Към съдържанието


Снимка

Латенция и ASIO драйвери


  • Please log in to reply
531 отговора на тази тема

#31 TheNextDimension

TheNextDimension

    Редовно навъртащ се

  • Members
  • PipPipPip
  • 181 Мнения:
  • Location:Blagoevgrad

Публикувано 02 февруари 2005 - 23:07

Ето го и моя проблем !!!

Имам АМД процесор ХР на 1800+ ... Като сложа обачи гитар риг-а без ъпгрейда се чупи самата програма (аз съм с КХ драйвери), като сложа ъпгрейд-а и ми казва че СРУ-то ми не поддържа някакви си инструкции ... някаква помощ как да се реши това без да се купува нов процесор ?

#32 Rust

Rust

    The More Things Change ...

  • Members
  • PipPipPip
  • 302 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:София
  • Инструмент:Ibanez S370

Публикувано 03 февруари 2005 - 04:04

Ето го и моя проблем !!!

Имам АМД процесор ХР на 1800+ ... Като сложа обачи гитар риг-а без ъпгрейда се чупи самата програма (аз съм с КХ драйвери), като сложа ъпгрейд-а и ми казва че СРУ-то ми не поддържа някакви си инструкции ... някаква помощ как да се реши това без да се купува нов процесор ?

Ами включи си ги.
отиваш в БИОС-а и пускаш Athlon 4SSE - enabled :P
нов процесор не ти требе :lol:
The Tone Is Gone :)

#33 Rust

Rust

    The More Things Change ...

  • Members
  • PipPipPip
  • 302 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:София
  • Инструмент:Ibanez S370

Публикувано 03 февруари 2005 - 04:07

Можете ли да ми кажете колко приблизително струва една подходяща за целта саунд-карта и какви точно показатели/особености трябва да има, за да може да се свири в реално време?

Директна извадка даже :
Creative Audigy2, 6.1, PCI, OEM -> 53.0 USD
The Tone Is Gone :)

#34 TheNextDimension

TheNextDimension

    Редовно навъртащ се

  • Members
  • PipPipPip
  • 181 Мнения:
  • Location:Blagoevgrad

Публикувано 03 февруари 2005 - 11:51

Ето го и моя проблем !!!

Имам АМД процесор ХР на 1800+ ... Като сложа обачи гитар риг-а без ъпгрейда се чупи самата програма (аз съм с КХ драйвери), като сложа ъпгрейд-а и ми казва че СРУ-то ми не поддържа някакви си инструкции ... някаква помощ как да се реши това без да се купува нов процесор ?

Ами включи си ги.
отиваш в БИОС-а и пускаш Athlon 4SSE - enabled ;)
нов процесор не ти требе :P

Ммм благодаря..но в Биоас-а ми единственото нещо което може да се пипа по натсройките на процесора е тактовата му честота... нищо друго...

Някакви други идеи как да стане това ?

#35 Rust

Rust

    The More Things Change ...

  • Members
  • PipPipPip
  • 302 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:София
  • Инструмент:Ibanez S370

Публикувано 03 февруари 2005 - 11:59

Toва не е в настройките на процесора ....
при всеки биос е различно ,но при мен е в Advanced BIOS Features , точното наименование е Athlon 4 SSED Instruction. Потърси го , само това е начина да се оправи хавата !

това е при EPOX дъно със КТ333 чипсет ... при теб може и другаде да е , но мисля 100% не е там където ти е настройката на честотата на шината, волтажи, множители.

Този пост е редактиран от Rust: 03 февруари 2005 - 12:01

The Tone Is Gone :)

#36 TheNextDimension

TheNextDimension

    Редовно навъртащ се

  • Members
  • PipPipPip
  • 181 Мнения:
  • Location:Blagoevgrad

Публикувано 04 февруари 2005 - 23:11

Може би трябва да си сменя биос-а с по нов. Нищо такова няма при мен "мамка му и прасе...".

Иначе дъното ми е от комбинираните Елит-групове на 266 КТ7С5а или нещо такова

#37 Rust

Rust

    The More Things Change ...

  • Members
  • PipPipPip
  • 302 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:София
  • Инструмент:Ibanez S370

Публикувано 05 февруари 2005 - 00:26

:killyou: тия елитегрупове !
съвета ми е за добро да си сложиш някво друго читаво .... ако имаш възможност разбира се ! .... не само заради guitar rig-а !
препоръчвам -
epox , asus , dfi (2ра ръка можеш да си намериш за 20-30$)
избягвай - gigabyte , zida , pcchips

иначе ако нямаш възможност за една смяна на дънце пробвай с по-нов биос .... дано се пръкне тая опцийка !
успех !
The Tone Is Gone :)

#38 Steve_Vai

Steve_Vai

    шаман

  • newbies
  • PipPipPipPipPip
  • 1492 Мнения:
  • Location:София
  • Инструмент:6-string thing

Публикувано 07 февруари 2005 - 18:20

Имам проблем - невероятно забавяне на звука!!!! Свиренето далече не е в реално време! :) :)

Идеи?

#39 stratocaster

stratocaster

    Саблезъба Катерица

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2903 Мнения:
  • Location:Salt Lake Sity

Публикувано 07 февруари 2005 - 18:28

ами много лесно се оправя. ето ТУК ще разбереш как лесно да оправиш проблема :)

Този пост е редактиран от stratocaster: 07 февруари 2005 - 18:30


#40 Steve_Vai

Steve_Vai

    шаман

  • newbies
  • PipPipPipPipPip
  • 1492 Мнения:
  • Location:София
  • Инструмент:6-string thing

Публикувано 07 февруари 2005 - 18:41

Имах предвид конструктивни съвети. Така или иначе, през моето РС няма как да се получи свирене в реално време май...:)

АХЕ, изтрий ги глупостите ми заедно с цялата тема, моля. Отказах се. :)

#41 stratocaster

stratocaster

    Саблезъба Катерица

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2903 Мнения:
  • Location:Salt Lake Sity

Публикувано 08 февруари 2005 - 16:43

ае сериозно ся :) еми нинко, няма ко да се лъжем. ако ти е малко RAM-a мисля че неможе да стане така както искаш. не знам. не съм съм спец ама мисля че трябва поне 512 рам. той налбантов е писал. :)

#42 Elmo

Elmo

    Редовно навъртащ се

  • newbies
  • PipPipPip
  • 186 Мнения:
  • Location:Горна Оряховица/Варна
  • Инструмент:китара (май)

Публикувано 08 февруари 2005 - 19:53

мм баш от паметта ич и не виждам закко дай. Значи, факторите са 2. Процесор и звукова карта. Специално за тая програмка с по-силен процесор латенцията пада доста. Разбира се в един момент процесора вече е достаточно силен да си смята, но остава латенцията от звуковата карта. Тя се преодолява по 2 начина. Първия е, като потърсиш по-добри драйвери на настоящата си карта, което е възможна причина иначе хубави и скъпи звукови карти да имат голяма латенция. Вторият е просто да си смениш звуковата карта с по-хубава. Специално Guitar FX Box иска бая процесор. Аз лично ползвам GuitarFX 3 и латенцията ми е около 20мс, като това е при 800МХз процесор с онборд аудио, а със старата ми звукова карта с тоя процесор латенцията беше около 3мс.

#43 wolfgang

wolfgang

    Пристрастен

  • newbies
  • PipPipPipPip
  • 555 Мнения:
  • Инструмент:настроен

Публикувано 08 февруари 2005 - 21:55

Ами аз и без Direct Box вадя добър звук без шум. Трябва да внимаваш да включиш китарата в Line In, а не в Mic.

Виж, за адаптерите - друг въпрос :lol:

на няколко пъти май срещам подобен съвет из тези форуми, някой може ли да ме светне защо мислите така? технически разликата между майк и ниво входове ми е ясна, но ми се струва, че точно китарата се включва във вход с висок импеданс, сиреч - микрофонен.
"Око за око и скоро целият свят ще бъде сляп" - Махатма Ганди

#44 IvanDTr

IvanDTr

    Мразя алкохола! Да живее кравата Милка!...

  • VIP listed
  • PipPipPipPip
  • 629 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:София
  • Инструмент:US layout 101 keys

Публикувано 09 февруари 2005 - 06:05

Ами аз и без Direct Box вадя добър звук без шум. Трябва да внимаваш да включиш китарата в Line In, а не в Mic.

  Виж, за адаптерите - друг въпрос :rolleyes:

на няколко пъти май срещам подобен съвет из тези форуми, някой може ли да ме светне защо мислите така? технически разликата между майк и ниво входове ми е ясна, но ми се струва, че точно китарата се включва във вход с висок импеданс, сиреч - микрофонен.

Ето отговор на въпроса ти!
:headbang:

D-Tracks

музикално, звукозаписно студио
http://www.d-tracks.eu

за контакти: dtracks@abv.bg

God made Adam and Eve, not Adam and Steve!


#45 AwXy

AwXy

    Навъртащ се

  • newbies
  • PipPip
  • 90 Мнения:
  • Инструмент:silvertone

Публикувано 10 февруари 2005 - 09:11

ако някой даде link за Guitar rig 1.2 ще сам много благодарен :) :) :)




1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни