Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Критики и коментари са винаги добре дошли. Приятно слушане!

 

https://soundcloud.com/diliannedev/dilian-nedev-letter

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

здр диляне. можеш 100  пъти повече. не знам какво да слушам???   7-8 акорда или да избичиш зверско соло. какво да ти кажа ? браво? НЕ. НЕ Е БРАВО :)  изв за откровеността

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен това си е типична подложка върху , която трябва да се изпее вокал ..примерно ...примерно казвам - една Таря Тарунен и си готов ... друг е въпроса стилистично дали всеки ще хареса това, което си направил - има си пътници за всички влакове както казват . На мен лично ми харесват най вече парчета в, които има освен всичко друго - риф ... рифа е най важния и запомнящ се особено ако е добър - вземи пример от парчетата на Дио от 83 и 84 година да речем ...  но понякога това може да свърши и вокалната линия . Но всичко е относително . Друг момент също така е , че май този тип стилистика малко поотмина , но ...всеки има право да прави каквото си иска и да се забавлява . ако това те кефи - това прави ..така или иначе от това пари у нас не се изкарват - поне кефа да си правим - всеки както го разбира .

 

и..и за финал .. съгласен съм до някаква степен с по горното мнение поради следната причина - такъв тип стилистика обикновено се практикува от групи , в които няма изявен солист или солисти - всичко е подчинено на общото звучене - няма я майсторската изява , която обикновено е умишлено търсена .Ако си добър китарен майстор в рок и метъл стилистиката по добре се ориентирай към нещо , което да подчертава уменията ти - и композиторски и чисто технически - тоя стил не е за много добри китаристи като цяло , въпреки , че ако се свири на скандинавско ниво и се изкарват пари от това и в тази стилистика продуцентите ще изцедят максимума от теб , дори и да не си личи както при Ингви да речем . Но и тука е въпрос на виждане .В България е азбучна истина , че много добрите индивидуалности трудно намират хора , които да свирят с тях - обикновено групите са от типа на БТР - скучно , тъпо , елементарно ...но задружно и 20 години са като стена  - безброй концерти , редовни участия за добри кинти по клубове , БГ радио и прочие балади за тинейджърки .. много важно , че албумите им не стават за слушане ... 

 

...в крайна сметка всеки сам си решава , кое е по важно за него . ..жив и здрав бъди . Цеко  :virtuoz:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

занев, така е. ясно е че трябва 1 глас и всичко ще си дойде на мястото. тобиас замер например, уникален. но по 7,10,13 мин песни някакси ме отегчава толкова, колкото и няколко гами.  това е.  карай...здраве да е :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

..не случайно писах  , че преди всичко е въпрос на вкус .. а иначе свиренето на парчета от по 10 минути със схема - интро , куплет , бридж , припев и пак отново плюс евентуално соло към края си е ...скучничко ..така е ..но явно е наложен стандарт и публиката , която в огромната си част не е музикантска , явно е свикнала и няма много против ..карай ... 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приемам горе написаното, явно тук трябва да се поства само музикантски онанизъм, иначе не е интересно .. Колеги, има си причина масовата музика да е просто устроена. Аз лично също, макар и уж музикант човек, не мога да издържа да изслушам един прогресив албум (цял) без да сменя на нещо, което да ми остане в главата. И да, очаква се върху нещата които правя да има вокали. Но пусто не се научих и да пея, че да се чуе това. 

 

.. пък на БТР нека им е гадно, че са им скучни песните

post-8744-wiping-tears-with-money-gif-HD

Редактирано от Dilian Nedev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

явно тук трябва да се поства само музикантски онанизъм, иначе не е интересно ..

 

Изразил си се брилиянтно.

Музиката не се прави от добри рифове, а от хубав аранжимент.

На мен ми харесва как си го пипнал, че дори и вокали не ми липсват.Хоровете, които деликатно си добавил са предостатъчни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.