Jump to content
Българският форум за музиканти

въпрос за практис пад Стаг


Recommended Posts

Извинявам се за лекото залитане от основният въпрос, но пък може да е полезно на някого, защото е малко или много по темата. Някой питаше за евтин вариант за practice pad и ето един мой отговор. Знам, че тук като цяло не четете раздел "Изработка и ремонт на музикални инструменти", затова ще го постна тук.

 

Ами един нелош вариант е да си направи палки за упражнения.

 

Взема едни нормални палки и намира от някъде гумен маркуч (относително мек, порест), чийто вътрешен диаметър да е такъв, че да може да се наниже на палките. Отрязва две шайби от този маркуч, слага ги на палките и после бой по каквото му падне, докато му омекнат зъбите ... :D

 

По принцип с такива палки е доста удобно да се тренира върху дървено бюро/маса, но става върху каквото и да е било. Tакива палки ползвахме преди урок. Даскала ни даваше по два дънера - сядаш на единият и блъскаш върху другият за да загрееш за урока, а и да не умреш от скука докато чакаш да приключи този който го обучават в момента.

 

Готиното е, че палките отскачат леко и това дава някаква реалистика на упражненията.

 

Ето и едни снимки на моите, надявам се че ще ти помогнат да се ориентираш за какво става на въпрос:

 

practice_sticks_1.jpg

 

practice_sticks_2.jpg

 

пс. И един много важен момент - предупреди го да не ги ползва по стената - остават много грозни черни петна ;)

 

 

Дисклеймър: Никой в случаят не е открил топлата вода - вероятно и много други хора практикуват така. Овен това само споделям, ако някой има нещо против методиката да не хвърля камъни по мене, а да се обърне към ex-даскала ми (за съжаление тогава ходих съвсем за кратко на уроци и за изминалите от тогава 14 години съм забравил и името му ;)).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 82
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

еми не е велика идеята.

 

така се променя центъра на тежестта на палките.

 

много по-добре е да си се упражняваш с палките върху нещо отколкото да ги променяш самите тях :read:

 

в превод:

 

ако ти е трудно да опънеш лъка, вземи си по-малък, а недей да вдигаш камъни докато заякнеш, за да можеш да го опъваш..метафора, разбийш ли:)

Редактирано от Katsko
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тези гумички са порести и доста леки. Не знам дали е добра идея. Даскалът ги раздаваше тези гумички за да ги слагаме на палките и да се упражняваме с тях, не сме си проявавали творчество по темата.

 

Нищо не пречи да пробва който има желание :) Изисква се елементарно усилие за да се направи. Ако не върши работа или не кефи, просто махаш гумичките от палките и ги извхърляш - на палките нищо не им става, най-много леко да са поизцапани от гумата.

 

пс. По въпроса с лъка съм на обратното мнение - от доста години тренирам с един дървен меч (бокен) и от известно време тренирам с истински метален меч, който тежи доста повече от бокена - все едно че досега не съм тренирал - с по-голяма тежест на меча ударите ми са фрапиращо по-неточни и мудни. От друга страна сега след тренировките с по-тежкият меч като хвана отново бокена имам чувството, че мога да контролирам с поглед ударите с него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ми и аз тва казвам..с риск да бъда циничен , един мой приятел казва:

 

за е**не се тренира най-добре с е**не:)

 

тъй че най добре е да си тренираш за свирене свирейки , другото е компромисен вариант при всяко положение...а тва с бокена аз чудесно го разбрах ма за съфорумниците нетренирали кендо може да е мистерия:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

niki123bg зад мисти4ното заглавие практис пад седи българското му название -> глух барабан и смисала е: компромисен вариант като неможеш да си купиш нормален барабан /докато си на4инаещ/си правиш глух барабан от една дъска с залепена гума на нея за да ти излезе по евтино и да не дигаш патардия наоколо.

А ти на евтиния вариант се опитваш да намериш евтин. :metalist:

Фирмите производителки на барабни правят пари от вси4ко за каквото се сетят така 4е неподминават и това , което незна4и 4е падовете са продобили статут на муз.инстументи.

 

Имитацията на инструменти никога не замества оригинала,дори на електронни барбани да свириш пак немогат да ти заместят акусти4ните. :P

Редактирано от aladin
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Те са за Кендо :happy:

:happy:

 

И са две, защото YtseJam е почитател на Миамото Мусаши и Ни Тен Ичи Рю (за незапознатите въпросният предпочита едновременната употреба на два меча [саби, ако трябва да бъдем по-точни]).

 

Знам какво е practice pad. Там където ходехме на уроци имаше цял комплект направен точно по този начин - кръгли дървени плоскости със залепена гума върху тях. Всички с доста автентични размери (диаметър), вече не си спомням как точно бяха закрепени, но двата алта си бяха на адекватна височина и наклон, един флоур том, соло барабане и каса - всичко от дървени плоскости със залепена гума. За касата имаше нормален педал. Към комплекта имаше и нормален фус, и още два чинела (вече не спомням какви точно) - тея си бяха с нормални стойки и т.н., но върху тях имаше някакви парчета плат, за да не вдигат много шум.

 

Окей, явно всички смятате, че са ни карали да ползваме безмислено и неработещо решение. За мен обаче си беше решение в началото. После като реших, че искам да свиря на нормални барабани и ми се наложи да се откажа и от уроците и от барабаните - след като нашите заподозряха, че смятам да си купя комплект барабани и да репетирам в къщи ме убедиха със подходящите за един тинейджър заплахи и отказ от спонсорство да се откажа от тази идея :happy:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Палките са:

  • две, за да се хване една във всяка ръка :happy:
  • пет пъти по-тежки от нормалното са, защото са от ламинат
  • стават идеално за упражнения в домашни условия, защото са тежки, без да им се променя балансът
  • могат да се използват по всякакви повърхности
  • употребяват се от барабанисти по предназначение, докато поредния китарист дава акъли в един интернет форум
  • водят до значително подобряване на техниката, докато останалите празнодумстват :happy:

:happy:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

YtseJam - липсваше ни :inlove: :inlove: :inlove:

 

:happy:

 

А сега и аз да цопна една картинка:

 

ugly-tips-drum-sticks.jpg

 

Струват $4.95 - силно ме съмнява да могат да се намерят в БГ магазин.

 

Както споменах и преди това, даскалът ми не е открил топлата вода.

 

Ето какво още казват за тях:

 

Tired of lugging your practice pad around whenever you want to practice? Then get yourself a pair of Ugly Tips! These practice tips slip-on to most drumsticks allowing you to drum on any hard surface as though it were a practice pad. Also, doubles to transform your drumsticks into mallets than can be used to create fresh and interesting sounds on other percussion instruments. Small and light weight so they can be taken anywhere. Non-marring. Fun for all ages and experience levels!
Редактирано от niki123bg
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.