Към съдържанието


Снимка

Direct Injection (DI) Boxes


  • Please log in to reply
69 отговора на тази тема

#31 niki123bg

niki123bg

    Sho Shin

  • VIP listed
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2309 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Варна
  • Инструмент:RGX420 RBX375 DTXPL M50

Публикувано 19 февруари 2007 - 23:45

Един още по-бърз отговор - не нямаш нужда :metalist:

D.I. Box се ползва когато искаш да включиш китарата директно в микрофонен предусилвател - било той самостоятелен, канал на пулт или микрофонен вход на звукова карта.

Както е обяснено около хиляда пъти из форума - D.I. Box-а служи за съгласуване на импедансите - без него резултатът от включването на китарата в микрофонен предусилвател, който не е предвиден за висок импеданс (т.е. няма възможност да се ползва и за инструментален предусилвател) е меко казано трагичен като звук.

Важният елемент е, че съгласува импеданса на АДАПТЕРИТЕ НА КИТАРАТА и ВХОДНИЯТ ИМПЕДАНС НА МИКРОФОННИЯТ ПРЕДУСИЛВАТЕЛ. Когато между китарата и пулта има междинно устройство въобще нямаме този проблем, защото самото устройство (в случая процесор за китара) има вход предвиден за инструмент, а изхода на това устройство се включва в Line level вход, а не в микрофонен вход.

Тоест, ако някой още не е разбрал - D.I. Box в ролята си само на такъв (без разни спийкър симулации и други екстри) е необходим само когато искате да свържете китарата си директно в микрофонен предусилвател.

#32 Wolfheart

Wolfheart

    Мort Noir

  • Members
  • PipPipPip
  • 344 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Враца
  • Инструмент:6 струнна цигулка-китара

Публикувано 20 февруари 2007 - 00:05

е това така да се каже ми решава проблема.niki123bg подозирах такова нещо но не бях съвсем сигурен.затова трябваше да чуя и други мнения.благодаря.

#33 MasterOfDisaster

MasterOfDisaster

    Редовно навъртащ се

  • Members
  • PipPipPip
  • 429 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:София , Младост
  • Инструмент:Guitar RR Custom

Публикувано 25 ноември 2007 - 16:33

Ок -врътката с DI Box-а ясна. Искам да ръгам китарата в пулта на микрофонен вход, и използвам гореспоменатото чудо на техниката.Обаче искам след това от пулта да го вкартам в мик на звуковата карта. Ще ми трябва ли още един DI Box? И ако не ,то кой от изходите на пулта да ползам?
Thrash Metal Documentary
Най-КУРавия от КУРавите момчета а.к.а. Mladost Heavy Crew
По настояще Надежда Death/Grinde Crew

#34 LucaTurilli

LucaTurilli

    Навъртащ се

  • Members
  • PipPip
  • 88 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Варна
  • Инструмент:Guitar

Публикувано 17 март 2009 - 11:31

От Гуитар Риг 3 имам смущения/бръмчене при по висок Гейн. Трябва ли ми ДИ Бокс , за да намали тази шумотевица? Ако да кажете къде продават хубав Ди Бокс и колко струва във Варна моля.
ЗАКЛЕТ ФЕН НА POWER METAL! Най-вече Rhapsody Of Fire & Luca Turilli.
Kитара Cort KX5 2
Кубе Behringer GTX-30
Струни Ernie Balls - топките на Ърни :D ;D xD
Казвайте на ЛС лесни за учене пауър метъл песнички и хеви метъл рифове моля :).

#35 niki123bg

niki123bg

    Sho Shin

  • VIP listed
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2309 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Варна
  • Инструмент:RGX420 RBX375 DTXPL M50

Публикувано 17 март 2009 - 20:20

Каква звукова карта ползваш, по какъв начин е свързана китарата към звуковата карта - до колкото подразбрах ползваш някаква обикновенна звукова карта и вкарваш директно китарата в нея - в кой вход я пускаш -Mic-In или Line-In.

