Jump to content
Българският форум за музиканти


gesh92

Recommended Posts

Здравейте :)

 

Дълги години съм свирил основно на акустично пиано, но в момента съм в ново жилище и не ми е ясно даже след 1 година какво ще е положението. Затова си търся stage piano, което да е възможно най-добро, защото ще свиря и класика на него. Вероятно е да се присъединя и към някоя група и да ми трябва и като синтезатор. Готов съм да дам повечко пари за нещо, което е наистина добро, професионално и ще ми служи за години напред. След дълго проучване, Roland RD-800 ми се стори като най-добрия вариант. Следват обаче тези проблеми:
Не мога да намеря къде биха го продавали в България - единствено тук - http://www.musicworld.bg/bg/home май биха ми го поръчали от някъде другаде.

Все ще намеря как да го поръчам от чужбина, но не искам да си купувам нещо толкова скъпо без да го пробвам преди това.

 

Има ли някаква надежда да го пробвам някъде в БГ? В края на октомрви ще ходя и в Бремен, Германия, но и за там не намирам нищо (поне онлайн) за този модел. Като цяло се надявам да не опра до резервния вариант - Германия.

 

И като цяло, ако смятате покупката за лоша идея съм отворен към мнения.

 

Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление това е един от проблемите на Roland - нямат си представител в България и рядко може да се намерят инструментите им някъде за проба. Фен съм на RD-серията им, имах няколко години RD-700SX и си го харесвах доста, беше перфектен за свирене в група. По мое лично мнение звуците на Роланд поне по отношение на акустичните пиана са малко прекалено обработени - оптимизирани са да звучат най-добре в група, да пробиват през бенда и като резултат звучат малко рязко, остро и "тънко" за домашно свирене и особено на класическа музика. Но този проблем може да се реши лесно с употребата на софтуер вкъщи. Иначе както е известно, в последно време съм голям фен на Kawai и бих ти препоръчал да пробваш и тях :) Новият MP7 със сигурност е отличен инструмент, който може да се мери с Роланда. Доскоро имах предшественика му MP6, който беше достатъчно добър, а мога да си представя, че MP7 е дори по-добър, но си признавам, че не съм го пробвал. Поздрави :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знам ,че не му е тук мястото, но аз си продавам стейдж пианото  ROLAND FP 7,мисля че клавиатурата е същата като на Roland RD-800.Продавам го за 1600 лв, в отлично състояние. Успех!

Редактирано от bras72
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.