Jump to content
Българският форум за музиканти

Мнения за Jackson JS32-8Q Dinky...


Recommended Posts

Здравейте, ERG rebels ;)

 

Тъй като търся бюджетна 8-струнна китара сравнително спешно, защото работата ме притиска, а на този етап не мога да си позволя не-бюджетна такава, за момента съм се насочила към ето тази играчка: http://jacksonguitars.com/series/js-series/models/js32-8q-dinky-rosewood-fingerboard-fixed-bridge-bound-neckheadstock-transparent-red/

Та исках да попитам - има ли сред вас собственици на такава китара или поне свирили на нея, и ако да - моля, споделете вашите впечатления, плийз :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм доста скептичен към нискобюджетните Jackson-и...

За някой долар отгоре си вземи това: http://www.zzounds.com/item--SCEDAMPLT8

И дървото по-добро, и адаптерите и хардуера ;)

 

Има една марка Agile, те правят още по-евтини, но не знам в БГ дали има дилъри...

Редактирано от dickens
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Умишлено казах, че търся бюджетна китара, защото в момента нямам възможност за повече инвестиции... казусът "някой лев/долар/евро отгоре" просто не може да се случи... иначе благодаря за линка, макар и никак да не харесвам Шектъри (моля, не ме нападайте).

Иначе знам за Agile, но първо, че никой не ги доставя тук и второ, че техните мензури са... да кажем, извън моето удобство и дланно-пръстови габарити ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти!
Преди около месец свирих на 7-струнната версия и останах доста впечатлен от китарата.Не е като 7620-цата ми,но като за парите си е чудесен инструмент. Ако има как да пробваш някъде китара от серията ще се убедиш сама :)
Сравнително тънък гриф,праговете бяха добре поставени и нямаше остри ръбове,мензурата беше 26,5" и се усети веднага добрия опън на струните,без разстояния при сглобката между грифа и тялото,хардуера-нищо особено,но си вършеше работа - стандартен мост (хипшот тип) и стандартни ключове и за времето,което свирих на китарата (около 1,5 - 2 часа) не мръдна и една от струните.Достъпа до високите прагове няма да е като при ибанеза ти,но не е като да не можеш да достигнеш до тях (като при други марки). Адаптерите бяха добре балансирани и добре звучащи,като за стокови. Свирих през Роланд 30 и през Ориндж Тъндър 50 с Ориндж 2х12 и нямаше шумове и проблеми с електрониката.
Предполагам,че като са от една серия и 8-струнната няма да е по-различна като качество от 7-ицата,което означава,че при тези обстоятелства можеш спокойно да тестваш една такава китара и да споделиш мнение и някое видео после :)
Дори и да не ти хареса,на цените,на които се продават тези китари винаги ще можеш да я продадеш без особена загуба.
В този ценови клас обаче винаги има шанс да попаднеш на лимонка,ако няма как да пробваш няколко и да си избереш от тях.
Чета добри неща за RG8. Малко по-скъпи идват китарките от този модел,но заслужават внимание. Наскоро пуснаха и махагонови.

П.С. Поздравления за свиренето! :godbless:

Редактирано от рахата
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за изчерпателното мнение :)

Тъй като се разрових доста насам-натам да чета по темата и в крайна сметка везните наклониха към това да предпочета Jackson-а пред RGA8 и съответно го поръчах - другата седмица ще пристигне и задължително ще споделя впечатления :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Тъй като се радвам на китарата вече една седмица, което се изразява в свирене само на нея, часове наред, вече мога споделя впечатления относно инструмента :)

 

Най-напред, харесва ми изработката като за този ценови клас - моите наблюдения сочат, че в този диапазон е много трудно да се намери нещо, което да е с такова качество. 