Пусни един запис с този шум да го чуем - това също ще помогне за ориентация. Като цяло при висок гейн винаги има шум/брум независимо дали свириш през компютъра или ползваш истински китарен усилвател - по-скоро въпроса е дали е повече от нормалното. Освен това повечето сравнително евтини звукови карти са сравнително шумни сами по себе си и това също допринася за проблеми.

#36 serengeti

serengeti

    Тежко пристрастен

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1199 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:София

Публикувано 05 април 2009 - 08:17

^И аз да попитам ако може,рига е следния китара>м аудио соло>PC имам чувството че шуми повече от нормално.Как може да се коригират нещата?Благодаря предварително

#37 bassguitar1

bassguitar1

    Навъртащ се

  • newbies
  • PipPip
  • 96 Мнения:

Публикувано 15 ноември 2009 - 22:54

Хора, това нещо си има инструментален вход, нали? И не би трябвало да ми трябва такава джаджа(Ди Бокс)

Този пост е редактиран от bassguitar1: 15 ноември 2009 - 22:55


#38 Nikifena

Nikifena

    пропадлък

  • VIP listed
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4535 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Пловдив
  • Инструмент:бас

Публикувано 16 ноември 2009 - 00:38

^
Публикувано изображение

Надявам се снимката да ти даде отговор.


Все пак DI бокс е устройство служещо за различна работа.

#39 bassguitar1

bassguitar1

    Навъртащ се

  • newbies
  • PipPip
  • 96 Мнения:

Публикувано 16 ноември 2009 - 00:41

Thanks. За инструменталния вход бях 99% сигурен. А второто изречение не го разбрах, смисъл че може и да ми трябва ли?

Този пост е редактиран от bassguitar1: 16 ноември 2009 - 00:50


#40 Nikifena

Nikifena

    пропадлък

  • VIP listed
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4535 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Пловдив
  • Инструмент:бас

Публикувано 16 ноември 2009 - 00:51

И не би трябвало да ми трябва такава джаджа(Ди Бокс)


Може би не си се изразил точно за какво не би трябвало да ти трябва такава джаджа(Ди Бокс) :offtopic-001:

С тази джаджа можеш да си свириш в компютъра, като връзката ще е китара, кабел, тая кутийка, кабел, компа.
Ако за това ще ти трябва значи ДИ бокс не ти трябва.

#41 bassguitar1

bassguitar1

    Навъртащ се

  • newbies
  • PipPip
  • 96 Мнения:

Публикувано 16 ноември 2009 - 00:57

Имах предвид ако ползвам китара - посочената звукова карта - компа ще ми трябва ли Ди Бокс?

#42 Ex74

Ex74

    I am the ocean, I am the sea

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 559 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Хасково

Публикувано 17 ноември 2009 - 20:21

не

#43 tanov

tanov

    Навъртащ се

  • Members
  • PipPip
  • 51 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:София

Публикувано 16 ноември 2010 - 09:54

Пропускаш и една друга много важна функция на ди-бокса. 1/2 от функцията му е да съгласува импеданса, но другата 1/2 е да преобразува сигнала от несиметричен в симетричен. Ако записваш с къс кабел може да нямаш нужда от симетриране, но ако си на сцена или студио ди-бокса се ползва основно за симетриране. А основната идея на симетричната линия е да се избегнат смущения (предимно брумът от мрежовото захранване).

Този пост е редактиран от tanov: 16 ноември 2010 - 09:55


#44 Baby Thomas

Baby Thomas

    Professional Hater

  • Mods
  • 10421 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Русе
  • Инструмент:AllTube AppleMac

Публикувано 16 ноември 2010 - 14:40

Еми той авторът е писал за балансирания сигнал на изхода (това, на което ти му казваш "симетричен")

#45 tanov

tanov

    Навъртащ се

  • Members
  • PipPip
  • 51 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:София

Публикувано 16 ноември 2010 - 15:00

Да, авторът го е написал, но някой отгоре писа, че след процесор примерно няма нужда от ди-бокс - е ако е дълъг кабела до миксера има нужда :surprise:




0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни