купи тази китара http://www.musicworld.bg/bg/c_361/i_34395/Cruzer_TC_250_3TS.html

Човека от Динакорд Варна ми каза, че според него е по-добра от теле на Фендер  :secret: 
Ако има някой с впечатления от модела и марката ще се радвам да ги сподели. 

Поздрави, Румен 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Кажи му да смени това, което потребява - наливно, насипно или в друга форма....

 • Like 8

Share this post


Link to post
Share on other sites

Румене .... 164 лева.

Какво очакваш за тия пари? Едва ли ще е по-добро от каквото и да е... камо ли Фендер.

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

:hysterical:

Почти като моя набор -

One of the Last of the Original Black Guard Telecasters 1954  - 1954 Fender Telecaster ($45 000)

NXPkqd1.jpg

Edited by Parni_Valjak
 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Аз също подходих много несериозно към думите му, ама знам ли да питам все пак.. 
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Може би е същият човек във варнениския магазин, който преди 5-6 години по новогодишните празници ми продаде звукова карта, за която пропусна да каже, че не става за свирене в реално време, а също пропусна и да ми даде слушалките, които промоционално вървяха с нея.

 

Ако е той, може да е само жалко, че още работи там.

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Днес купих за подарък един Cruzer ST-200 за 130 лв., което е strat-подобният модел на Cruzer. Бях изненадан колко е добра *за парите си*. За тия пари очаквах пълен боклук, на който не може да се свири, но се оказа, че е удобна за свирене, звучи прилично и изглежда добре. Стори ми се значително по-добра от разните Stagg-ове, Cort-ове и други подобни в ценовия диапазон до 300 лв, а в магазина имаше и дори по-скъпи и по-калпаво направени китари от нея.

 

Дали си заслужава да се купи? Като стартова китара за начинаещ - да.

 

Дали е по-добра от Fender? Не, освен ако не говорим за съотношение цена/качество, тогава - да.

 

Disclaimer: Може просто да съм уцелил хубава бройка. Също така, не претендирам да съм кой знае какъв специалист по китарите. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Съотношение цена-качество" винаги ми е било много забавно понятие :) Винаги идва в разговора като по-меродавен критерий, отколкото само цена или само качество - някой избира ли изобщо по него?

 

Замисляли ли сте се за математическия му смисъл? В реда, в който (винаги - защо ли?) се споменават променливите, би трябвало по-ниски стойности да са за предпочитане. И тогава съотношение 0.5 (1:2 по десетобална система) винаги бие 0.9 (9:10)? И по-интересно: 1:2 значи равностоен продукт с 5:10 (но никога не бих купил първия)...

 

Предлагам да избягваме употребата без замисляне на безсмислени понятия, които звучат 'умно', но не помагат особено?

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Да, на практика няма никакъв смисъл да използваш това за главен критерий когато купуваш китара (или каквото и да е друго). Единствено има смисъл като второстепенен критерий, когато избираш измежду няколко китари, които покриват критериите ти за качество, което търсиш. Т.е. на първо място търсиш китара с определено минимално качество (което зависи от това на какво ниво си и за какво ще се ползва китарата) - всички под това въпросно качество ги отхвърляш (защото не ти вършат работа, независимо колко са евтини и колко са добри за цената си) и тогава вече можеш да избереш най-евтината измежду по-качествените.

 

Прав си, че не трябваше да го споменавам. Исках само да кажа, че китарата е подходяща стартова китара за начинаещ и става за свирене, а не само за декорация на стаята. :) Като качество ми се стори сравнима с китарите до около 300 лв (и от 2-3 малко по-скъпи, може би са били кофти бройки).

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Тия неща се преценяват трудно в магазин, освен ако не те включат в хубав усилвател и не те оставят малко на спокойствие да си посвириш.

Включване в пръдливо комбо, при висене на главата, както обикновено става, не върши добра работа.

Пък има усилватели, в които човек не би направил много голяма разлика между които и да е две китари.

Затова, най-добре е, който ще купува, да пробва надълго и нашироко.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Може би е същият човек във варнениския магазин, който .....

 

Определено е същия. Не е пропуснал да ти каже нищо , просто е пропуснал да има такава информация.

 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • By Vasil Belezhkov
   "Криво чирпанско хоро" е написано в памет на кларинетиста (изпълнител и преподавател) акад. Петко Радев броени дни след кончината му в края на септември 2017 г. Първоначалният вид на пиесата е за духов оркестър, но и този вариант е направен почти паралелно с него.
  • By sabracadabra
   Ние сме трима и търсим четвъртия, който има 2-3 часа седмично да посвирим някои от най-яките парчета на METALLICA. ЛС или 0898 82 92 01
  • By slightly_stoopid
   ЗДРАВЕЙТЕ
   Търсят се басист и барабанист за авторски проект във Варна! Може и соло китара при силно желание и идейност! Предимство е, ако музикантите пишат и текстове!
   Не искам да се заключваме в определен стил. Важно е музикантите да имат идеи за развитие. Все пак като основни определящи стилове са рок ен рол, алтернатив, пънки, фънки, ска, реге, като самите песни също могат да преминават в различни стилове. Във времето ще се сформира звученето на групата.
   Важно е музикантите да имат време за поне два пъти на седмица да правим репетиции, да имат мотивация за записи и концерти не само във Варна.
   Който има интерес нека да пише тук или може за повече инфо да ме намери във фейсбук: https://www.facebook.com/slavi.yambolov
    
    
    
    
    
  • By hegemarth
   Здравейте! Наскоро се сетих за едни струни, които един приятел си беше купил. Попитах го, но той не помни какви са били, защото беше отдавна.
   Та, въпросните струни бяха с оплетка, а не намотка, както обикновените. Решил съм да си взема и аз едни, да ги пробвам, обаче не знам нито какъв модел се водят, нито марка. Ако някой знае и може да ме насочи, ще съм благодарен! :)
  • By wiseppman
   Аз, като всички, се ровя из Нета и разбира се, по въпроса за компресорите видях две противоположни мнения. Ако има примерно 2 компресора, един пич показва някакви графики и твърди, че така звука и състейна се скапва. А от друга страна в менюълите на производителите чета, че повече компресори един след друг подобряват драстично звука. И се чудя на кого да вярвам! Затова се питам, някой има ли опит с такава конфигурация?
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.