Jump to content
Българският форум за музиканти

Създаване на "студио" за продуциране на електронна музика


Recommended Posts

^^ Може би... няма как да разбереш преди да прочетеш ;)

Ти в момента питаш нещо от сорта "Аз съм 7-ми клас, и имам 4 по математика, може ли някой да ми обясни какво са числа и за какво служат"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не успях да разбера дали последните 2 поста се отнасят за мен и всъщност за какво става въпрос. Сигурен съм, че всеки един от вас е преминал през този етап на начинаещ навиатк! Според мен не е нужно да скършвате желанието ми с коментари от рода на "Дали ще може да го прочете...че да го разбере?" или това за 7 клас което пък хич и него разбрах, но не ми и трябва. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам дали аз твоето съм скършил, ама ти определено скърши моето желание да ти помогна.

 

musicman left the topic

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Задай си един въпрос - не е ли по-добре да дам парите за монитори  на някой, който разбира и има нужната техника, за да направи читава песен, отколкото да имам монитори без да мога да ги включа дори?

Ако наистина искаш студио, започни с четене. Като за начало поразгледай студиа, домашни и професионални. Виж какво има в тях и почети кое за какво е.

След това прецени как да станат нещата ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е проблем че си начинаещ, проблем е че въпросите ти са доста основно ниво, което би могъл да придобиеш с малко четене, или евентуално практически курс в студио.

Никой няма да се занимава да ти казва основни неща, като как да си свържеш колоните, има достатъчно информация в мрежата, дори и упътването на избраните монитори ще те информира, а него вероятно може да го свалиш дори и преди да ги купиш. Работата е както каза aarab, че ако ще дадеш пари за техника която не знаеш как да ползваш може даже звука да ти се влоши. Ако имаш силна идея за песен ще е по-добре да дадеш на някой да ти я продуцира, но пък ако искаш да правиш студио, тогава си приготви десет-двадесет години от живота които ще ти минат в четене, практика и събиране на пари за добрата апаратура.

Ако пък държиш да ъпгрейднеш, тогава си вземи по-добър клас слушалки като предложеното АКГ. Така няма да има нужда от акустично третиране на стаята, и ще ползваш вградената карта на лаптопа. Не е оптимално решение, но тъй като предполагам музиката ти е базирана на семпли и ВСТта, няма да е толкова голям проблем. По нататък, ако искаш да записваш инструменти или вокали (или силата на вградената карта ти е слаба, или минижака е изтърбушен) ще трябва друга карта

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

има една теория,.......или по скоро тестова скала - нарича се ЧЕТЕНЕ С РАЗБИРАНЕ, всъщност това че можеш да четеш не означава че разбираш това, което четеш. Абсолютно по същия начин стоят нещата тук - ти питаш, отговарят ти на възможно най смилаем език, и нещата вече изчезват от съдържание. Винаги съм се опитвал да толерирам желанието за работа с технологии, но това си иска доста работа....не е нужно само лаптопа, мишката и слушалките. 

СЪВЕТ № 1 - слушай твоята музика/слушай комерсиалната музика. Когато успееш ЗА СЕБЕ СИ  да разбереш къде е разликата, и защо едната продукция струва пари, а другата си е просто "демо" нещата ще ти се изяснят.

СЪВЕТ №2  -  опитай се да гледаш на заниманията като професионален ангажимент, с цялата си отдаденост, финансова, времева и т.н.

Съвет № 3 - търси да си откраднеш опит от по добрите в бранша, не от приятелите, които просто ти показват какво са разцъкали.

Съвет № 4 - има няколко начина да научиш нещо - запомняйки картинките по софтуера, или просто да изчетеш купища статии и учебници. НЕ ЧЕТИ БЕЗМИСЛЕНИ КОМЕНТАРИ за това, че лаптоп и слушалки означават нещо повече от СЛУШАНЕ НА МУЗИКА.

НАУЧИ СЕ ЗДА ЧУВАШ ТОВА, КОЕТО СЛУШАШ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приятелю, тази сапунерка се ползва за трансфер на винилови плочи или касети към компютъра.