26.5-инчовата мензура определено ми е по-удобна от 27-инчовата, особено при по-разчекнати пръстовки, а това си е от сериозно значение поне за мен. На този етап нямам планове да я настройвам по-ниско от стандартен строй (F#BEADGBE), но дори и да я сваля с половин-един тон надолу, не мисля, че би имала някакъв проблем - все пак аз обичам меки струни.

Разстоянието между струните е чувствително по-малко, сравнено със 7-струнния ми Ibanez, което всъщност доста ми улеснява свиренето, а и аз самата привикнах към тази особеност, както и с допълнителната струна, доста по-бързо от очакваното. Грифът като цяло го намирам за много удобен и не срещам трудности с достъпа на най-високите прагчета, което също приятно ме изненада.

Адаптрите не звучат никак лошо като за сток такива - балансирани са и имат дефиниран звук по целия тонов спектър.

Визуално, китарата изглежда по-добре от колкото на снимките, което може само да ме радва :)

Единственият недостатък, който намирам, е липсата на тремоло, който проблем възнамерявам да реша чрез набавяне на Kahler (отколешна моя мечта), което все още не зная как ще стане, тъй като единствената ми известна опция е поръчка от USA, което не излиза никак рентабилно... :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Очакваме видео демонстрация :> За F ми се наложи да мина от заводските 9-65 на DR STRINGS TITE FIT MEDIUM 8-STRING 010"/075", за да имам достатъчно опън... и това на 29,4 мензура :)

 

Пожелавам ти това и едни корави пикъпи :)

2218kx.png

 

https://www.kahlerusa.com/guitar-tremolo-and-bridge/2218-8string-brass-steel

Редактирано от G.Varbanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Видео демонстрация ще пусна утре в youtube канала ми с едно много известно произведение и ще шерна и тук ;) ... за съжаление с не особено добро видео качество, поради отсъствие на снимателно средство, различно от телефон  :blush:

 

А пък точно на този Kahler много съм му се наточила :) Само да видя дали има кой да ми го докара от USA, че в Европа се оказа доста кът тая марка... или просто ще трябва да плащам мита и да си късам нервите, обикаляйки по митници и прочие... :(

Иначе пикъпите ще са Seymour Duncan Pegaus и Sentient, като стигна дотам - фенка съм си на марката отдавна и предлагат неща, доста точно отговарящи на вкусовете ми :)

 

А във връзка с тремолото, някакви идеи откъде да си намеря locking nut 55 mm?  :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мога да помогна с покупката тук и изпращането... като колетче, на което надали някой в БГ ще обърне внимание. В края на краищата ще бъде изпратено като подарък и не би трябвало да те цакат с мито. Think about it ;) Но как човек да даде $400 за тремоло, при положение че http://www.rondomusic.com/inte828rncptred.html

 

Ама ти си решаваш :)

 

С Kahler цената е $599...

Редактирано от dickens
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за предложението - ще се възползвам, когато генерирам средства :)

Много разсъждавах по линия на Agile, но ме спряха няколко фактора, сред които мензурата, дебелината на грифа, а и не на последно място фактът, че щеше да излезе доста по-скъпо от Jackson-а... Пък и сега, когато посвирих два седмици на него, никак не съжалявам за избора си :)

А и за тремоло си мислех все пак за 7228, а не за 2218 - разликата е над $100 ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето малко видео с новото животно (по-нататък и по-интересни неща):

https://www.youtube.com/watch?v=7rEd7oh2by8

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре че е малко, иначе току виж си задминала този момък:

 

 

Сега докато търсих видях, че има някакъв нечовек, който го е направил на 1300bpm.

 

Очакваме с нетърпение следващите проекти! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами честно казано, този момък го свири доста мърляво... Попадала съм на многократно по-впечатлителни изпълнения по темата :) 

Пък и аз не съм го правила с цел а да се състезавам с някого - просто ми беше интересно да направя кавър на това произведение и все пак да запазя музикалната му стойност, която според мен се губи над темпото, в което съм го изсвирила (176)...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.