Към съдържанието


Снимка

Латенция и ASIO драйвери


  • Please log in to reply
531 отговора на тази тема

#1 Black Bird

Black Bird

    Black Bird

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5466 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Asenovgrad
  • Инструмент:Guitar

Публикувано 23 октомври 2004 - 07:27

Хи френдс!
ето една проба за урок който може да ви е полезен...
ако е много объркан ще го коригирам!


"Моя компютър, моят процесор"


УРОК : Да Свирим в реално време с софтуерни ефекти като Гуитар Риг,
Амплитубе и други!


=======ПОДГОТВЯНЕ ЗА СВИРЕНЕ В РЕАЛНО ВРЕМЕ==========

1. като PC музикант ходи и грабвай още RAM и нов CPU
2. Tака значи инсталираш дривера без да махаш оригиналния
няма нужда от рестарт!!!!
3. Cлед това отваряш миксера на уиндоувса и мутваш лине ин
5. После отиваш на рекординг оптионс пак в същие миксер
и избираш лине ин за рекорд така...
мутването на лине ин се прави да не се чуват два сингала а само обработения от гуитар риг да речем
5. Така после отваряш кубейс или Сонар3 правиш нов трак
и включваш мониторинга тва трябва да е едно бутонче с форматата
на говорителче мониторинга се включва да може хоста ти да обработва входящ сигнал. Така сега би трябвало да си чул вече звука на китарата! нали преди това сме дали муте на лине ин-а ...в 3 та точка
6. после на трака има инсърт ефект там натискаш и излзиа меню с ефектите които имаш инсталирани в сиситемат
7. избираш Гуитар Риг и сега би трябвало да чуеш обработения сигнал
с голяма латенсия!


====НАСТРОЙВАНЕ НА АЗИО ДРИВЕРА В МУЗИКАЛНИЯ ВИ ХОСТ===
значи продължаваме ...
В програмта CUBASE или SONAR има Device options или AUDIO Options
ще говоря за Кубейс!
1 . Меню Девицес от там Мултитрак и намираме азио драйвер опцийте
там ще видите избран стандартния ДирецтХ Азио или един друг пак стандартен на Стайнберг...
има падащо меню
избираме от менюто ASIO4ALL и натискаме аплай!
така после има бутон сеттингс или оптионс под името ASIO4 ALL.
като го отворим излиза конторл панела на този Чудесен АЗИО драйвер
там има няколко настройки най важната е буфера намаляте го докато латенсията стане поносима
и компютъра издръжи без да накъсва ЗВУКА !!!
2. Затваряте оптионса . И сега вече сложения на аудио трак Гуитар Риг
ще се държи почти като реален амп!!! БТВ
имам Супер металски пач за гуитар риг
много е трудно да направиш сам як Хи гайн сАунд
повервай те ми!
този пач ми е подарък от един пич от NI
ето и дривера
http://michael.tippa...ll/SetupA4A.exe

мерси за вниманието
приятно свирене!
още уроци соон!!!

ако има въпроси питайте!!!! :lol:

една огромна подробност за да чуете наистина Звука от Гуитар риг
или Амплитубе ви трябва Директ Бокс това е едно чудо което
оправя импеданса на китарата
да речем че китарта има много голямо съпротивление !!!
и сигнала е слаб и тогава като свирим директ в пс то
сигнала е с много шум и слаба динамика...и Софтуерните ефекти свирят много зле и не могат да обработят сигнала както трябва!!!
хубави DI box има в динакорд
"беринджър" за окло 90 лв

Успех


#2 AXE

AXE

    Dream Chaser

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3565 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Mladost City ;)
  • Инструмент:Брадва

Публикувано 23 октомври 2004 - 12:04

Мерси! :godblessyou:
Може да шернеш метълския патч. :lol:
"Just plug in and rock like Slash.......if you're Slash!"

#3 Black Bird

Black Bird

    Black Bird

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5466 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Asenovgrad
  • Инструмент:Guitar

Публикувано 23 октомври 2004 - 12:13

http://dimitar.audio.../mitkometal.bnk 8)

#4 Black Bird

Black Bird

    Black Bird

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5466 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Asenovgrad
  • Инструмент:Guitar

Публикувано 23 октомври 2004 - 12:15

Помогна ли това на някой !?
не се срамувайте да ми съобщите! :lol:

#5 Armaggideon

Armaggideon

    Редовно навъртащ се

  • Members
  • PipPipPip
  • 238 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Шумен
  • Инструмент:китара + глас

Публикувано 23 октомври 2004 - 15:05

На мен не. Няма как да ми помогне :wink:

#6 eXile

eXile

    жираФь

  • newbies
  • PipPipPipPipPip
  • 1018 Мнения:
  • Location:Пловдив
  • Инструмент:фафлички, тъпани

Публикувано 24 октомври 2004 - 08:43

Мии, то ше го пробвам неска-утре, ама това само за китарата ли е благинка... Нещо при запис на глас не маже ли, или само китаристите ше се кефят? Не, че няма да ми послужи за китара, даже напротив, ама greed, greed, GREED... :lol:

#7 bulby

bulby

    Мъждукащ

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2027 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Sofia
  • Инструмент:strings

Публикувано 24 октомври 2004 - 08:52

Супер, ама за съжаление ми е бавен компютъра (800MHz 256MB RAM) и саунд картата ми не струва (Creative PCI 128).

След време, като си взема нещо по-сериозно, задължително ще го изпробвам.

#8 Black Bird

Black Bird

    Black Bird

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5466 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Asenovgrad
  • Инструмент:Guitar

Публикувано 24 октомври 2004 - 13:28

Момчета!
Става с всякакви саунд карти!!!!!!

само да са WDM а не VXD като при уин 98!!

а с втоя комп на 800 и 256 рам нямаш проблеми!!!

а за вокали ами просто можеш да използваш всякакви ефекти на гласаси

реверби ехота всичко и то в реално време като процесор

тва е идеата на драйверите с ниска латенсия!!! 8)

#9 bulby

bulby

    Мъждукащ

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2027 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Sofia
  • Инструмент:strings

Публикувано 24 октомври 2004 - 15:01

Ами аз съм си с Windows 98 Second Edition.

Бях си инсталирал веднъж Guitar Rig и нещо ми беше изпищяло, че процесора ми не поддържал еди-какво-си, та го заебах. Като си сложа XP ще пробвам пак...

#10 AXE

AXE

    Dream Chaser

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3565 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Mladost City ;)
  • Инструмент:Брадва

Публикувано 24 октомври 2004 - 16:09

http://free.datacom....ngaxe/Programs/
тук можете да намерите всичко необходимо за гореописаните процедури 8)
"Just plug in and rock like Slash.......if you're Slash!"

#11 Glacierise

Glacierise

    precise defab worker

  • VIP listed
  • PipPipPipPipPip
  • 1592 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Sofia, Bulgaria
  • Инструмент:китара

Публикувано 25 октомври 2004 - 14:05

Довечера ще пробвам.

Между другото, в Win98 също могат да се ползват WDM драйвери.

#12 Nikifena

Nikifena

    пропадлък

  • VIP listed
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4535 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Пловдив
  • Инструмент:бас

Публикувано 25 октомври 2004 - 15:33

good job Митак :(

#13 Mityata

Mityata

    на кокел

  • newbies
  • PipPipPip
  • 133 Мнения:
  • Location:София
  • Инструмент:Китара

Публикувано 26 октомври 2004 - 09:55

Добре си го описал браво....
"I got the rolly on my arm and I'm pouring Chandon
And I roll the best weed cause I got it going on..."

#14

  • Guests

Публикувано 26 октомври 2004 - 10:53

Благодаря за подробното описание помогна ми много :D. За хората които се притесняват за аудио картите моята е точно описаната горе Creative PCI128 и всичко си е наред. Много ми помогна със важната подробност за Direct Box - а защото аз нямам и имам големи шумове :D(.
Надявам се да се снабдя или да си направя :)))).
Само имам един тъп въпрос заслужава ли си човек да си вложи парите за да си купи скъпа аудио карта и например директ бокс-а или е по добре да си вземеш един процесор ? Аз вече не знам кое е по добро защото процесорите който са на по достъпна цена за мен като гледам хората който са си ги купили казват "имат шум ама нали затова има Noise Gate".
Та затова те питам за твоето мнение мерси още веднъж за изчерпателната информация продължавай все така :D.

#15 Black Bird

Black Bird

    Black Bird

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5466 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Asenovgrad
  • Инструмент:Guitar

Публикувано 26 октомври 2004 - 11:03

Благодаря за подробното описание помогна ми много :D. За хората които се притесняват за аудио картите моята е точно описаната горе Creative PCI128 и всичко си е наред. Много ми помогна със важната подробност за Direct Box - а защото аз нямам и имам големи шумове :D(.
Надявам се да се снабдя или да си направя :)))).
Само имам един тъп въпрос заслужава ли си човек да си вложи парите за да си купи скъпа аудио карта и например директ бокс-а или е по добре да си вземеш един процесор ? Аз вече не знам кое е по добро защото процесорите който са на по достъпна цена за мен като гледам хората който са си ги купили казват "имат шум ама нали затова има Noise Gate".
Та затова те питам за твоето мнение мерси още веднъж за изчерпателната информация продължавай все така :D.


Хи фриенд!

значи ак оси свириш у дома не си давай парите за процесори!!!

те представляват Софтуер и хрдуер на едно!!!!!!!!!!

и смятам че са по гадни от сегашните за PC !!!!!!!

да речем бившия ми V-AMP ima[e BIOS koito smenqh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

i poluchih още ефекти................................
така че е ясно!!!!!!!!!!!

и да речем процесорите семплират на 24 бита и окло 30 клц

а моята крата е 96 клхц ..... и т.н.........

убеден съм че гуитар риг и амплитубе звучат по добре от най якия ПОД

свирил сум ис съм имал


за някой които си мислят че говоря наизуст....те си знаят кои...;)
!




0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни