Jump to content
Българският форум за музиканти

Свързване на синтезатор с компютър


jordanp

Recommended Posts

Здравейте, моля за малко помощ за свързване на синтезатор с компютър. Описвам стъпките които пробвах, но не се получава за сега.

 

1. Свързвам устройствата с Midi-USB кабел

http://www.pianelli.de/pics/usb-midi-kabel-adapter-midi-interface-_9920l_1.jpg

 

2. В MIDI Out на синтезатора вкарвам In на кабела.

 

3. Намалям звука до край

 

4. При вкарване на кабела в компютъра се инсталира USB2.0MIDI драйвер

 

5. Инсталирам ASIO драйвер (ASIO4ALL_2_12)

 

5. Използвам програмата Reason

 

6. В настройките изборам ASIO драйвера, намирам клавиатурата (Keyboards and Control Surfaces)

 

В общи линии това правя, но резултата е че няма звука, или по-тоно се чува едва доловим тон/сигнал. Операционната система е Windows 7, на XP не съм пробвал, но същата клавитаура (с друг кабел) си е работила на 7-ца преди това.

 

Дадох кабела да бъде пробвам на друг синтезатор, но там си проработи и ми казаха, че вероятно имам проблем с драйверите.

 

Какво може да пропускам при свързването за да не се чува звук, дали е от кабела?

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво по-точно се опитваш да направиш? Чий звук искаш да чуеш? Този от синтезатора в компютъра ли? Ако е така, това няма как да стане през MIDI.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ASIO драйвера няма никакво отношение към миди системата ти. Ако Reason ти "вижда" миди интерфейса, би трябвало да може подадената от синтезатора командна информация (мидито де :)) да се възпроизведе в Reason  от зададения модул.

Насочи се към повече инфо относо що е то миди и аудио и каква е разликата.

 

 

 

Ако аудио системата ти е конфигурирана за да прекарваш звука от синта през Reason, то тогава няма нужда от това миди устройство, просто от добро регулиране на нивото през входа на саундкартата и след това от изхода и.

Редактирано от dontwarrior
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какви ефекти точно искаш да добавиш към синтезатора си? Трябва да си конкретен. Аудио ефекти не могат да се добавят, МИДИ не е за пренос на аудио, а за пренос на това кой клавиш натискаш, образно казано. Това в едната посока. Или пък от компютъра да караш синтезатора ти да свири. Ако под ефекти имаш предвид това компютърът ти да прави арпежиация или нещо подобно - ОК, това може с МИДИ. Ще повторя: опиши какво ТОЧНО се опитваш да направиш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би се изразих погрешно. Искам да използвам кейборда за да свиря на компютъра, чрез програмата Reason или някоя подобна. В посочената програма има възможност да свиря чрез компютърната клавиатура, но искам да използвам за удобство кейборда (синтезатора) за целта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам с Reason как се работи, но трябва да имаш някъде начин да укажеш, от настройките, че ще ползваш това устройство за вход. След като го зададеш, трябва да може да видиш влиза ли сигнал. Всички програми имат някакви индикации.

Виж това видео:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако миди интерфейса е инсталиран правилно, то Reason би трябвало да го разпознае, обаче ти трябва да го намериш в preferences/options като миди киборд. След това ако активираш record на миди трак и натиснеш клавиш на киборда, тогава миди трака би трябвало да просвири инструмента който е настроен на output му.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 months later...

Здравейте на всички.Незнам дали е тук мястото,но искам да попитам за проблем,който имам при свързването на yamaha psr e323 към компютъра.Когато я свържа,ми показва че всичко е ок,но когато тръгна да прехвърля нещо,ми изписва Not compatible with the instrument currently connected to the computer.Моля за съвет,ако някой се е сблъсквал с подобен проблем.Предварително благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да може някой да ти даде по-конкретен отговор, трябва да дадеш конкретна информация: какво точно се опитваш да постигнеш, кое с кое си свързал, с какъв кабел, къде е включен, с каква програма, какво се опитваш да "прехвърлиш"?

 

Това е все едно аз да напиша: колеги, нещо имам болки и като се опитам да пия хапчета, не ми минава. Какъв е проблемът?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо благодаря на CyberGene, че се е отзовал.Значи опитвам се да си кача миди файлове и ритми на синтезатора,като съм го свързал чрез миди кабел с компютъра.Програмата е Musicsoft Downloader,като нея съм я изтеглил от сайта на ямаха.Ами общо взето това е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 7 years later...

Роланд Е30 свързан с USB миди кабел към компа свири единичн итонове, но акорд не може и зацикля понякога. Ще пробвам с друг Е16 дали вината е в кабела или греша в настройките на Cacewalc nome studio 2002

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.