Jump to content
Българският форум за музиканти

Избор на дист


vovcho

Recommended Posts

Понеже дълго време не съм влизал и чак сега си прочетох л.с. по повод на тази тема.

Отдавна не се занимавам с транзисторни лайна и само като им чуя гласеца ми става лошо.В тези елементи няма прозрачност и характер,а когато струната отзучава започва едно зверско накъсване.

При лампите номерът е да улучиш точната схема за точния стил,за точната китара,за точния изпълнител.

Ако стържеш олдскуул траш -стържи с метълзоната в несвяст,мен тва не ме устройва.Работя със собствени схеми,направени на базата на известни лампови усилватели.Да,точно за решетъчния ток на първата лампа става дума.Там ефектът е също толкова забележим колкото и в останалите стъпала.В тези схеми всеки елемент трябва да бъде внимателно подбран,да няма керамични кондензатори и резисторите да са нискошумящи.Разбирам,че за бг условията не е особено приложимо да се хвърлят големи пари за музика.Аз обаче не мога да правя компромиси.

Единственото място на транзисторите е преди някои лампови ампове,например Маршал плекси или гсм800 и т.н.Но ако свириш с Меса Марк 4,или с Богнър екстази тва е напълно излишно.Тия усилватели са измислени за да свириш само с тях.За да не бъда празнодумен,кйто желае да чуе китарите на току що излизащия албум на The revenge project.

Китарите им бяха кофти модели,но все пак се постарах доста да изкарам характерен тембър.

 

Като инжеженер, отговарящ на технически въпроси, мисля, че не е никак издържано да говориш за лайна, прозрачност и характер. Също така и за накъсване, без технически точно да изразиш какво имаш предвид.

 

Въпроса ми не беше свързан и с махленски обяснения за "точната схема и стил", нито за това да си свиря на метълзоната до несвяст, нито за това какво те устройва тебе, нито за цената на ламовата техника и такива общи приказки, подходящи за маса.

 

Просто изразяваш мнение по-рано за емулация на лампова техника с полупроводникови средства.

Също така, в мнението си и измисляш някои малко странни "зависимости", под които не стана ясно какво точно, като инженер, имаш предвид.

 

Затова, пак ще те помоля, като инженер, да обясниш какво точно си имал предвид и кое е нещото, което според теб е невъзможно да се емулира, или поне да се апроксимира близко, използвайки полупроводникова техника.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 225
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.