Jump to content
Българският форум за музиканти

Китари Кремона


mitko221

Recommended Posts

Здравейте приятели , разтърсих се ,но не успях да намеря нищо по въпроса,който е следния : Какво ви е мнението за "кухарките" на Кремона от едно време? Навил съм се да си купувам класическа китара (попринцип свиря на акустична с метални струни (western) и ел. ) но просто искам да имам вкъщи една и да се упражнявам на нея , да пробвам нещо ново . Та какво ви е мнението ? Бюджетът ми е малъл, тъй като спестявам за нова "western" . Ако имате други предложения и мнения , много ще се радвам да ги чуя ! Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От едно време, стават за подпалки или крак на маса. След 2000та година е най доброто съотношение цена качество което можеш да си купиш в България. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И крак за маса не става. Години наред "майсторите" в Кремона съсипваха кубик след кубик качествен дървен материал за производството на уродливи подобия на китари. Не мога да си обясня, толкова ли беше трудно да вземат един нормалин инструмент и да го възпроизведат без измислени "рационализации", особено популярни по времето на соца. Не се занимавай със старите кремонски боклуци, не заслужава да се дава за тях нито стотинка. Прояви търпение и след време си вземи нещо от новата кремонска продукция, това са вече китари, на които може да се свири.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... Имах една електрическа Кремона от късния Соц - Еманация на Некъдърността. Двете намотки на хъмбъкарите бяха свързани неправилно, ъгъла на грифа спрямо тялото беше много малък - нулев, тръс рода не работеше, бриджа - катастрофален, изключително небалансирана като тежест. Тези проблеми сравнително лесно се отстраниха. Но, бягаи далеч от тия китари!

Редактирано от exxct
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина няма по-лоши китари от кремона - и много некадърни майстори в завода. Бил съм някъде тинейджър  към 95-та  май. Та там си поръчах първата ел. китара. Работих цяло лято за тези пари - може би и повече а китарата понеже е "поръчкова" струваше доста повече от готова такава. Няколко  пъти се разкарвах до завода - имаше някакъв измислен майстор там за електрическите - даже ми го бяха препоръчали - представям си другите какви са били. Тогава се радвах на китарата ама нали нищо не разбирах. Но след време озъзнах какво произведение на изкуството съм си взел. 

 

- Тялото много леко - нещо иглолисно явно

- гриф приличаше на бук след като тръкнах боята

- поне фретборда беше палисандър 

- точките на грифа не бяха в права линия - явно е много трудно да се опъне права черта с молив

- височина на струните - след  година взе доста голяма да става от извиване на грифа, опитах се да натегна тръсрода и фретборда взе да се отлепя от грифа, след време го отлепих и видях най-некадърно поставения тръс род в историята на китаростроенето - трябваше да го снимам. 

- ако тръгна да си спомням сигурно  нямаше нито едно нещо направено като хората. 

 

На 101% със сигурен че всеки който е поне малко сръчен - може да си направи много по-яка китара отколкото  стара ел. кремона - само с гледане на няколко клипчета по YouTube - и то от дървен матерял от - до. 

Редактирано от patzo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

;) Старите Кремони са ужасни - имал съм и акустична и електрическа. НО новите класически  са много готини и ги препоръчвам! Най-евтината е около 270-280 лева и си заслужава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Акустичните бяха ужасни. Един приятел купи ел. китара, нещо като Gibson SG на вид, или може би повече като Gretsch и грифа беше много добре направен, талото беше балансирано. Адаптерите бяха малко зле но като качество учудващо добра китара. За жалост (просто защото си е "наша") в момента около 300 лева ти купуват китайска китара с качество на най доброто от Кремона. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

0т как имат германец за ОТК съм чувал от много хора,които свирят главно на акустични китари (аз нямам),че са невероятно добри новото производство.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.