Jump to content
Българският форум за музиканти

как се прави запис на пач банки от синтезатора в компютър


juveplu

Recommended Posts

Здравейте , искам да попитам с коя програма се прави запис на  пач банки от синтезатора в компютър за да мога да си ги върна после пак и те да не се загубят . Вече изгубих всички направени звуци . Батериите ми свършиха и край . Свирката е Roland JD800 от 93г. Преди време един приятел ми показа как да изпратя цялата памет със всички настройки в Cakewalk 9.3 и стана . Сега обаче и самият той не помни какво е било тогава и не успя . Сега се опитахме чрез запис във миди канал в Sonar но не стана . Или това не е начина или ние нещо сме объркали . В MIDI канала нещо се записа . Приготвихме синтезатора да получи данните и стартирахме MIDI файла , но синтезатора не записа ( не прие )стартираното от Sonar .

Само още едно пояснение : преди когато това ставаше аз имах звукова карта със генериране на тайм код . Мисля че тогава не записвахме в MIDI канал като MIDI информация , а ми като запис на тайм код в Cakewalk 9.3 и стана . Бях записвал в тефтер нещо и сега не го намирам . Моля Ви за помощ как да стане трансфер и запис на вътрешната памет от синта ? С кои програми и как ? 

Ще съм много благодарен ако ми помогнете

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.