Jump to content
Българският форум за музиканти

Латенция и ASIO драйвери


Black Bird

Recommended Posts

Нямам опит в WIN 7 но моя съвет е ако може да направиш доунгрейд до ХР. Ако искаш и до ХР64 и да видиш как е хавата. Аз не слагам драйвери за процесора а слагам ASIO4ALL, WinXP разпознава процесора като стандартно USB звуково устройство.

Даунгрейда знаеш как се прави:

Pq11LMT9.jpg

 

Другото спасение е в Линукс но зависи ти с какви програми си свикнал да работиш!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знам, но не искам да правя даунгрейд.. до ся бях с ХР.. 7 ми харесва, а и има инструкции на процесора на лаптопа, които ХР не ги знае, че съществуват и 7 ми върви супер.

И аз не качвам драйвери за процесора, качвам драйвери за usb audio device-a, просто Zoom имаха изкарани на сайта им някакви, там първо погледнах ест.

Той и 7 си го намира като USB AUDIO DEVICE, ама с тъпите драйвери на майкрософт го качва като микрофон.

 

Ще пробвам тези ASIO4ALL!

 

П.П. А за Линукса ще пробвам утре дали ще го намери той както трябва устройството, но уви програмите ми са за Win.

 

Благодаря ти!

Редактирано от St_Eek
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може порсто да пробваш една Седмица х86, до колкото разбирам с портативен копютър си.. файдата от 64 бита е малка да не казвам никаква..

Лично ня няколко пъти се опитвах да поработвам със 64 битова ОС.. обаче се разубеждавах на втория ден... дълга история

Но като цяло ...за който и да е хардуеър,фърли едно око пак на сайта на поризводителя и виж кви версии има и са кво стават

..а колкото до линукса..незнам как са с подръжкатан атез хави музикални :cheers2::) за УиФИ знам се Ок хехехе но може да си ааднеш едно Убунто за пробата

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Офтопик,ама-уйн7 си има папка х86,точно за 32 битови приложения и бачка перфектно,особено след инстал на 32 битовия рипър.Причините ,за които съм сложил битов че имам 4гб рам,нищо че съм и аз с портативен комп,не го разколебавай човека.А по въпроса с драйвърите-таскама ми тръгна с драйвъри за виста 64,тъй че-пробвай с вистови 64 бит драйвъри.Не бързай да преинсталваш-това е една перфектна ОС в сравнение с хр например.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може порсто да пробваш една Седмица х86, до колкото разбирам с портативен копютър си.. файдата от 64 бита е малка да не казвам никаква..

Лично ня няколко пъти се опитвах да поработвам със 64 битова ОС.. обаче се разубеждавах на втория ден... дълга история

Но като цяло ...за който и да е хардуеър,фърли едно око пак на сайта на поризводителя и виж кви версии има и са кво стават

..а колкото до линукса..незнам как са с подръжкатан атез хави музикални :):) за УиФИ знам се Ок хехехе но може да си ааднеш едно Убунто за пробата

 

Да бе.. те за това ги правят х64 щото няма смисъл и може би евентуално за да могат да адресират малко повече памет (двойно примерно) :bravo:

А и процесора като е с 64 битови регистри защо да не ги ползваш?! Това е като да имаш чисто ново BMW и да го зареждаш с А92 :bravo:

Естествено, че първо порових из сайта на производителя за нови версии и т.н. преди да пусна топик.

Имам и Ubuntu 9 качено с него си тръгна, само че искам да си бачкам с Cool Edit-a под Win.

 

Не искам да се връщам към ХР, стара ОС е, процесора на лаптопа ми е модел на 1 година и има инструкции за които ХР не подозира, че съществуват :)

 

Проблема е, че Win не харесва драйверите, които има китарния процесор, тези които той бил качил, били по-нови. Ръчно ги слагам и пак се прави на интересен.

 

Win си намери драйвери на Texas Instruments, само че отново намира устройството като Usb Microphone. Звука е ужасен. :/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ем е така и ем не е батка..

В крайна сметка зависи кой за какво и най вече с какво се бори.В моя случай избягвам 64 битови Ос защото не усещам никакво подобрение в производителноста на програмите с които си търкалям тука.. и отделно че многобройни програмки най вече в portable варианти не палят. Но определено Седмицата на приличен комп изорава квоито и фърлиш.Моя портативен не е нещо извънземно но се спрявя достатъчно добре с Уин 7 и Adobe Cs 4 имам база за сръвнение защото на службта съм точно с 64 битова седмица със една и съща рам 3Гб, даже е с по надупена видео карта служебния..но определено разлика не намирам за нещата с които си работя.

Отделно че имам и Куад машина и съм тествал едно и също нещо на всеки комп да усетя разлиаката но не я усещам....става въпорс за Illustrator,Photoshop, InDesign.. ect..(не говоря за обработка на видео например)

Разбира се ако машината ти е с 9Гб рам например бих те разбрал но ако си с под 3,6.. мисля че е не е много основателнода си с 64 битов Уин.Но както ти казах преди зависи какво точно правиш с машината,ако ти се занимава порбвай еидн Уин7 х86 ако може и да е някой моднат (УинБлу сега търкалям направо е биберони) и сам ще си прецениш.

Определено примера с БМВ-ето и бензина не е много уместен в случая.

Kakto и да е, ти попита кой с квото можа отговори :P

няма да се плашункаш и успех със Седмицата!

 

 

хау!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нали за това дискутираме все пак :)

 

За сега алтернативата, за като остане време е Win7 x86 ама на другия рс :greenangel:

 

Благодаря ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:thumbs_up:

 

Има начин да инсталираш който и да е Уин ,7 включително от USB стик за не повече от 20 минути,ако имаш стика под ръка и желания ще ти обесня( в случй че не го знаеш този трик).Също така си остава и варианта за една пробна инсталация през ВиртуалБокс-а например да видиш кого и как ще разпознае системата.

 

ок, Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Не съм проверявал дали има такава постната тема ,но ХОРА на мен ли ми прави само впечтление или и на ВАС това, кеото се случва.УААААААААААААААААА ! ИХАААААААААА ! .Излязал е нов ASIO 4 ALL драйвер с който компа ми работи с минимално лейтънси 5-6 милисекунди.ФАКТ.Адуио картата на ноутбуука ми е вградена, обиконвена HD,каквито ги слагат вече на всички нови ноутбуци, и какво ? Такова. Няма зацикляне и забавяне и то при сравнително тежки VST инструменти.Радвам се да споделя това с вас,защото зная как за някои е финасново затрдуение да си купите свестен аудио интерфейс от пораядъка на дори на 300 лв и дори по-малко,особено във времена на финаснова криза. Затова ви препоръчвам да пробвате този дарйвер,който може да изтелгите от ТУК http://www.asio4all.com/

Има едно условие на задачата, за което не съм сигурен дали трябва да се спази.Такива невероятни резултати с новият азио драйвер постигнах на машина работеща под Windows 7,32 bit. Предполагам , че и на XP трябва да работи с тези рекордни за мен поне резултати,но не съм го пробвал на ЕКс Пи То. А за 64 битови ОС, резултатите предполагам ще са същите, няма начин.

Пробвайте и пишете какво се е случило, пък може и да има вече много потребители с новят драйвер.Адйе и бест регардс,както казват хамериканците.МУХАХА :greenball::)

Редактирано от salt
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:punk_guitar::)

 

Продай ми сега картата за почти без пари и аз на никого няма да казвам как си се прецакал... :) и ще ти пратя линк за Asio...

Редактирано от Sandman
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.