Ти какво всъщност искаш да правиш че кашата се задълбочава ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Versatility

The UCA222 features two analog mono inputs for connecting any line-level device, such as a mixer or tape deck, and two analog mono outputs for connecting active speakers or studio monitors. On the digital side, the UCA222 provides USB connectivity and an additional S/PDIF optical output for direct analog-to-digital conversion. The stereo headphone output has a dedicated level control and allows you listen to either the input source or the computer output.

Къде видяхте грамофонен RIAA вход, че не виждам такъв?

Аааа, отдолу има пост от съвременен полуидиот (Andrew261), който е коментирал ... Добре е да се помисли преди да се цитира каквото и да е от интернет.

Jabs, Глупостите вече са повече от истините и лесно се влиза в заблуждение.

 

PS. митко5000, можеш спокойно да използваш сапунерката (тук Jabs  е абсолютно прав - това е сапунерка, не е нещо сериозно). Всичките ти неща са вид сапунерки, така, че ще са в пълен унисон - т.е. нямаш нещо, което да е с относително високо качество, на което да пречат останалите компоненти на системата.

 

OFFtopic

Може ли някой да ми обясни защо когато някой е тъп, неграмотен или некомпетентен като  Andrew261 и (много други!) си умира да се изхожда в интернет? Май ще е нужен психолог или психиатър за компетентен отговор.

Редактирано от Parni_Valjak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:offtopic-001: Отговора на този въпрос може би е даден от един световно известен, съвременен български физик - Божидар Палюшев в негова книга отпреди 20 години. Цитирам по памет извода - Теориите в съвременната наука, които обясняват законите валидни за движение на елементарни частици например, не могат да обяснят по-висши неща като разум, съзнание, чувства, душевност и.т.н. Те се подчиняват на коренно различни закони, както и теориите които обясняват тях - не могат да обяснят висшия разум създал вселената, защото той от своя страна действа по други закони, които ние не разбираме. Тоест има фундаментален закон за хармонията и устойчивост на вселената. Ако Andrew261 беше прав в разбирането на нещата, може би за по малко от една -две наносекунди вселената би се разпаднала.

Та аз откакто говорих с академик Палюшев, който имам щастието да познавам, не се ядосвам на такива въпроси и съм крайно спокоен. :)Нормално е по- елементарно мислещ индивид, поради своето незнание или пропуск да се опитва да заобиколи законите за устойчивост на вселената със знания, които обаче не действат за нещата за които става въпрос. Рано или късно, за добро или за лошо тези хора или се отказват или минават на следващо ниво. Така, че защо да се нервира човек... :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо изтървах... 

В Томан (чудейки се за какво точно е сапунерката), прочетох първия отзив на потребител:

 

"...Extremely handy for transferring vinyl to MP3. .......It's amazing how different the sound of a vinyl track sounds from a downloaded one, the subtle nuances and that slight crackle at the thomann start ... total nostalgia. It helped me relive some of my older days as quite a few tracks on my vinyl collection are not available for download, especially the two singles I recorded in the 80's!..."
 
Коренопреконно се извинявам ако (гледал-недогледал) съм изразил неадекватно мнение.
Ще гледам повече да не се обаждам в такива високотехнологични теми.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На всеки може да се случи ! И аз щях да се подведа от твоя пост, но се загледах, и се плеснах по челото.

В дадения случай не е проблем само техническата некомпетентност, но и това, че на тоя Глухар не му е направила впечатление разликата от 40dB (100 пъти !) на нивото на звука между 50Hz и 20kHz при възпроизвеждане на грамофонна плоча без RIAA корекция.

Както се казва СЛОН му е стъпил на ушите!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Moже би е ползвал грамофонен предусилвател и след това е вкарал сигнала в сапунерката, която няма заземяване (т.е. сигурно е че нямам да може да се свържат грамофоните). Отделно че грамофонен вход има драстично честотно орязване заради спецификата на възпроизвеждане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Можели да ми препоръчате някаква звукова карта която да не е от най-скъпите и да върши работа. Нещо което да не е върха и да не е свръх скъпо. Искам да си вържа бъдещите мониторите към него.
Блалагодаря

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е кажи поне какво означава да не е от най-скъпите :) За 50 лева само Беринджър има, ако толкова ти е бюджетът.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.